Dodaj do ulubionych

Pytacie o wznowienia?

19.08.05, 05:35
w wydawnictwach? E-mailowo na przyklad? Chetnie zapytalabym w wyd. Slowo Obraz/ Terytoria o
kilka ksiazek z serii Pasaze, ktora uwielbiam, a naklad sporej liczny ksiazek jest wyczerpany...
Czy ktos z Was probowal? I z jakim skutkiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdanka Re: Pytacie o wznowienia? IP: *.4web.pl 19.08.05, 09:12
      Pytacie i odpowiadają. PIW nawet po pól roku poinformował mnie, że wlasnie
      drukują, to o co pytałam pół roku wcześniej i planowali wtedy - zaskoczyli mnie
      niesamowicie:)Ale co do Pasaży, wątpię - to jest spory nakład finansowy, bo
      edycja może spokojnie wygrać niejeden konkurs na najlepiej wydaną ksiązkę. A
      czego szukasz?
      • staua Re: Pytacie o wznowienia? 19.08.05, 17:20
        "Pamietnika mistycznego", "Paryskich pasazy" (mam drugi tom, jest wspanialy) i "Weisera Dawidka"
        (czytalam, ale chcialabym miec w tym wydaniu). Poza tym Wilka mialam w miekkiej okladce i dalam
        babci, myslac naiwnie, ze kupie sobie w twardej, a nic z tego...
        Wlasnie dlatego, ze takie ladne te wydania... W Polsce przeszukalabym ksiegarnie, a tak pozostaje mi
        tylko Internet - kiedys ksiegarnia www.polonia.com miala na liscie "Paryskie pasaze", ale gdy
        zamowilam, to zwlekali, odpisywali, ze sprowadzaja, w koncu przyznali sie, ze nie ma.
        Zaluje bardzo. Najchetniej zebralabym cala te serie.
        PIW ma napisane na stronie, ze wysylaja informacje o planach wydawniczych, to mile.
    • mietowe_loczki Re: Pytacie o wznowienia? 19.08.05, 10:58
      pisałam kiedyś do Znaku z prośbą o wznowienie Burzy Barańczaka, bez odzewu
      • yanga Re: Pytacie o wznowienia? 19.08.05, 15:04
        Burzę" (masz chyba na myśli Szekspira?) wydało jeszcze "W Drodze", a nie "Znak".
        • mietowe_loczki Re: Pytacie o wznowienia? 19.08.05, 16:00
          Burzę Barańczaka wydał też Znak. O tym W drodze już nie ma co marzyć.
    • autumna serwis "wyczerpane" 19.08.05, 15:10
      W zasadzie do tego, żeby nie było problemu ze wznowieniami, miał służyć serwis:
      www.wyczerpane.pl
      Ale to chyba więcej hałasu niż to warte, bo wybór wydawnictw mają wcale nienadzwyczajny.
    • librero Re: Pytacie o wznowienia? 19.08.05, 16:55
      pytalam pare razy w Znaku, PWN i A5. Zawsze odpowiadali b. szybko :)
      • Gość: jo-asiunka Re: Pytacie o wznowienia? IP: *.stacje.agora.pl 19.08.05, 18:42
        JA pytałam w słowo/obraz, szybko mi odpowiedzieli. Niestety rozczarowali mnie -
        nie planują :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka