Gość: Alik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 20:46 Żydzi Żydom rozdają nagrody ale dlaczego goje klaszczą z radości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tfurca Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.02, 22:06 przeczytaj lepiej ta ksiazke alik zenujacy jestes ..... to mile, ze goj czyta gazeta.pl :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM wtracam sie - uwaga! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.10.02, 23:05 on wcale nie jest zenujacy za to ty jestes niedorozwiniety. Napisal jak jest: Nike jest fundowana prez GW a GW jest zydowska (jesli tego nie wiesz to wlasciwie o czym tu mowic). Nagrode dostaje zydowka. Czyli dokladnie jak napisale. A goje czyli Placy sie ciesza. I to tez prawda. Tylko z czego sie ciesza - to juz temat na osobna dyskusje, ktora z pewnoscia przekracza twoje mnozliwosci rozumowo-poznawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 23:22 Jasne. a kazda opinia na tym forum to 5 dolarow na zydowski imperializm kretynie. I ty go finansujesz swoimi homofobicznymi wtretami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM taki krotki post IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.10.02, 23:48 i od razu chamstwo i niedorozwój spoleczno-intektualny wyłazi. Ach to liceum umyslowe! Zalosne. Ale nie odpisuj czlowieczku bo czytal i tak cie nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 06.10.02, 23:29 Ach, kochani nasi Zydożercy, no jak zwykle w awangardzie. A żeby wam karp po żydowsku pod koszerny trunek w gardle stanął. No to ja wam przyznaję nagrodę "Złotego szmalcownika" w imieniu redakcji "Rasowego Polaka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.katf.jhu.edu 07.10.02, 00:43 Uwazam ze GW to polska gazeta, a procent ludzi pochodzenia zydowskiego, ktorzy tam pracuja nie ma tutaj znaczenia (i nie mysle zeby wynosil 100%, poza dziennikarzami zawsze jest jakas administarcja w gazecie:) ale tak to jest jak komus antysemityzm utrudnia obiektywne obserwowanie rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM response IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 00:52 Gość portalu: wit napisał(a): > Uwazam ze GW to polska gazeta, a procent ludzi pochodzenia > zydowskiego, ktorzy tam pracuja nie ma tutaj znaczenia (i nie > mysle zeby wynosil 100%, poza dziennikarzami zawsze jest jakas > administarcja w gazecie:) ale tak to jest jak komus antysemityzm > utrudnia obiektywne obserwowanie rzeczywistosci. Nie będe się obrażał o anysemityzm, gdyż slowo to przestalo dla mnie niesc jakąkolwiek tresc. Napisalem jakie są fakty (jak je postrzegam) i tyle. Jezeli ktos, kto z pochodzenia jest zydem obraza sie jak sie mowi o nim zyd no to chyba nie jest normalny. Nienormalni sa tez chyba ci, ktorzy usilnie go bronia (jak ty), a on moze wcale ich przydupasizmu nie potrzebuje. To takie ogolne uwagi. Idź popracuj w GW - zobaczymy do czego dojdziesz (jesli nie jestes zydem). Nie zartuje - sam jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: response IP: *.econ.jhu.edu 07.10.02, 01:04 Nie moge sie zgodzic z twierdzeniem ze gazeta jest albo polska albo zydowska, a takze z tym ze jezeli ktos robi kariere to jest od razu Zydem. Poza tym uwazam ze GW ma duzy wklad w modernizacje zacofanego kraju jakim jest Polska i dlatego uwazam ze jest bardziej polska gazeta niz Trybuna czy Nasz Dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM do Wita IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 10:04 Rozumeim, ze nic niie jest super czarne ani bielnie biale, ale poczytaj sobie dyskusję, zwlaszcza komentarze Galby, zwroc uwage kto pisze rzeczowo a kto rzuca Michnikowskimi sloganami i potem oceniaj czy GW to polska gazeta i jakie są jej priorytety. Tu na forum doprawdy nie brak inteligentnych ludzi (chwala Michnikowi chociazby za istnienie forum) w przeciwienstwie do uczelni, gdzie profesorowie maja umysly licealistow a i bywa, ze licyc nie potrafia (z autopsji). www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=1956313 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 __Niezly z Ciebie Koltun, AdamieM__ IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 03:50 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Nie będe się obrażał o anysemityzm, gdyż slowo to przestalo dla mnie niesc jakąkolwiek tresc. Napisalem jakie są fakty (jak je postrzegam) i tyle. Jezeli ktos, kto z pochodzenia jest zydem obraza sie jak sie mowi o nim zyd no to chyba nie jest normalny. Nienormalni sa tez chyba ci, ktorzy usilnie go bronia (jak ty), a on moze wcale ich przydupasizmu nie potrzebuje. .. ::: ....AdamieM, Tacy madrale jak ty zazwyczaj nie pozwalaja garbatemu na chwile chocby zapomniec o krzywych plecach. Jak ma sie to do przypominania o pochodzeniu? Tylko na tyle na ile przypominanie owo jest nie na miejscu. Choc to prawda, ze garbaty ma cos na plecach a np. Michnik jest pochodzenia zydowskiego. ....Jezeli ktos pochodzenia zydowskiego obraza sie jak sie mowi o nim (Z)yd to najwyrazniej nie czuje sie Zydem, i nie uwaza sie za takiego. O tym czy ten czlowiek jest Zydem decyduje on sam, moj ty mistrzu taktu (czy ty nie jestes przypadkiem pyra?) Jak mozna panie tluku namolnie przypominac czlowiekowi jego zydowskie pochodzenie jesli on sam chcialby o tym zapomniec i poczuc sie jak u siebie w domu(?!) No chyba ze celem jest uniemozliwienie mu tej przyjemnosci. ....Jesli jednak masz zamiar upierac sie przy swojej racji tedy wiedz, ze jestes koltun, przy czym uznam cie za nienormalnego jesli bedziesz wypieral sie swej koltunstwa. Uznam takze za nienormalnych tych wszystkich twoich przydupasow ktorzy usilnie beda ciebie bronic. Bo ty nie potrzebujesz ich przydupasizmu: jestes koltunem przeciez i to jest prawda niepodwazalna. Zostaniesz zmierzony twoja wlasna miara, panie buraku. .. K.P. .. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 PS __Wielki z Ciebie Koltun, AdamieM__ IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 05:05 Wlasnie przeczytalem twoj tekst o Smeczu-Jastrunie i zasmiewalem sie do lez. Gdyby bowiem nie wchodzilo w gre te twoje "nie-antyzydowskie" fobie to chyba pogratulowalby ci poczucia humoru, zawartego w stylu. A tak - nie pogratuluje ci, choc - czytajac sobie na glos, gdyz takie kawalki nalezy - malo nie zlapala mnie smieszna kolka. Niezla pociecha z ciebie - AdamieM. .. Niemniej zostales przemianowany z Koltuna Niezlego na Wielkiego. Piszac do ciebie zasadniczy tekst mialem zbyt malo danych by uhonorowac cie Koltunem Wielkim. W zasadzie nawet z Koltunem Niezlym poszedlem na instynkt. Ale teraz juz wiem. W dodatku jestes glup. Ale dosc sympatyczny. .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM a co sie z tobą stalo? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 08:26 Nie rzucasz bluzgami wielkości świńskiegu udźca dookola? Chory jesteś? Grypa jakaś cie zlapala? Jeszcze do niedawna nie wiedzialem czy jestes wiekszym chamem od ewty czy tez on jest wiekszy. Bezbluzgowe posty twe wytracily mnie jednak z rownowagi intelektualnej. Jedno zdanie w twoim poscie No. 1 jest trafne. Ja nie neguję, ze Michnik moze chciec o tym zapomniec. Ale my tego nie wiemy czy tak jest i poza tym jego dzialania wpisuja sie w poparcie zydokomuny (veto dla lustracji; veto dla rozliczeń; veto dla dekomunizacji). Ja do Michnika mam niewiele bo to on stworzyl wielka gazete i trzeba to docenic. Ale to nie powod, zeby zostal monumentem, ktorego nie mozna tknac. A coz takiego koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: a co sie z tobą stalo? 07.10.02, 10:17 Gość portalu: AdamM napisał(a): . A coz takiego koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i prawdziwy. Gratuluje autorowi obiektywzimu w krytyce wlasnych tekstow! AdamieM nie myslales o karierze kabaretowej? Skromna wielbicielka Twojego talentu. Szkoda tylko, ze ukrylam sie za nickiem - nie bedziesz mogl sprawdzic mojego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM ależ mnie to aż tak bardzo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 10:24 nie interesuje. Interesujace to bywa, gdy staje się źródłem problemow. A cóż Ciebie tak zezłościlo, ze uznalem swoj tekst za dobry jak na potrzeby tego forum? Wytlumacz mi co w tym zlego, albo pokaz dlaczego tekst te jest do dupy. :))) A tak w ogole to czy go przeczytalas? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 Moze nie jest zbyt pozno... IP: *.proxy.aol.com 08.10.02, 03:17 Nie badz za dowcipny AdamieM. Tobie to nie sluzy. Co do bluzgania to z toba zupelnie tak jak z tym radiem Erewan. Wszystko sie zgadza, oprocz tego ze to na mnie bluzgaja. Nie twierdze, ze jestem sympatyczny czy inny miodzik ale zazwyczaj nie bluzgam. Zazwyczaj, albowiem czasem sytuacja wymaga by powiedziec komus, ze jest np. skurwysyn (gdy jest) ale widzisz, ja - w przeciwienstwie do ciebie - slow nieparlamentarnych nie uzywam w charakterze przerywnikow. Sprawdz moje i wlasne posty z tego F., chocby (bo te z F. Aktualnosci rozwieja wszelkie zludzenia), i porownaj. To nas rozni, ze ja uzywam czasem mocnych slow ale nie jestem wulgarny. Nie uzywam szeregu wulgarnych slow ktorymi obdzielaja mnie twoi pobozni i kulturalni koledzy. Fakt, potrafie byc bardzo niemily i chamski, gdy nalezy, ale ja to kontroluje. I przypadkowo nie obrazam ludzi. Ty, chlopcze, wulgarny jestes jak najbardziej. Z natury. Sprobuj popracowac moze nad soba. Moze nie jest zbyt pozno. .. Z tym koltunem natomiast... no coz, daremne moje wyjasnienia. Ty i tak nie zrozumiesz. Bo po prostu - koltun jestes. I tyle. .. K.P. .. .. Gość portalu: AdamM napisał(a): > Nie rzucasz bluzgami wielkości świńskiegu udźca dookola? Chory jesteś? Grypa > jakaś cie zlapala? Jeszcze do niedawna nie wiedzialem czy jestes wiekszym > chamem od ewty czy tez on jest wiekszy. Bezbluzgowe posty twe wytracily mnie > jednak z rownowagi intelektualnej. Jedno zdanie w twoim poscie No. 1 jest > trafne. Ja nie neguję, ze Michnik moze chciec o tym zapomniec. Ale my tego nie wiemy czy tak jest i poza tym jego dzialania wpisuja sie w poparcie zydokomuny (veto dla lustracji; veto dla rozliczeń; veto dla dekomunizacji). Ja do Michnika mam niewiele bo to on stworzyl wielka gazete i trzeba to docenic. Ale > to nie powod, zeby zostal monumentem, ktorego nie mozna tknac. A coz takiego > koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.reykir.is 07.10.02, 01:00 Jesli GW jest "zydowska" to wyraznie widac ze "Zydzi" maja cos ciekawego do powiedzenia, napisania. Wlasciwie w kazdym wydaniu Gazety jest cos ciekawego, a i lektura calosci daje przyjemnosc, przynajmniej mi. W przeciwienstwie do Polakow, ktorzy w swojej prawdziwie polskiej Naszej Gazecie (czy jakos tak) nic poza spiskowa teoria dziejow i wszechobecnym ponizaniu polskiej godnosci napisac nie potrafia. Jedni reprezentuja jakas klase, mimo ze Polacy maja klase w du..., inni stojac w gumowcach w oborniku wyzywaja swiat od najgorszych. Ot i cala roznica pomiedzy "zydowska" GW a czecia "prawdziwie" polskich czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM kilka uwag IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 01:07 > Jesli GW jest "zydowska" to wyraznie widac ze "Zydzi" maja cos > ciekawego do powiedzenia, napisania. Wlasciwie w kazdym wydaniu > Gazety jest cos ciekawego, a i lektura calosci daje przyjemnosc, > przynajmniej mi. No tak, ja przeciez nie odnoszę się do tego, czy to ciekawie napisane tam u nich jest czy nie. Gazeta jest źródlem informacji - tego oczekuję. Dla przykladu Rzepa zaspokaja moje codzienne zapotrzebowanie na informacje. > W przeciwienstwie do Polakow, ktorzy w swojej prawdziwie > polskiej Naszej Gazecie (czy jakos tak) nic poza spiskowa teoria > dziejow i wszechobecnym ponizaniu polskiej godnosci napisac nie > potrafia. Nie miejsce tu na pisanie o jakichś gazetkach oseidlowych chlopcze. Piszemy o dziennikach opiniotworczych i o ich uzaleznieniach od ukladow sil. > Jedni reprezentuja jakas klase, mimo ze Polacy maja klase w > du..., inni stojac w gumowcach w oborniku wyzywaja swiat od > najgorszych. Ot i cala roznica pomiedzy "zydowska" GW a > czecia "prawdziwie" polskich czytelnikow. A tu pokazujesz po prostu, ze jestes sqrvielem i nie szanujesz rolnikow, ktorzy produkuja zywnosc, abys mial sie czym paść (i my wszyscy), ciezko przy tym pracując. Moge tylko wyrazić nadzieję, ze spotkasz kogoś w zyciu kto szybko rozpozna twoja pogarde do innych i oduczy cie chamstwa mordobiciem, gdyz na taka jedynie nauke sie kwalifikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: kilka uwag IP: *.reykir.is 07.10.02, 01:29 > ...chlopcze > ...jestes sqrvielem > Moge tylko wyrazić nadzieję, ze spotkasz kogoś w zyciu kto szybko > rozpozna twoja pogarde do innych i oduczy cie chamstwa mordobiciem, gdyz na > taka jedynie nauke sie kwalifikujesz. Twoj wesoly i mily post tchnie pokora i poszanowaniem innych. Pozwol iz zauwaze - jak na prawdziwego Polaka przystalo. Tak, masz racje,zgadzam sie z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Re: kilka uwag IP: *.nyc.bestweb.net 07.10.02, 03:18 Adam - popieram cię w 100%, ale wiesz, że szkoda słów na dyskusje z tym nowotworem. Parchy zawsze obrócą kota ogonem, i jak nie zostaniesz antysemitą, to będziesz ciemnogrodem, lub w najlepszym wypadku eurosceptykiem. Cieszę si, że Miller zablokował im kupno Polsatu, ale coś mi mówi, że prędzej, czy póżniej będziemy tu mieli drugi Nowy Jork (nie-żyd jest tu obywatelem II lub III kategorii), zaś informacje z zagranicy sprowadzały się będą do sytuacji na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej-Polak Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.byu.edu / 10.7.218.* 07.10.02, 09:29 Jestem Polakiem z krwi i kosci, poza mala domieszka arystokrackiej krwi niemieckiej. Nie moge naprawde zrozumiec polskiego antysemityzmu. Czym Wy antysemici sie zajmujecie? Wedlug mnie zajmujecie sie tylko narzekaniem i obwinianiem wszystkich innych za Wasze wlasne porazki zyciowe. Dla mnie pani Joanna jest Polka. Za Polske jej rodzina ginela. Do tego jest czlowiekiem wybitnym, cos w zyciu osiagnela. Wasze zarzuty dla mnie sa objawem niedojrzalosci emocjonalnej, brakiem odpowiedzialnosci i pelnoscia inercji zyciowej i co tu wiele mowic, zwyklej ludzkiej zazdrosci. Jesli do tego nazywacie sie Chrzescijanami, to powinniscie to przemyslec bo albo nimi naprawde nie jestescie albo wiele musicie w Waszych zyciach zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM do arystokraty - kulturalnie (!) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 09:50 Gość portalu: Maciej-Polak napisał(a): > Jestem Polakiem z krwi i kosci, poza mala domieszka > arystokrackiej krwi niemieckiej. Nie moge naprawde zrozumiec > polskiego antysemityzmu. Czym Wy antysemici sie zajmujecie? > Wedlug mnie zajmujecie sie tylko narzekaniem i obwinianiem > wszystkich innych za Wasze wlasne porazki zyciowe. Dla mnie pani > Joanna jest Polka. Za Polske jej rodzina ginela. Do tego jest > czlowiekiem wybitnym, cos w zyciu osiagnela. Wasze zarzuty dla > mnie sa objawem niedojrzalosci emocjonalnej, brakiem > odpowiedzialnosci i pelnoscia inercji zyciowej i co tu wiele > mowic, zwyklej ludzkiej zazdrosci. Jesli do tego nazywacie sie > Chrzescijanami, to powinniscie to przemyslec bo albo nimi > naprawde nie jestescie albo wiele musicie w Waszych zyciach > zmienic. Przeczytaj sobie spokojnie swoj listy i postaraj sie zrozumiec znaczenie takich slow jak BUFON; PYSZALEK; TĘPAK; "Z domieszką [qrva] arystokratycznej krwi niemieckiej" - co za palant! He, he. Skąd ty cwoku wiesz do kogo piszesz na tym forum, że by nas tu epatować jakąś swoją gownianą arystokratyczną krwią niemiecką. Spadaj debilny palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 06.10.02, 23:30 Brawo. Brawo. Zastanawiam sie, kto moglby zafundowac jakas "nagrode" dla ciebie, biedaku: Hitler? Miloszevic? Osama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.tc-1.roc-pt.ny.localnet.com 07.10.02, 01:13 dla Alika; Chcialabym wyrazic moja opine na to co napisales. Po pierwsze zycze przyjemnej lektury, ksiazka jest bardzo interesujaca. A swoja droga to szkoda, ze tyle niewinnych ludzi zginelo w imie pochodzenia, religii, nazwiska. Przytocze ciekawa historyjke, ktora mi sie przypomniala po przeczytaniu paru listow. Otoz kiedy pan Mazowiecki i Walesa kandydowali na prezydenta RP, jedna starsza pani namawiala mnie na glosowanie na Walese bo ma "Matke Boska w klapie a Mazowiecki to Zyd". Odpowiedzialam jej ze Matka Boska byla tez Zydowka, Pani odpowiedziala mi zdziwiona " A skad wiesz?" Zycze wszystkim wiecej tolerancji i dobrej lektury. Pozdrawiam . Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstantynopiltanczykiewicz Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 07.10.02, 02:33 Dzieci Kochane! Ciesze sie, ze jednak nie wszyscy Polacy sa Zydozercami. Akurat tak sie sklada, ze jestem tzw. 100% Polakiem, co nawiasem mowiac rozwesela mnie do lez, ale uwazam, ze nalezy szanowac intelekt, kulture, generalnie - wiedze u innych. Tak sobie mysle, ze Ci tzw. "prawdziwi Polacy", to chyba przechrzty,neofici, a wlasnie tacy najbardziej pluja w swoje byle srodowisko.Mam takiego kolege, strrrraszny antysemita, ale udalo mi sie go rozszyfrowac, wystarczy wlozyc mu mycke i wiadomo, kim byl. Alisci ,o dziwo nie obrazil sie, tylko..zawstydzil, co jednak o nim dobrze swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Wiesz dlaczego? IP: *.nyc.bestweb.net 07.10.02, 03:21 Ci głupsi dlatego, że nie wiedzą co się dzieje, zaś ci mądrzejsi, że Michnik nie wygrzebuje i rozdmuchuje w tym czasie kolejnego Jedwabnego lub w inny sposób nie obsrywa Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: 172.10.11.* 07.10.02, 09:39 Zastanawiam się czy szanowne grono osób przyznających tę nagrodę zwróciło kiedykolwiek swoje oczy na książkę Jacka Dukaja - Czarne oceany - Szanowni Państwo zejdźcie w końcu ze swojej wieży z kości słoniowej i poczytajcie coś świeżego, niezwykłego napisanego fenomenalnym językiem i wreszcie coś innego. I nie odkładajcie tej książki z pobrzydzeniem tylko dlatego że nie pochodzi ona z głownego nurtu. Miłej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rembrandt Wy wszyscy jesteście p...i !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 10:23 Oprócz AdamaM. Tak naprawdę to większość ma dosyć skowytu o holokauście, zbrodniach Polaków przeciwko Żydom. Aż rzygać się chce, kiedy duża część Polaków nie zauważa znaczenia "Holocaust Industry" w tym zakręconym świecie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.crowley.pl 07.10.02, 12:04 Po lekturze zawartości forum dochodzę do wniosku, że niestety nie trzyma się ona zbytnio tematu. Chodziło o polemikę na temat słuszności werdyktu, na pewno ktoś inaczej obastawiał i ma żal do jury bo jego zdaniem odpadła wartościowsza pozycja itd. Tymczasem pojawił się problem zupełnie innego rodzaju, o którym nawet nie chce mi się pisać gdyż myślę, że wszyscy wiedzą o co chodzi. Dodam od razu, iż stoję po stronie "obrońców" autorki książki, Adama Michnika oraz wszystkich innych ludzi, w których uderzają pełne nienawiści wypowiedzi. Każdy ma prawo wypowiedzieć się ale trzeba pamiętać, że im większe ma się zarzuty tym bardziej zobowiązuje to do solidnej argumentacji. Niestety niczego takiego się tu nie znajdzie oprócz wyświechtanych, podszytych szyderstwem słów uderzających w innego człowieka tylko dlatego, że jest ... No właśnie, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broda do Cezara IP: *.chello.pl 07.10.02, 12:59 Zabladziles tu, widze, taka jak ja, zwiedziony tematem otwierajacym. Zly adres! Uczestnikow tej zalosnej pyskowki nie interesuje zadna Nike. To chyba widzisz? Czy warto to czytac -to tylko kilka powtarzajacych sie osob. Grozne byloby gdyby pochodzily od ludzi z jakimis pretensjami do kultury. Tu nawet nikt sie na to nie sili. Jesli nadal mam czasem zajrzec na forum Kultura , to odnioslem jakas korzysc z tej meczacej lektury: znam kilka wiecej nickow, od ktorych z daleka. Pozdrawiam i znikam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Literacka nagroda Nika - czemu nie IP: 217.197.165.* 07.10.02, 13:28 Wolalbym, zeby Nike pozostala nagroda literacka - taka, jaka byla na poczatku. Nie byloby zadnych korowodow wokol Grossa, a teraz stekan nad Ronikierowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa żydówka Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 13:28 Jasne,poprzedni laureci też byli Żydami- Barańczak, Miłosz ( jego prawdziwe nazwisko top Mojsze Lejb ) , Pilch ( o sorry, ten to antychryst- luter). A może Tuwim też był Żydem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: 217.197.165.* 07.10.02, 15:36 Tuwim Zydem? Chyba z byka spadles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Tuwim nie był Zydem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 15:54 i kazdy, kto uważa inaczej jest zwyklym, polskim antysemitą!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Co by było gdyby Tuwim dostałby dziś NIKE? IP: *.crowley.pl 07.10.02, 16:49 Pani ryża małpo żydówko, dzięki twojemu (zakładam, że jesteś młoda, a jak nie to przepraszam) poczuciu humoru i świetnemu pomysłowi sparafrazowania gagu z Seksmisji: A może Curie- Skłodowska też! - wiemy o co chodzi - udało się zastosować filmowy bądź co bądź absurd nigdzie indziej jak w życiu, gdyż niejaki pan AdamM dał się złapać w butelkę ze swoim zaciekłym przyczepianiem etykietek: Żyd-nie-Żyd, i takie tam od których zbiera się człowiekowi na rozpacz. Dzięki, ryża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM nie żebym się chial kłócić IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 17:09 ale warto miec przekonanie o rozumieniu się wzajemnie lub nie. Pytam wiec na co dalem sie zlapac i jesli faktycznie tak jest przyznam i jeszcze się z sibie usmieję. Bo jeśli chodzi o fakty to Baranczak rzeczywiscie pochodzi z zydowskiej rodziny (co mnie doprawdy malo interesuje) a swietny poeta Tuwim to polski zyd, ktory potrafil sie smiac ze wszystkiego i wszystkich. I tu moglbym ci zacytowac i... zacytuję, choć wiersz ten tu nie pasuje (Do GW-eka co na mnie szczeka: Próżnoś repliki się spodziewal (replika byla) Nie dam ci prztyczka ani klapsa Nie powiem nawet pies cie jebal Bo to mezalians bylby dla psa. Ja sparafrazuje Tuwima i powiem: Pies cie jednak jebal... mezalians czas pogrzebal :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM nie żebym się chcial kłócić (z poprawkami) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 17:10 ale warto miec przekonanie o rozumieniu się wzajemnie lub nie. Pytam wiec na co dalem sie zlapac i jesli faktycznie tak jest przyznam i jeszcze się z siebie usmieję. Bo jeśli chodzi o fakty to Baranczak rzeczywiscie pochodzi z zydowskiej rodziny (co mnie doprawdy malo interesuje) a swietny poeta Tuwim to polski zyd, ktory potrafil sie smiac ze wszystkiego i wszystkich. I tu moglbym ci zacytowac i... zacytuję, choć wiersz ten tu nie pasuje ("Do GW-eka co na mnie szczeka": Próżnoś repliki się spodziewal (replika byla) Nie dam ci prztyczka ani klapsa Nie powiem nawet pies cie jebal Bo to mezalians bylby dla psa. Ja sparafrazuje Tuwima i powiem: Pies cie jednak jebal... mezalians czas pogrzebal :))) Odpowiedz Link Zgłoś
prof.chaos Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier 08.10.02, 00:32 Ludzie, dlaczego dajecie się sprowokować i odpisujecie na idiotyczne posty "Alika" i "Adama M"? Przecież im nie chodzi o żadną dyskusję, a już tym bardziej dyskusję na temat kultury, tylko o nieskrępowane wylewanie swego jadu i żali... Zresztą - sądząc po poziomie ich wypowiedzi - to pewnie jakieś młode łebki z NOP-u lub Młodzieży Wszechpolskiej, a przecież nie od dziś wiadomo, że fanatyków ich pokroju i tak nie da się przekonać... Dajmy sobie więc spokój i nie podnośmy więcej tego wątku. Jak się im znudzi, to się przeniosą gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM mily czlowieku IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.10.02, 00:44 prof.chaos napisał: tylko o nieskrępowane wylewanie swego jadu > i żali... Czy moglbys zacytować? Zresztą - sądząc po poziomie ich wypowiedzi - to pewnie jakieś młode > łebki z NOP-u lub Młodzieży Wszechpolskiej, a przecież nie od dziś wiadomo, że > fanatyków ich pokroju i tak nie da się przekonać... A taką tezę czym uzasadniasz? Dajmy sobie więc spokój i > nie podnośmy więcej tego wątku. Jak się im znudzi, to się przeniosą gdzie > indziej. Przecież np. ja nie walczę o istnienie tego watku. W krotki sposob ustosunkowalem sie do kwestii, wyzwalem kilku, ktorzy i tak z powodu braku mozgow nic nie zrozumieją, ale w kwestii zasadniczej, proszę, powiedz, gdzie jest to zle w moim pisaniu?? Naprawde tu nie o watek idzie. To rozmowy. Nic wiecej. Po prostu rozmowy w necie. PZDR:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 11:46 Brak słów uznania dla tak wspaniałej literatury.Moje gratulacje,delektując się tą wpaniałą książką czuję się rzeczywiście jak w ogrodzie pamięci.Nagroda całkowicie zasłużona. Odpowiedz Link Zgłoś