Gość: polka antysemitka Re: A KIEDY BĘDZIE ROZDANIE TYCH ŻYDOWSKICH NAGRÓ IP: 83.168.104.* 02.09.05, 20:13 Masz racje, zydowska wybiorcza na pierwszym miejscu wymienila - zydowke krall i my z jedwabnego. No jakby inaczej trzeba swoich dac naprzod, a innych , znaczy POLAKOW umniejszyc. Kapuscinskiemu to to do piet nie dorasta. ale oczywiscie wybiorcza z michnikiem zydem z matki, jak sam o sobie mawial, to POLSKA gazeta. kto durny, niech w to wierzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Czytanie takich postow jak twoj przypomina... 02.09.05, 20:20 .. wdepniecie w wiadomoco. I tyle to twoje pisanie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond musza upłynąć dziesięciolecia... IP: *.chello.pl 02.09.05, 20:54 masz rację. internetowe fora w polsce coraz bardziej przypominaja wysypisko umyslowych śmieci... i ciagle króluje tu polska - niestety - głupota wymieszana z ksenofobią, rasizmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka antysemitka Re: musza upłynąć dziesięciolecia... IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:26 Idz sie przefarbuj na czarno, to zmadrzejesz, bo ci wybiorcza mozg wyzarla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Czytanie takich postow jak twoj przypomina... IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:28 ty juz dawno w niewiadomo czym siedzisz, wiec juz nawet i smrodu swego nie czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: A KIEDY BĘDZIE ROZDANIE TYCH ŻYDOWSKICH NAGRÓ IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:12 Bikont tez jest z 'tych'- przeciez ona napisala te ksiazke bo odkryla swoje korzenie i tak nia to wstrzasnelo , ze chce sie teraz swojej rasie przysluzyc Kuryluk tez nie jest Polka- jej ojciec zaczal kariere jako stalinowski urzednik, az do 68 jak sie w partii dokonaly przetasowania zyla sobie jak paczus w masle ... w tej ksiazce nominowanej do nike pluje np na AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Bikont, Krall , Kuryluk IP: 80.55.5.* 02.09.05, 21:33 3 zydowki ... niedobrze sie robi ... na szczescie ich tworczosc swiadczy tylko o tej rasie ... w dodatku te 'panie' wszytsko oparly na 'faktach autentycznych' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_uk czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka? IP: *.idea.pl 02.09.05, 21:58 jak można być takim indolentem intelektualnym? rzymscy katolicy w Polsce wymyslili sobie,że Maria to krolowa polska,czarna madonna i cos tam.zrobili jej oltarzyk reka ludzka wykonany i czcza ten martwy obrazek.a rzymscy katolicy winni wiedziec,ze to sam Bóg obiecal Abrahamowi, ze z jego potomstwa przyjdzie Wybawca grzechu adamowego i Mesjasz czyli sam Chrystus Jezus.Trzeba szanowac wszystkich ludzi nawet wyznawcow islamu jezeli chca zyc pokojowo,nie ucza swoich wyznawcow nienawisci i zabijania w imie Allaha etc.Abrahamowi obietnice zlozyl Bóg JHWH.Mojżeszowi 10 Przykazań dal Bóg JHWH i... Ucz sie czytaj,doskonal,badz niezwykle pokorny/na.Naucz sie natychmiast nie nienawidziec innych ludzi w tym Żydów.W kwestii formalnej Chrystusa Jezusa zabili rzymianie.I to takze zgodnie z proroctwem Boga JHWH. Wyrazam swoj najwyzszy szacunek wobec Żydów i wszelkich ludzi na obliczu ziemi z wyłączeniem tych co świadomie zabijają innych w imie swoich fanaberii religijnych.politycznych i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha-Oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:08 przyznam, ze nie jestem chrzescijaninem i trudno mi odniesc sie do takich argumentow lecz troche wiem i nie rob tu izraelickich szacher-macher- Chrystusa skazali zydzi i oni domagali sie jego smierci /bardziej niz przestepcy barabasza/ ... ja do tych pan nic nie mam- niech tylko opuszcza nasz kraj i przestana go zasmiecac, w izraelu tez sa czytelnicy i tez mozna wydawac ksiazki, sa pewnie tez zydowskie nagrody dla zydowskiej literatury ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:37 Dobrze powiedziane aloha!!! Dosyc tego towarzystwa wzajemnej adoracji. utworzyli sobie w polsce nike, zeby sie promowac. Ja chce czytac polskich autorow i zeby to oni nagrody nadawali. A jesli mi tu obcokrajowcow wciskaja, to dlaczego nie ma innych narodowosci tylko zyd zydem pogania. Byl czas kiedy wspolczulam temu narodowi, odkad zaczelam przegladac wybiorcza, to narodu tego z durnym szewachem nie trawie. tylko oni i oni poniesli straty na wojnie i w ogole w skali calej historii najwieksze. nie slychac o Hutu i kambodzy o Argentynie i 300 milionach ludzi, ktorzy stracili zycie podczas cale wojny (polacy to dla wybiorczej i zydow w ogole pikusie), ciagle tylgo zydzi, zydzi zydzi, do wyrzygania. bardziej bym im do konca zycia w spolczula, gdyby moja edukacja na ich temat skonczyla sie na polskim, przy omawianiu literatury xx wieku. teraz to juz ich po prostu nie trawie. I nic mnie nie obchodzi, ze ktos nazywa mnie antysemitka (sama tez tak sie okreslam), bylabym antyczeszka, gdy mi ktos nieustannie trul o nich w POLSCE itd. pozdrawiam aloha, bo jestes madrym czlowiekiem, ktory nie daje sie oglupic przez naczelnego zyda-wodza michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha-oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:40 tez pozdrawiam :) tez mam dosyc polskojezycznej zydowskiej hucpy w tym kraju .... czego tu oni jescze szukaja? maja izrael, maja usa ale siedza tu dalej i judza i knuja i pluja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_uk pa:Hutu i Tutsi to rzeż religina z udziałem IP: *.idea.pl 02.09.05, 22:51 min.rzymskich katolikow.ucz sie i czytaj,bo uzywajac twojego jezyka mnie chce sie "rzygac" jak czytam takie intelektualne banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: pa:Hutu i Tutsi to rzeż religina z udziałem IP: 83.168.104.* 03.09.05, 22:10 To rzygaj, byle nie pod wiatr. I co z tego ze katolicka rzez. po pierwsz, czy ja gdzies pisalam, ze jestem katoliczka???? nie , tylko Polka I mam dosc panoszenia sie zydow w tym kraju i gazety, ktora oszukuje ludzi, ze jest propolska. Sam sie ucz, glownie czytania ze zrozumieniem. Nie chodzi, kto kogo zabil, ale ze zginelo mnostwo ludzi, tylko, ze jakos nikt o tym w nieskonczonosc nie trabi! bo tak to uzywasz argumentow wybiorczej, robienie mydla z ludzi to nie ludobojstwo, a jak gina ludzie innej narodowosci niz zydzi, to oczywiscie tez nie ludobojstwo. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerigo Encarta (encyklopedia Microsoftu) tez jest zydowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:44 cale szczescie jest internet, i chociazby wikipedia. nawet w angielskiej wersjie wikipedii artykuly o polsce sa o polsce, a nie o zydach w polsce i komunizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_uk Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.idea.pl 02.09.05, 22:46 nie wolno zadnemu czlowiekowi nienawidziec drugiego czlowieka bez podania pwodow/przyczyn.chetnie twoich wyslucham uzasadnien. poczytaj sobie ksiazke wydana juz w ponad 4,8 miliarda sztuk we wszystkich podstawowych jezykach swiata.tak jak ja nie wypowiadam sie na temat wszystkich siedmiu ksiazek do Nike,bo zapoznalem sie do tej pory z trzema i aktualnie czytam dwie z poezja,tak Ty wypowiadaj sie rzetelnie-napisalem,ze to rzymianie zabili Chrystusa Jezusa i to jest fakt historyczny wlasnie potwierdzony w Biblii A Chrystus Jezus musial umrzec,bo w tym celu min.przyszedl na swiat decyzja swego Ojca Boga JHWH.Bog JHWH powiedzial to juz Abrahamowi.Trzeba przejawiac minimum uczciwosci intelektualnej.Na marginiesie cie informuje,ze WSZYSCY uczniowie Chrystusa Jezusa za jego zycia na ziemi to byli ŻYDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:53 mnie to naprawde nie obchodzi, ja nie nienawidze zydostwa- chcialbym tylko zeby oni poszli sobie do domu- do erec albo ameryki i nie robili nam w Polsce swoich szacher-macher-geszeftow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_uk Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.idea.pl 02.09.05, 23:00 istotnie.robia najlepsze geszefty ale na calym swiecie,nie tylko tutaj. Twoja wola niestety nie moze sie ziscic,gdyz w Biblii jest zapowiedziane jak to sie odbedzie.ale tak jak napisales:"mnie to naprawde nie obchodzi".no to juz skonczylem.to ty raczyles odpisac na moj post,wiec ci odpisywalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiłośnikLiteratury Do ksenofobów... IP: 213.17.236.* 03.09.05, 01:46 Ludzie, jak wam nie pasują Żydzi, gazety czy nagrody, które w waszym mniemaniu są z ich przedstawicielami związane, to po jaką cholerę czytacie Wyborczą? Wejdzcie sobie do na portal Naszego Dziennika, albo jakieś inne "PATRIOTYCZNE" serwisy informacyjne wolne od nieczystopolskich "zanieczyszczeń" i tam dawajcie upust swoim "narodowym" poglądom. Mam dość czytania waszych wypocin, które na jakikolwiek artykuł w serwisach gazety.pl rozpoczynają dyskusję na temat "problemu żydowskiego" w Polsce. Proszę was bardzo, zostawcie te fora normalnym ludziom, którzy pragną czasem powymieniać na forum poglądy np. o literaturze, sporcie, polityce czy sztuce. Na prawdę milionów ludzi w Polce nie obchodzi co jest żydowskie a co półżydowskie, a co inspirowane czy opłacane przez "Zydostwo". Możecie nazwać mnie Żydkiem, Komuchem, Pedałem, Ruskim szpiegiem, Antypolakiem, Czarnuchem, czy jak tam chcecie... tylko nie zaśmiecajcie więcej tych forów swoimi, nie związanymi z tematem żygowinami... Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: Do ksenofobów... IP: 80.55.5.* 03.09.05, 02:34 Gość portalu: MiłośnikLiteratury napisał(a): > Mam dość czytania waszych wypocin, które na jakikolwiek artykuł w serwisach > gazety.pl rozpoczynają dyskusję na temat "problemu żydowskiego" w Polsce. to nie czytaj- widzisz jakies nakazy ? ignoruj a nam zostaw walke z parchata zaraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: Do ksenofobów... IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:39 Ty ciemniaku, to tacy ludzie jak Ty sa zaraza. Zaraza wszelkiego rozwoju. Wszelkiej wolnej mysli stopowaniem. Won stad, bo bedziesz mial ze mna do czynienia! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Niestety, ksenofobow nic tak nie cieszy.. 03.09.05, 03:15 ... jak naswinienie na milym i spokojnym forum jak Forum Ksiazki. Jak latwo zauwazyc, nie ma wsrod nich stalych bywalcow tego forum, bo ksenofob jest najczesciej po prostu za glupi aby jakiekolwiek ksiazki czytac (oprocz dziel wybranych niejakiego Bubla). No ale jak sie jakas okazja zdarzy, to sie zlaza, paluby slomiane. Szkoda z nimi "dyskutowac" , bo jak dyskutowac z pierwotniakiem? KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe [...] IP: 80.55.5.* 03.09.05, 14:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: Niestety, ksenofobow nic tak nie cieszy.. IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:36 Oooo, rzeczywiscie, to forum Książki... Kulturalne, rzeczowe, spokojne... I uni sie tu wyzywajom, dowartosciowujom. Te Alohy Oe, i inne niepisate nieczytate elementy tepoty, ciemniactwa, ksenofobii, koltunstwa rodzimego. A kysz, elementy! A kysz, antychrysty! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka 04.09.05, 22:41 To Wasc jestes spod znaku NIENAWISCI. Wiecej przeto klawiatury nie bede strzepil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admete Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.net152.okay.pl 02.09.05, 22:55 Święta racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj, Aloha Re: Bikont, Krall , Kuryluk IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:18 Ty masz, Aloha, szmergla. P.S. Szmergiel to taki papier scierny. Aloha by wszystkich Zydow (i nie-zydow) starl zpowierzchni ziemi, dopierowowczas poczulby sie mniej nieszczesliwy. A tak, to go kompleksy niszcza. Wspolczuje, Aloha, wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rainer_calmund Re: Siedmiu finalistów "Nike" 03.09.05, 00:02 No prosze, jaka inspiracja. Znow co za przypadkowosc, hahahaha R.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BESSA~LALA Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.chello.pl 03.09.05, 00:32 CZYTAJCIE kochani__powiesc pt. "Bessa~Lala" jest szalenie ekumeniczna i niepoprawna zarazem!! nie tylko siusiak swiadczy o czlowieku... malutka Albania cierpi za nasz kontynent!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tse-tse A gdzie Hartwig ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: A gdzie Hartwig ???!!! IP: *.kabaty.2a.pl 03.09.05, 14:18 No wlasnie! Rzeczywiscie, nawet przyzwoita jest tegoroczna lista; pozostaje zastrzezenie do wrzucania tak roznych ksiazek do jednego worka. Ale pytanie: GDZIE HARTWIG???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 81.219.11.* 03.09.05, 11:42 A moim zdaniem ani Kapuscinski ani Stasiuk nie za te pozycje powinni zbierac nagrody. Duze lepsze sa "Heban" i np "Bialy Kruk"...jak sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lan Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.fnet.pl / 213.155.172.* 03.09.05, 12:59 "Nike" to sposób realizowania polityki kulturalnej przez Gazetę Wybiórczą i smrodowiska z nią związane, to hodowla nowych Putramentów. Chodzi o to, by ograniczyć autoteliczność literatury i stworzyć zastęp nowych inżynierów dusz. Pozorny obiektywizm jury ma podkreślić listek figowy - gwiazdor radia i telewizji ojciec Wacław Oszajca. Symptomatyczne jest, iż w kolegium redakcji jego Przeglądu Powszechnego znajduje się Sergiusz Sterna Wachowiak, krytyk lansowany pod koniec lat siedemdziesiątych przez PZPR w materiałach dla lektorów tejże partii. Powiązania wymienionych osób oraz instytucji z Funadacją Batorego to osobny szerszy temat. Niestety środowiska prawicowe odpuszczają całkowicie temat kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Kulturkampf trwa. 03.09.05, 16:00 Gość portalu: Lan napisał(a): > "Nike" to sposób realizowania polityki kulturalnej przez Gazetę Wybiórczą i > smrodowiska z nią związane, to hodowla nowych Putramentów. Masz rację. Środowisko "GW" instrumentalizuje wszystko, czego się dotknie. Historię, kulturę, religię. Nawiasem mówięc - mam pomysł na opowieść, która mogłaby w konkursie zawalczyć. Byłaby to opowieść o tym, ze co prawda korzeni żydowskich nie posiadam, ale mógłbym przecież posiadać, i co z tego wynika (zdaje się, że ostatnio pewien pisarz wpadł zresztą na podobny pomysł. Były o tym ze 3 artykuły w "GW"). Pewnie, że póki żyją twórcy wylansowani przez panią Brystygierową, na "Nike" nie ma co liczyć, ale do pół-finału dostać się z takim towarem chyba by się dało. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dawaj tadzik, dawaj! 03.09.05, 18:29 tad9 napisał: > Nawiasem mówięc - mam pomysł na opowieść, która > mogłaby w konkursie zawalczyć. Wyciagaj tadziku bulawe z plecaka i zawalczaj! Wykaz mialkosc tych pozal sie boze politpoprawnych pisarzy dworskich, na smyczy u demiurga-Michnika chadzajacych! Powal slowem i mysla na kolana!!! Dawaj, tadzik, czekamy w konwulsjach!!! KrisK Znowu Rozsmieszony Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Nowa nagroda 03.09.05, 19:05 Też czekam targana jaskółczym niepokojem na to dzieło naszego światłego kolegi. A tak w ogóle to zauważyłam, chociażem na "forumie" od niedawna, że marnują się tutaj wielkie talenty polemiczne i literackie, operujące z godną podziwu łatwością nie tylko argumentami z literaturą majacymi niewiele wspólnego, ale ponadto językiem tak "łysiakopodobnym", że myślałam nawet, iż to on we własnej osobie w wolnych chwilach "forumy" wszelakie nawiedza. Ale chyba nie - ich jest więcej - mrowie a mrowie. Proponuje więc, aby wszyscy sfrustrowani a zdolni "antygazetowi" bywalcy forum (nomen omen) GW wyłonili spośród siebie kapitułę, ustanowili nagrodę i wzięli się za spisywanie swoich pomysłów, idei, wizji i frustracji. Może w ten sposób się wyładują, odstresują i przestaną się czepiać. Ja ze swej strony obiecuję, że nigdy przenigdy ni w mowie, ni na piśmie nie skomentuję ich wyborów - niech sobie przydzielają te nagrodę komu chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: Nowa nagroda IP: 80.55.5.* 03.09.05, 19:43 aj waj ajajaj jaky szmonces jaky szmich sie rozlega ajwaj Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Nowa nagroda 03.09.05, 20:11 Gość portalu: Aloha Oe napisał(a): > aj waj ajajaj jaky szmonces jaky szmich sie rozlega ajwaj A pomyśl tylko dobry człowieku i zapewne prawdziwy Polaku, co Ty byś biedny czynił gdyby tak GW nagle zbankrutowała i swoje forum zamknęła? Gdzie byś te swoje ziejące nienawiścia teksty zamieszczał? Kto by Cię czytywał? Z kim byś polemizował? A Żydzi wszyscy gdyby tak gromadnie nasz kraj opuścili i udali sie na Madagaskar to kogo byś tak namiętnie zwalczał, opluwał i fekaliami własnymi bryzgał? Jakichże to wimnych wszystkiemu "onych" byś sobie wymyslił? Też Cie lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: Nowa nagroda IP: 80.55.5.* 03.09.05, 20:17 spokojne, ja do Ciebie nic nie mam, po prostu zenuje mnie lansowanie zydowskiej polskojezycznej slabej literatury, ot i 'wszytko' Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Siedmiu finalistów "Nike" 03.09.05, 17:20 Stawiam na Ewę Kuryluk. "Goldi" to piekna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloha Oe Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 80.55.5.* 03.09.05, 18:45 tak, wspaniala ksiazka- smuteczki coruniu czerwonych bonzow wiadomego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodziobar Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:41 Powiedalem, zebys sie wyniosl z tego forum! Zamilcz, koltunski blaznie! Odpowiedz Link Zgłoś