Dodaj do ulubionych

Siedmiu finalistów "Nike"

• x-y-z A KIEDY BĘDZIE ROZDANIE TYCH ŻYDOWSKICH NAGRÓD? 02.09.05, 19:44

• Gość: polka antysemitka Re: A KIEDY BĘDZIE ROZDANIE TYCH ŻYDOWSKICH NAGRÓ IP: 83.168.104.* 02.09.05, 20:13
        Masz racje, zydowska wybiorcza na pierwszym miejscu wymienila - zydowke krall i
        my z jedwabnego. No jakby inaczej trzeba swoich dac naprzod, a innych , znaczy
        POLAKOW umniejszyc. Kapuscinskiemu to to do piet nie dorasta. ale oczywiscie
        wybiorcza z michnikiem zydem z matki, jak sam o sobie mawial, to POLSKA gazeta.
        kto durny, niech w to wierzy....
        • dr.krisk Czytanie takich postow jak twoj przypomina... 02.09.05, 20:20
          .. wdepniecie w wiadomoco.
          I tyle to twoje pisanie warte.
          • Gość: kasia_blond musza upłynąć dziesięciolecia... IP: *.chello.pl 02.09.05, 20:54
            masz rację. internetowe fora w polsce coraz bardziej przypominaja wysypisko umyslowych śmieci... i ciagle króluje tu polska - niestety - głupota wymieszana z ksenofobią, rasizmem...
            • Gość: polka antysemitka Re: musza upłynąć dziesięciolecia... IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:26
              Idz sie przefarbuj na czarno, to zmadrzejesz, bo ci wybiorcza mozg wyzarla.
          • Gość: pa Re: Czytanie takich postow jak twoj przypomina... IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:28
            ty juz dawno w niewiadomo czym siedzisz, wiec juz nawet i smrodu swego nie
            czujesz
        • Gość: Aloha Oe Re: A KIEDY BĘDZIE ROZDANIE TYCH ŻYDOWSKICH NAGRÓ IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:12
          Bikont tez jest z 'tych'- przeciez ona napisala te ksiazke bo odkryla swoje
          korzenie i tak nia to wstrzasnelo , ze chce sie teraz swojej rasie przysluzyc

Kuryluk tez nie jest Polka- jej ojciec zaczal kariere jako stalinowski
          urzednik, az do 68 jak sie w partii dokonaly przetasowania zyla sobie jak
          paczus w masle ... w tej ksiazce nominowanej do nike pluje np na AK
    • Gość: Aloha Oe Bikont, Krall , Kuryluk IP: 80.55.5.* 02.09.05, 21:33
      3 zydowki ... niedobrze sie robi ... na szczescie ich tworczosc swiadczy tylko
      o tej rasie ... w dodatku te 'panie' wszytsko oparly na 'faktach autentycznych'
      • Gość: nie_uk czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka? IP: *.idea.pl 02.09.05, 21:58
        jak można być takim indolentem intelektualnym?
        rzymscy katolicy w Polsce wymyslili sobie,że Maria to krolowa polska,czarna
        madonna i cos tam.zrobili jej oltarzyk reka ludzka wykonany i czcza ten martwy
        obrazek.a rzymscy katolicy winni wiedziec,ze to sam Bóg obiecal Abrahamowi,
        ze z jego potomstwa przyjdzie Wybawca grzechu adamowego i Mesjasz czyli sam
        Chrystus Jezus.Trzeba szanowac wszystkich ludzi nawet wyznawcow islamu jezeli
        chca zyc pokojowo,nie ucza swoich wyznawcow nienawisci i zabijania w imie
        Allaha etc.Abrahamowi obietnice zlozyl Bóg JHWH.Mojżeszowi 10 Przykazań dal
        Bóg JHWH i... Ucz sie czytaj,doskonal,badz niezwykle pokorny/na.Naucz sie
        natychmiast nie nienawidziec innych ludzi w tym Żydów.W kwestii formalnej
        Chrystusa Jezusa zabili rzymianie.I to takze zgodnie z proroctwem Boga JHWH.
        Wyrazam swoj najwyzszy szacunek wobec Żydów i wszelkich ludzi na obliczu ziemi
        z wyłączeniem tych co świadomie zabijają innych w imie swoich fanaberii
        religijnych.politycznych i innych.
        • Gość: Aloha-Oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:08
          przyznam, ze nie jestem chrzescijaninem i trudno mi odniesc sie do takich
          argumentow lecz troche wiem i nie rob tu izraelickich szacher-macher- Chrystusa
          skazali zydzi i oni domagali sie jego smierci /bardziej niz przestepcy
          barabasza/ ... ja do tych pan nic nie mam- niech tylko opuszcza nasz kraj i
          przestana go zasmiecac, w izraelu tez sa czytelnicy i tez mozna wydawac
          ksiazki, sa pewnie tez zydowskie nagrody dla zydowskiej literatury ...
          • Gość: pa Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 83.168.104.* 02.09.05, 22:37
            Dobrze powiedziane aloha!!! Dosyc tego towarzystwa wzajemnej adoracji.
            utworzyli sobie w polsce nike, zeby sie promowac. Ja chce czytac polskich
            autorow i zeby to oni nagrody nadawali. A jesli mi tu obcokrajowcow wciskaja,
            to dlaczego nie ma innych narodowosci tylko zyd zydem pogania. Byl czas kiedy
            wspolczulam temu narodowi, odkad zaczelam przegladac wybiorcza, to narodu tego
            z durnym szewachem nie trawie.

tylko oni i oni poniesli straty na wojnie i w ogole w skali calej historii
            najwieksze. nie slychac o Hutu i kambodzy o Argentynie i 300 milionach ludzi,
            ktorzy stracili zycie podczas cale wojny (polacy to dla wybiorczej i zydow w
            ogole pikusie), ciagle tylgo zydzi, zydzi zydzi, do wyrzygania. bardziej bym im
            do konca zycia w spolczula, gdyby moja edukacja na ich temat skonczyla sie na
            polskim, przy omawianiu literatury xx wieku. teraz to juz ich po prostu nie
            trawie. I nic mnie nie obchodzi, ze ktos nazywa mnie antysemitka (sama tez tak
            sie okreslam), bylabym antyczeszka, gdy mi ktos nieustannie trul o nich w
            POLSCE itd.

pozdrawiam aloha, bo jestes madrym czlowiekiem, ktory nie daje sie oglupic
            przez naczelnego zyda-wodza michnika
            • Gość: Aloha-oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:40
              tez pozdrawiam

:)

tez mam dosyc polskojezycznej zydowskiej hucpy w tym kraju .... czego tu oni
              jescze szukaja? maja izrael, maja usa ale siedza tu dalej i judza i knuja i
              pluja ...
            • Gość: nie_uk pa:Hutu i Tutsi to rzeż religina z udziałem IP: *.idea.pl 02.09.05, 22:51
              min.rzymskich katolikow.ucz sie i czytaj,bo uzywajac twojego jezyka mnie chce
              sie "rzygac" jak czytam takie intelektualne banialuki.
              • Gość: pa Re: pa:Hutu i Tutsi to rzeż religina z udziałem IP: 83.168.104.* 03.09.05, 22:10
                To rzygaj, byle nie pod wiatr. I co z tego ze katolicka rzez. po pierwsz, czy
                ja gdzies pisalam, ze jestem katoliczka???? nie , tylko Polka I mam dosc
                panoszenia sie zydow w tym kraju i gazety, ktora oszukuje ludzi, ze jest
                propolska. Sam sie ucz, glownie czytania ze zrozumieniem. Nie chodzi, kto kogo
                zabil, ale ze zginelo mnostwo ludzi, tylko, ze jakos nikt o tym w
                nieskonczonosc nie trabi! bo tak to uzywasz argumentow wybiorczej, robienie
                mydla z ludzi to nie ludobojstwo, a jak gina ludzie innej narodowosci niz
                zydzi, to oczywiscie tez nie ludobojstwo. Tfu!
            • Gość: amerigo Encarta (encyklopedia Microsoftu) tez jest zydowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:44
              cale szczescie jest internet, i chociazby wikipedia. nawet w angielskiej wersjie
              wikipedii artykuly o polsce sa o polsce, a nie o zydach w polsce i komunizmie.
          • Gość: nie_uk Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.idea.pl 02.09.05, 22:46
            nie wolno zadnemu czlowiekowi nienawidziec drugiego czlowieka bez podania
            pwodow/przyczyn.chetnie twoich wyslucham uzasadnien.
            poczytaj sobie ksiazke wydana juz w ponad 4,8 miliarda sztuk we wszystkich
            podstawowych jezykach swiata.tak jak ja nie wypowiadam sie na temat wszystkich
            siedmiu ksiazek do Nike,bo zapoznalem sie do tej pory z trzema i aktualnie
            czytam dwie z poezja,tak Ty wypowiadaj sie rzetelnie-napisalem,ze to rzymianie
            zabili Chrystusa Jezusa i to jest fakt historyczny wlasnie potwierdzony w Biblii
            A Chrystus Jezus musial umrzec,bo w tym celu min.przyszedl na swiat decyzja
            swego Ojca Boga JHWH.Bog JHWH powiedzial to juz Abrahamowi.Trzeba przejawiac
            minimum uczciwosci intelektualnej.Na marginiesie cie informuje,ze WSZYSCY
            uczniowie Chrystusa Jezusa za jego zycia na ziemi to byli ŻYDZI.
            • Gość: Aloha Oe Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: 80.55.5.* 02.09.05, 22:53
              mnie to naprawde nie obchodzi, ja nie nienawidze zydostwa- chcialbym tylko zeby
              oni poszli sobie do domu- do erec albo ameryki i nie robili nam w Polsce swoich
              szacher-macher-geszeftow
              • Gość: nie_uk Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.idea.pl 02.09.05, 23:00
                istotnie.robia najlepsze geszefty ale na calym swiecie,nie tylko tutaj.
                Twoja wola niestety nie moze sie ziscic,gdyz w Biblii jest zapowiedziane jak to
                sie odbedzie.ale tak jak napisales:"mnie to naprawde nie obchodzi".no to juz
                skonczylem.to ty raczyles odpisac na moj post,wiec ci odpisywalem.
                • Gość: MiłośnikLiteratury Do ksenofobów... IP: 213.17.236.* 03.09.05, 01:46
                  Ludzie, jak wam nie pasują Żydzi, gazety czy nagrody, które w waszym mniemaniu
                  są z ich przedstawicielami związane, to po jaką cholerę czytacie Wyborczą?
                  Wejdzcie sobie do na portal Naszego Dziennika, albo jakieś inne "PATRIOTYCZNE"
                  serwisy informacyjne wolne od nieczystopolskich "zanieczyszczeń" i tam dawajcie
                  upust swoim "narodowym" poglądom.
                  Mam dość czytania waszych wypocin, które na jakikolwiek artykuł w serwisach
                  gazety.pl rozpoczynają dyskusję na temat "problemu żydowskiego" w Polsce.
                  Proszę was bardzo, zostawcie te fora normalnym ludziom, którzy pragną czasem
                  powymieniać na forum poglądy np. o literaturze, sporcie, polityce czy sztuce. Na
                  prawdę milionów ludzi w Polce nie obchodzi co jest żydowskie a co półżydowskie,
                  a co inspirowane czy opłacane przez "Zydostwo".
                  Możecie nazwać mnie Żydkiem, Komuchem, Pedałem, Ruskim szpiegiem, Antypolakiem,
                  Czarnuchem, czy jak tam chcecie... tylko nie zaśmiecajcie więcej tych forów
                  swoimi, nie związanymi z tematem żygowinami...
                  Z góry dziękuję
                  • Gość: Aloha Oe Re: Do ksenofobów... IP: 80.55.5.* 03.09.05, 02:34
                    Gość portalu: MiłośnikLiteratury napisał(a):

> Mam dość czytania waszych wypocin, które na jakikolwiek artykuł w serwisach
                    > gazety.pl rozpoczynają dyskusję na temat "problemu żydowskiego" w Polsce.

to nie czytaj- widzisz jakies nakazy ? ignoruj a nam zostaw walke z parchata
                    zaraza
                    • Gość: Włodzio Re: Do ksenofobów... IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:39
                      Ty ciemniaku, to tacy ludzie jak Ty sa zaraza.
                      Zaraza wszelkiego rozwoju.
                      Wszelkiej wolnej mysli stopowaniem.

Won stad, bo bedziesz mial ze mna do czynienia!
                  • dr.krisk Niestety, ksenofobow nic tak nie cieszy.. 03.09.05, 03:15
                    ... jak naswinienie na milym i spokojnym forum jak Forum Ksiazki.
                    Jak latwo zauwazyc, nie ma wsrod nich stalych bywalcow tego forum, bo ksenofob
                    jest najczesciej po prostu za glupi aby jakiekolwiek ksiazki czytac (oprocz
                    dziel wybranych niejakiego Bubla). No ale jak sie jakas okazja zdarzy, to sie
                    zlaza, paluby slomiane.
                    Szkoda z nimi "dyskutowac" , bo jak dyskutowac z pierwotniakiem?
                    KrisK
                    • Gość: Aloha Oe [...] IP: 80.55.5.* 03.09.05, 14:35
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Włodzio Re: Niestety, ksenofobow nic tak nie cieszy.. IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:36
                      Oooo, rzeczywiscie, to forum Książki... Kulturalne, rzeczowe, spokojne...
                      I uni sie tu wyzywajom, dowartosciowujom.
                      Te Alohy Oe, i inne niepisate nieczytate elementy tepoty, ciemniactwa,
                      ksenofobii, koltunstwa rodzimego.

A kysz, elementy!
                      A kysz, antychrysty!
              • wlodekbar Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka 04.09.05, 22:41
                To Wasc jestes spod znaku NIENAWISCI.
                Wiecej przeto klawiatury nie bede strzepil.
            • Gość: Admete Re: czy ty wiesz,że Maria-matka Jezusa to Żydówka IP: *.net152.okay.pl 02.09.05, 22:55
              Święta racja.
      • Gość: Oj, Aloha Re: Bikont, Krall , Kuryluk IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:18
        Ty masz, Aloha, szmergla.

P.S.
        Szmergiel to taki papier scierny. Aloha by wszystkich Zydow (i nie-zydow) starl
        zpowierzchni ziemi, dopierowowczas poczulby sie mniej nieszczesliwy. A tak, to
        go kompleksy niszcza.
        Wspolczuje, Aloha, wspolczuje.
    • rainer_calmund Re: Siedmiu finalistów "Nike" 03.09.05, 00:02

No prosze, jaka inspiracja. Znow co za przypadkowosc, hahahaha

R.C.
    • Gość: BESSA~LALA Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.chello.pl 03.09.05, 00:32
      CZYTAJCIE kochani__powiesc pt. "Bessa~Lala" jest szalenie ekumeniczna i
      niepoprawna zarazem!! nie tylko siusiak swiadczy o czlowieku...
      malutka Albania cierpi za nasz kontynent!!!
    • Gość: tse-tse A gdzie Hartwig ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:32
      • Gość: zawiedziona Re: A gdzie Hartwig ???!!! IP: *.kabaty.2a.pl 03.09.05, 14:18
        No wlasnie! Rzeczywiscie, nawet przyzwoita jest tegoroczna lista; pozostaje
        zastrzezenie do wrzucania tak roznych ksiazek do jednego worka.
        Ale pytanie: GDZIE HARTWIG???!!!
    • Gość: kosmo Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 81.219.11.* 03.09.05, 11:42
      A moim zdaniem ani Kapuscinski ani Stasiuk nie za te pozycje powinni zbierac
      nagrody. Duze lepsze sa "Heban" i np "Bialy Kruk"...jak sadzicie?
    • Gość: Lan Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.fnet.pl / 213.155.172.* 03.09.05, 12:59
      "Nike" to sposób realizowania polityki kulturalnej przez Gazetę Wybiórczą i
      smrodowiska z nią związane, to hodowla nowych Putramentów. Chodzi o to, by
      ograniczyć autoteliczność literatury i stworzyć zastęp nowych inżynierów dusz.
      Pozorny obiektywizm jury ma podkreślić listek figowy - gwiazdor radia i
      telewizji ojciec Wacław Oszajca. Symptomatyczne jest, iż w kolegium redakcji
      jego Przeglądu Powszechnego znajduje się Sergiusz Sterna Wachowiak, krytyk
      lansowany pod koniec lat siedemdziesiątych przez PZPR w materiałach dla
      lektorów tejże partii. Powiązania wymienionych osób oraz instytucji z Funadacją
      Batorego to osobny szerszy temat. Niestety środowiska prawicowe odpuszczają
      całkowicie temat kultury.
      • tad9 Kulturkampf trwa. 03.09.05, 16:00
        Gość portalu: Lan napisał(a):

> "Nike" to sposób realizowania polityki kulturalnej przez Gazetę Wybiórczą i
        > smrodowiska z nią związane, to hodowla nowych Putramentów.

Masz rację. Środowisko "GW" instrumentalizuje wszystko, czego się dotknie.
        Historię, kulturę, religię. Nawiasem mówięc - mam pomysł na opowieść, która
        mogłaby w konkursie zawalczyć. Byłaby to opowieść o tym, ze co prawda korzeni
        żydowskich nie posiadam, ale mógłbym przecież posiadać, i co z tego wynika
        (zdaje się, że ostatnio pewien pisarz wpadł zresztą na podobny pomysł. Były o
        tym ze 3 artykuły w "GW"). Pewnie, że póki żyją twórcy wylansowani przez panią
        Brystygierową, na "Nike" nie ma co liczyć, ale do pół-finału dostać się z takim
        towarem chyba by się dało.
        • dr.krisk Dawaj tadzik, dawaj! 03.09.05, 18:29
          tad9 napisał:

> Nawiasem mówięc - mam pomysł na opowieść, która
          > mogłaby w konkursie zawalczyć.
          Wyciagaj tadziku bulawe z plecaka i zawalczaj! Wykaz mialkosc tych pozal sie
          boze politpoprawnych pisarzy dworskich, na smyczy u demiurga-Michnika
          chadzajacych! Powal slowem i mysla na kolana!!!
          Dawaj, tadzik, czekamy w konwulsjach!!!
          KrisK Znowu Rozsmieszony
        • mamarcela Nowa nagroda 03.09.05, 19:05
          Też czekam targana jaskółczym niepokojem na to dzieło naszego światłego kolegi.
          A tak w ogóle to zauważyłam, chociażem na "forumie" od niedawna, że marnują się
          tutaj wielkie talenty polemiczne i literackie, operujące z godną podziwu
          łatwością nie tylko argumentami z literaturą majacymi niewiele wspólnego, ale
          ponadto językiem tak "łysiakopodobnym", że myślałam nawet, iż to on we własnej
          osobie w wolnych chwilach "forumy" wszelakie nawiedza. Ale chyba nie - ich jest
          więcej - mrowie a mrowie. Proponuje więc, aby wszyscy sfrustrowani a
          zdolni "antygazetowi" bywalcy forum (nomen omen) GW wyłonili spośród siebie
          kapitułę, ustanowili nagrodę i wzięli się za spisywanie swoich pomysłów, idei,
          wizji i frustracji. Może w ten sposób się wyładują, odstresują i przestaną się
          czepiać. Ja ze swej strony obiecuję, że nigdy przenigdy ni w mowie, ni na
          piśmie nie skomentuję ich wyborów - niech sobie przydzielają te nagrodę komu
          chcą.
          • Gość: Aloha Oe Re: Nowa nagroda IP: 80.55.5.* 03.09.05, 19:43
            aj waj ajajaj jaky szmonces jaky szmich sie rozlega ajwaj
            • mamarcela Re: Nowa nagroda 03.09.05, 20:11
              Gość portalu: Aloha Oe napisał(a):

> aj waj ajajaj jaky szmonces jaky szmich sie rozlega ajwaj
              A pomyśl tylko dobry człowieku i zapewne prawdziwy Polaku, co Ty byś biedny
              czynił gdyby tak GW nagle zbankrutowała i swoje forum zamknęła? Gdzie byś te
              swoje ziejące nienawiścia teksty zamieszczał? Kto by Cię czytywał? Z kim byś
              polemizował? A Żydzi wszyscy gdyby tak gromadnie nasz kraj opuścili i udali sie
              na Madagaskar to kogo byś tak namiętnie zwalczał, opluwał i fekaliami własnymi
              bryzgał? Jakichże to wimnych wszystkiemu "onych" byś sobie wymyslił?
              Też Cie lubię!
              • Gość: Aloha Oe Re: Nowa nagroda IP: 80.55.5.* 03.09.05, 20:17
                spokojne, ja do Ciebie nic nie mam, po prostu zenuje mnie lansowanie zydowskiej
                polskojezycznej slabej literatury, ot i 'wszytko'
    • malaszaramysz Re: Siedmiu finalistów "Nike" 03.09.05, 17:20
      Stawiam na Ewę Kuryluk. "Goldi" to piekna książka.
      • Gość: Aloha Oe Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: 80.55.5.* 03.09.05, 18:45
        tak, wspaniala ksiazka- smuteczki coruniu czerwonych bonzow wiadomego
        pochodzenia
        • Gość: Włodziobar Re: Siedmiu finalistów "Nike" IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 22:41
          Powiedalem, zebys sie wyniosl z tego forum!

Zamilcz, koltunski blaznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka