Dodaj do ulubionych

NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 20:46
Żydzi Żydom rozdają nagrody ale dlaczego goje klaszczą z radości?
Obserwuj wątek
    • Gość: tfurca Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.02, 22:06
      przeczytaj lepiej ta ksiazke alik
      zenujacy jestes ..... to mile, ze goj czyta
      gazeta.pl :)))
      • Gość: AdamM wtracam sie - uwaga! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.10.02, 23:05
        on wcale nie jest zenujacy za to ty jestes niedorozwiniety. Napisal jak jest:
        Nike jest fundowana prez GW a GW jest zydowska (jesli tego nie wiesz to
        wlasciwie o czym tu mowic). Nagrode dostaje zydowka. Czyli dokladnie jak
        napisale. A goje czyli Placy sie ciesza. I to tez prawda. Tylko z czego sie
        ciesza - to juz temat na osobna dyskusje, ktora z pewnoscia przekracza twoje
        mnozliwosci rozumowo-poznawcze.
        • Gość: mik Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 23:22
          Jasne. a kazda opinia na tym forum to 5 dolarow na zydowski
          imperializm kretynie. I ty go finansujesz swoimi homofobicznymi
          wtretami.
          • Gość: AdamM taki krotki post IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.10.02, 23:48
            i od razu chamstwo i niedorozwój spoleczno-intektualny wyłazi. Ach to liceum
            umyslowe! Zalosne. Ale nie odpisuj czlowieczku bo czytal i tak cie nie bede.
        • Gość: zenek Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 06.10.02, 23:29
          Ach, kochani nasi Zydożercy, no jak zwykle w awangardzie. A żeby
          wam karp po żydowsku pod koszerny trunek w gardle stanął.
          No to ja wam przyznaję nagrodę "Złotego szmalcownika" w imieniu
          redakcji "Rasowego Polaka".
        • Gość: wit Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.katf.jhu.edu 07.10.02, 00:43
          Uwazam ze GW to polska gazeta, a procent ludzi pochodzenia
          zydowskiego, ktorzy tam pracuja nie ma tutaj znaczenia (i nie
          mysle zeby wynosil 100%, poza dziennikarzami zawsze jest jakas
          administarcja w gazecie:) ale tak to jest jak komus antysemityzm
          utrudnia obiektywne obserwowanie rzeczywistosci.
          • Gość: AdamM response IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 00:52
            Gość portalu: wit napisał(a):

> Uwazam ze GW to polska gazeta, a procent ludzi pochodzenia
            > zydowskiego, ktorzy tam pracuja nie ma tutaj znaczenia (i nie
            > mysle zeby wynosil 100%, poza dziennikarzami zawsze jest jakas
            > administarcja w gazecie:) ale tak to jest jak komus antysemityzm
            > utrudnia obiektywne obserwowanie rzeczywistosci.

Nie będe się obrażał o anysemityzm, gdyż slowo to przestalo dla mnie niesc
            jakąkolwiek tresc. Napisalem jakie są fakty (jak je postrzegam) i tyle. Jezeli
            ktos, kto z pochodzenia jest zydem obraza sie jak sie mowi o nim zyd no to
            chyba nie jest normalny. Nienormalni sa tez chyba ci, ktorzy usilnie go bronia
            (jak ty), a on moze wcale ich przydupasizmu nie potrzebuje. To takie ogolne
            uwagi. Idź popracuj w GW - zobaczymy do czego dojdziesz (jesli nie jestes
            zydem). Nie zartuje - sam jestem ciekaw.
            • Gość: Wit Re: response IP: *.econ.jhu.edu 07.10.02, 01:04
              Nie moge sie zgodzic z twierdzeniem ze gazeta jest albo polska albo zydowska, a
              takze z tym ze jezeli ktos robi kariere to jest od razu Zydem. Poza tym uwazam
              ze GW ma duzy wklad w modernizacje zacofanego kraju jakim jest Polska i dlatego
              uwazam ze jest bardziej polska gazeta niz Trybuna czy Nasz Dziennik.
              • Gość: AdamM do Wita IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 10:04
                Rozumeim, ze nic niie jest super czarne ani bielnie biale, ale poczytaj sobie
                dyskusję, zwlaszcza komentarze Galby, zwroc uwage kto pisze rzeczowo a kto
                rzuca Michnikowskimi sloganami i potem oceniaj czy GW to polska gazeta i jakie
                są jej priorytety. Tu na forum doprawdy nie brak inteligentnych ludzi (chwala
                Michnikowi chociazby za istnienie forum) w przeciwienstwie do uczelni, gdzie
                profesorowie maja umysly licealistow a i bywa, ze licyc nie potrafia (z
                autopsji).
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=1956313
            • Gość: krzys52 __Niezly z Ciebie Koltun, AdamieM__ IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 03:50
              Gość portalu: AdamM napisał(a):

>
              Nie będe się obrażał o anysemityzm, gdyż slowo to przestalo dla mnie niesc
              jakąkolwiek tresc. Napisalem jakie są fakty (jak je postrzegam) i tyle. Jezeli
              ktos, kto z pochodzenia jest zydem obraza sie jak sie mowi o nim zyd no to
              chyba nie jest normalny. Nienormalni sa tez chyba ci, ktorzy usilnie go bronia
              (jak ty), a on moze wcale ich przydupasizmu nie potrzebuje.
              ..
              :::
              ....AdamieM,
              Tacy madrale jak ty zazwyczaj nie pozwalaja garbatemu na chwile chocby
              zapomniec o krzywych plecach. Jak ma sie to do przypominania o pochodzeniu?
              Tylko na tyle na ile przypominanie owo jest nie na miejscu. Choc to prawda, ze
              garbaty ma cos na plecach a np. Michnik jest pochodzenia zydowskiego.
              ....Jezeli ktos pochodzenia zydowskiego obraza sie jak sie mowi o nim (Z)yd to
              najwyrazniej nie czuje sie Zydem, i nie uwaza sie za takiego. O tym czy ten
              czlowiek jest Zydem decyduje on sam, moj ty mistrzu taktu (czy ty nie jestes
              przypadkiem pyra?) Jak mozna panie tluku namolnie przypominac czlowiekowi jego
              zydowskie pochodzenie jesli on sam chcialby o tym zapomniec i poczuc sie jak u
              siebie w domu(?!) No chyba ze celem jest uniemozliwienie mu tej przyjemnosci.
              ....Jesli jednak masz zamiar upierac sie przy swojej racji tedy wiedz, ze
              jestes koltun, przy czym uznam cie za nienormalnego jesli bedziesz wypieral sie
              swej koltunstwa. Uznam takze za nienormalnych tych wszystkich twoich
              przydupasow ktorzy usilnie beda ciebie bronic. Bo ty nie potrzebujesz ich
              przydupasizmu: jestes koltunem przeciez i to jest prawda niepodwazalna.
              Zostaniesz zmierzony twoja wlasna miara, panie buraku.
              ..
              K.P.
              ..
              ..

• Gość: krzys52 PS __Wielki z Ciebie Koltun, AdamieM__ IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 05:05
                Wlasnie przeczytalem twoj tekst o Smeczu-Jastrunie i zasmiewalem sie do lez.
                Gdyby bowiem nie wchodzilo w gre te twoje "nie-antyzydowskie" fobie to chyba
                pogratulowalby ci poczucia humoru, zawartego w stylu. A tak - nie pogratuluje
                ci, choc - czytajac sobie na glos, gdyz takie kawalki nalezy - malo nie zlapala
                mnie smieszna kolka. Niezla pociecha z ciebie - AdamieM.
                ..
                Niemniej zostales przemianowany z Koltuna Niezlego na Wielkiego. Piszac do
                ciebie zasadniczy tekst mialem zbyt malo danych by uhonorowac cie Koltunem
                Wielkim. W zasadzie nawet z Koltunem Niezlym poszedlem na instynkt. Ale teraz
                juz wiem.
                W dodatku jestes glup. Ale dosc sympatyczny.
                ..
                K.P.
                • Gość: AdamM a co sie z tobą stalo? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 08:26
                  Nie rzucasz bluzgami wielkości świńskiegu udźca dookola? Chory jesteś? Grypa
                  jakaś cie zlapala? Jeszcze do niedawna nie wiedzialem czy jestes wiekszym
                  chamem od ewty czy tez on jest wiekszy. Bezbluzgowe posty twe wytracily mnie
                  jednak z rownowagi intelektualnej. Jedno zdanie w twoim poscie No. 1 jest
                  trafne. Ja nie neguję, ze Michnik moze chciec o tym zapomniec. Ale my tego nie
                  wiemy czy tak jest i poza tym jego dzialania wpisuja sie w poparcie zydokomuny
                  (veto dla lustracji; veto dla rozliczeń; veto dla dekomunizacji). Ja do
                  Michnika mam niewiele bo to on stworzyl wielka gazete i trzeba to docenic. Ale
                  to nie powod, zeby zostal monumentem, ktorego nie mozna tknac. A coz takiego
                  koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i prawdziwy.
                  • hokusai Re: a co sie z tobą stalo? 07.10.02, 10:17
                    . A coz takiego koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i
                    prawdziwy.

Gratuluje autorowi obiektywzimu w krytyce wlasnych tekstow! AdamieM nie
                    myslales o karierze kabaretowej?
                    Skromna wielbicielka Twojego talentu. Szkoda tylko, ze ukrylam sie za nickiem -
                    nie bedziesz mogl sprawdzic mojego pochodzenia.
                    • Gość: AdamM ależ mnie to aż tak bardzo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 10:24
                      nie interesuje. Interesujace to bywa, gdy staje się źródłem problemow. A cóż
                      Ciebie tak zezłościlo, ze uznalem swoj tekst za dobry jak na potrzeby tego
                      forum? Wytlumacz mi co w tym zlego, albo pokaz dlaczego tekst te jest do
                      dupy. :))) A tak w ogole to czy go przeczytalas? :))))
                  • Gość: krzys52 Moze nie jest zbyt pozno... IP: *.proxy.aol.com 08.10.02, 03:17
                    Nie badz za dowcipny AdamieM. Tobie to nie sluzy.
                    Co do bluzgania to z toba zupelnie tak jak z tym radiem Erewan. Wszystko sie
                    zgadza, oprocz tego ze to na mnie bluzgaja. Nie twierdze, ze jestem sympatyczny
                    czy inny miodzik ale zazwyczaj nie bluzgam. Zazwyczaj, albowiem czasem sytuacja
                    wymaga by powiedziec komus, ze jest np. skurwysyn (gdy jest) ale widzisz, ja -
                    w przeciwienstwie do ciebie - slow nieparlamentarnych nie uzywam w charakterze
                    przerywnikow. Sprawdz moje i wlasne posty z tego F., chocby (bo te z F.
                    Aktualnosci rozwieja wszelkie zludzenia), i porownaj.
                    To nas rozni, ze ja uzywam czasem mocnych slow ale nie jestem wulgarny. Nie
                    uzywam szeregu wulgarnych slow ktorymi obdzielaja mnie twoi pobozni i
                    kulturalni koledzy. Fakt, potrafie byc bardzo niemily i chamski, gdy nalezy,
                    ale ja to kontroluje. I przypadkowo nie obrazam ludzi. Ty, chlopcze, wulgarny
                    jestes jak najbardziej. Z natury. Sprobuj popracowac moze nad soba. Moze nie
                    jest zbyt pozno.
                    ..
                    Z tym koltunem natomiast... no coz, daremne moje wyjasnienia. Ty i tak nie
                    zrozumiesz. Bo po prostu - koltun jestes. I tyle.
                    ..
                    K.P.
                    ..
                    ..

> Nie rzucasz bluzgami wielkości świńskiegu udźca dookola? Chory jesteś? Grypa
                    > jakaś cie zlapala? Jeszcze do niedawna nie wiedzialem czy jestes wiekszym
                    > chamem od ewty czy tez on jest wiekszy. Bezbluzgowe posty twe wytracily mnie
                    > jednak z rownowagi intelektualnej. Jedno zdanie w twoim poscie No. 1 jest
                    > trafne. Ja nie neguję, ze Michnik moze chciec o tym zapomniec. Ale my tego
                    nie wiemy czy tak jest i poza tym jego dzialania wpisuja sie w poparcie
                    zydokomuny (veto dla lustracji; veto dla rozliczeń; veto dla dekomunizacji). Ja
                    do Michnika mam niewiele bo to on stworzyl wielka gazete i trzeba to docenic.
                    Ale
                    > to nie powod, zeby zostal monumentem, ktorego nie mozna tknac. A coz takiego
                    > koltunskiego jest w tekstu o Smeczu? To dobry tekst i prawdziwy.
        • Gość: mariusz Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.reykir.is 07.10.02, 01:00
          Jesli GW jest "zydowska" to wyraznie widac ze "Zydzi" maja cos
          ciekawego do powiedzenia, napisania. Wlasciwie w kazdym wydaniu
          Gazety jest cos ciekawego, a i lektura calosci daje przyjemnosc,
          przynajmniej mi.
          W przeciwienstwie do Polakow, ktorzy w swojej prawdziwie
          polskiej Naszej Gazecie (czy jakos tak) nic poza spiskowa teoria
          dziejow i wszechobecnym ponizaniu polskiej godnosci napisac nie
          potrafia.
          Jedni reprezentuja jakas klase, mimo ze Polacy maja klase w
          du..., inni stojac w gumowcach w oborniku wyzywaja swiat od
          najgorszych. Ot i cala roznica pomiedzy "zydowska" GW a
          czecia "prawdziwie" polskich czytelnikow.
          • Gość: AdamM kilka uwag IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 01:07
            > Jesli GW jest "zydowska" to wyraznie widac ze "Zydzi" maja cos
            > ciekawego do powiedzenia, napisania. Wlasciwie w kazdym wydaniu
            > Gazety jest cos ciekawego, a i lektura calosci daje przyjemnosc,
            > przynajmniej mi.

No tak, ja przeciez nie odnoszę się do tego, czy to ciekawie napisane tam u
            nich jest czy nie. Gazeta jest źródlem informacji - tego oczekuję. Dla
            przykladu Rzepa zaspokaja moje codzienne zapotrzebowanie na informacje.

> W przeciwienstwie do Polakow, ktorzy w swojej prawdziwie
            > polskiej Naszej Gazecie (czy jakos tak) nic poza spiskowa teoria
            > dziejow i wszechobecnym ponizaniu polskiej godnosci napisac nie
            > potrafia.

Nie miejsce tu na pisanie o jakichś gazetkach oseidlowych chlopcze. Piszemy o
            dziennikach opiniotworczych i o ich uzaleznieniach od ukladow sil.

> Jedni reprezentuja jakas klase, mimo ze Polacy maja klase w
            > du..., inni stojac w gumowcach w oborniku wyzywaja swiat od
            > najgorszych. Ot i cala roznica pomiedzy "zydowska" GW a
            > czecia "prawdziwie" polskich czytelnikow.

A tu pokazujesz po prostu, ze jestes sqrvielem i nie szanujesz rolnikow, ktorzy
            produkuja zywnosc, abys mial sie czym paść (i my wszyscy), ciezko przy tym
            pracując. Moge tylko wyrazić nadzieję, ze spotkasz kogoś w zyciu kto szybko
            rozpozna twoja pogarde do innych i oduczy cie chamstwa mordobiciem, gdyz na
            taka jedynie nauke sie kwalifikujesz.

• Gość: mariusz Re: kilka uwag IP: *.reykir.is 07.10.02, 01:29
              > ...chlopcze
              > ...jestes sqrvielem
              > Moge tylko wyrazić nadzieję, ze spotkasz kogoś w zyciu kto szybko
              > rozpozna twoja pogarde do innych i oduczy cie chamstwa mordobiciem, gdyz na
              > taka jedynie nauke sie kwalifikujesz.

Twoj wesoly i mily post tchnie pokora i poszanowaniem innych. Pozwol iz
              zauwaze - jak na prawdziwego Polaka przystalo.
              Tak, masz racje,zgadzam sie z Toba.

• Gość: Unleashed Re: kilka uwag IP: *.nyc.bestweb.net 07.10.02, 03:18
              Adam - popieram cię w 100%, ale wiesz, że szkoda słów na
              dyskusje z tym nowotworem.
              Parchy zawsze obrócą kota ogonem, i jak nie zostaniesz
              antysemitą, to będziesz ciemnogrodem, lub w najlepszym wypadku
              eurosceptykiem.
              Cieszę si, że Miller zablokował im kupno Polsatu, ale coś mi
              mówi, że prędzej, czy póżniej będziemy tu mieli drugi Nowy Jork
              (nie-żyd jest tu obywatelem II lub III kategorii), zaś
              informacje z zagranicy sprowadzały się będą do sytuacji na
              Bliskim Wschodzie.
        • Gość: Maciej-Polak Re: wtracam sie - uwaga! IP: *.byu.edu / 10.7.218.* 07.10.02, 09:29
          Jestem Polakiem z krwi i kosci, poza mala domieszka
          arystokrackiej krwi niemieckiej. Nie moge naprawde zrozumiec
          polskiego antysemityzmu. Czym Wy antysemici sie zajmujecie?
          Wedlug mnie zajmujecie sie tylko narzekaniem i obwinianiem
          wszystkich innych za Wasze wlasne porazki zyciowe. Dla mnie pani
          Joanna jest Polka. Za Polske jej rodzina ginela. Do tego jest
          czlowiekiem wybitnym, cos w zyciu osiagnela. Wasze zarzuty dla
          mnie sa objawem niedojrzalosci emocjonalnej, brakiem
          odpowiedzialnosci i pelnoscia inercji zyciowej i co tu wiele
          mowic, zwyklej ludzkiej zazdrosci. Jesli do tego nazywacie sie
          Chrzescijanami, to powinniscie to przemyslec bo albo nimi
          naprawde nie jestescie albo wiele musicie w Waszych zyciach
          zmienic.
          • Gość: AdamM do arystokraty - kulturalnie (!) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 09:50
            Gość portalu: Maciej-Polak napisał(a):

> Jestem Polakiem z krwi i kosci, poza mala domieszka
            > arystokrackiej krwi niemieckiej. Nie moge naprawde zrozumiec
            > polskiego antysemityzmu. Czym Wy antysemici sie zajmujecie?
            > Wedlug mnie zajmujecie sie tylko narzekaniem i obwinianiem
            > wszystkich innych za Wasze wlasne porazki zyciowe. Dla mnie pani
            > Joanna jest Polka. Za Polske jej rodzina ginela. Do tego jest
            > czlowiekiem wybitnym, cos w zyciu osiagnela. Wasze zarzuty dla
            > mnie sa objawem niedojrzalosci emocjonalnej, brakiem
            > odpowiedzialnosci i pelnoscia inercji zyciowej i co tu wiele
            > mowic, zwyklej ludzkiej zazdrosci. Jesli do tego nazywacie sie
            > Chrzescijanami, to powinniscie to przemyslec bo albo nimi
            > naprawde nie jestescie albo wiele musicie w Waszych zyciach
            > zmienic.

Przeczytaj sobie spokojnie swoj listy i postaraj sie zrozumiec znaczenie takich
            slow jak BUFON; PYSZALEK; TĘPAK;
            "Z domieszką [qrva] arystokratycznej krwi niemieckiej" - co za palant! He, he.
            Skąd ty cwoku wiesz do kogo piszesz na tym forum, że by nas tu epatować jakąś
            swoją gownianą arystokratyczną krwią niemiecką. Spadaj debilny palancie!

• Gość: ala Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 06.10.02, 23:30
      Brawo. Brawo.
      Zastanawiam sie, kto moglby zafundowac jakas "nagrode" dla
      ciebie, biedaku:
      Hitler? Miloszevic? Osama?
    • Gość: dorota Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.tc-1.roc-pt.ny.localnet.com 07.10.02, 01:13
      dla Alika;

Chcialabym wyrazic moja opine na to co napisales.
      Po pierwsze zycze przyjemnej lektury, ksiazka jest bardzo
      interesujaca. A swoja droga to szkoda, ze tyle niewinnych ludzi
      zginelo w imie pochodzenia, religii, nazwiska.
      Przytocze ciekawa historyjke, ktora mi sie przypomniala po
      przeczytaniu paru listow. Otoz kiedy pan Mazowiecki i Walesa
      kandydowali na prezydenta RP, jedna starsza pani namawiala mnie
      na glosowanie na Walese bo ma "Matke Boska w klapie a Mazowiecki
      to Zyd". Odpowiedzialam jej ze Matka Boska byla tez Zydowka,
      Pani odpowiedziala mi zdziwiona " A skad wiesz?"
      Zycze wszystkim wiecej tolerancji i dobrej lektury. Pozdrawiam .
      Dorota
      • Gość: Konstantynopiltanczykiewicz Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 07.10.02, 02:33
        Dzieci Kochane! Ciesze sie, ze jednak nie wszyscy Polacy sa
        Zydozercami. Akurat tak sie sklada, ze jestem tzw. 100%
        Polakiem, co nawiasem mowiac rozwesela mnie do lez, ale uwazam,
        ze nalezy szanowac intelekt, kulture, generalnie - wiedze u
        innych. Tak sobie mysle, ze Ci tzw. "prawdziwi Polacy", to chyba
        przechrzty,neofici, a wlasnie tacy najbardziej pluja w swoje
        byle srodowisko.Mam takiego kolege, strrrraszny antysemita, ale
        udalo mi sie go rozszyfrowac, wystarczy wlozyc mu mycke i
        wiadomo, kim byl. Alisci ,o dziwo nie obrazil sie,
        tylko..zawstydzil, co jednak o nim dobrze swiadczy.
    • Gość: Unleashed Wiesz dlaczego? IP: *.nyc.bestweb.net 07.10.02, 03:21
      Ci głupsi dlatego, że nie wiedzą co się dzieje, zaś ci
      mądrzejsi, że Michnik nie wygrzebuje i rozdmuchuje w tym czasie
      kolejnego Jedwabnego lub w inny sposób nie obsrywa Polaków.
    • Gość: Rob Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: 172.10.11.* 07.10.02, 09:39
      Zastanawiam się czy szanowne grono osób przyznających tę nagrodę
      zwróciło kiedykolwiek swoje oczy na książkę Jacka Dukaja -
      Czarne oceany - Szanowni Państwo zejdźcie w końcu ze swojej
      wieży z kości słoniowej i poczytajcie coś świeżego, niezwykłego
      napisanego fenomenalnym językiem i wreszcie coś innego. I nie
      odkładajcie tej książki z pobrzydzeniem tylko dlatego że nie
      pochodzi ona z głownego nurtu.
      Miłej lektury!
      • Gość: Rembrandt Wy wszyscy jesteście p...i !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 10:23
        Oprócz AdamaM. Tak naprawdę to większość ma dosyć skowytu o
        holokauście, zbrodniach Polaków przeciwko Żydom. Aż rzygać się
        chce, kiedy duża część Polaków nie zauważa znaczenia "Holocaust
        Industry" w tym zakręconym świecie !!!
    • Gość: cezar Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.crowley.pl 07.10.02, 12:04
      Po lekturze zawartości forum dochodzę do wniosku, że niestety
      nie trzyma się ona zbytnio tematu. Chodziło o polemikę na temat
      słuszności werdyktu, na pewno ktoś inaczej obastawiał i ma żal
      do jury bo jego zdaniem odpadła wartościowsza pozycja itd.
      Tymczasem pojawił się problem zupełnie innego rodzaju, o którym
      nawet nie chce mi się pisać gdyż myślę, że wszyscy wiedzą o co
      chodzi. Dodam od razu, iż stoję po stronie "obrońców" autorki
      książki, Adama Michnika oraz wszystkich innych ludzi, w których
      uderzają pełne nienawiści wypowiedzi. Każdy ma prawo
      wypowiedzieć się ale trzeba pamiętać, że im większe ma się
      zarzuty tym bardziej zobowiązuje to do solidnej argumentacji.
      Niestety niczego takiego się tu nie znajdzie oprócz
      wyświechtanych, podszytych szyderstwem słów uderzających w
      innego człowieka tylko dlatego, że jest ... No właśnie, dlaczego?
      • Gość: Broda do Cezara IP: *.chello.pl 07.10.02, 12:59
        Zabladziles tu, widze, taka jak ja, zwiedziony tematem otwierajacym. Zly
        adres! Uczestnikow tej zalosnej pyskowki nie interesuje zadna Nike. To
        chyba widzisz? Czy warto to czytac -to tylko kilka powtarzajacych sie osob.
        Grozne byloby gdyby pochodzily od ludzi z jakimis pretensjami do kultury.
        Tu nawet nikt sie na to nie sili. Jesli nadal mam czasem zajrzec na forum
        Kultura , to odnioslem jakas korzysc z tej meczacej lektury: znam kilka
        wiecej nickow, od ktorych z daleka.
        Pozdrawiam i znikam,
        • Gość: Niech Literacka nagroda Nika - czemu nie IP: 217.197.165.* 07.10.02, 13:28
          Wolalbym, zeby Nike pozostala nagroda literacka - taka, jaka byla na poczatku.
          Nie byloby zadnych korowodow wokol Grossa, a teraz stekan nad Ronikierowa.
    • Gość: ryża małpa żydówka Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 13:28
      Jasne,poprzedni laureci też byli Żydami- Barańczak, Miłosz ( jego prawdziwe
      nazwisko top Mojsze Lejb ) , Pilch ( o sorry, ten to antychryst- luter).
      A może Tuwim też był Żydem ;-)
      • Gość: Niech Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: 217.197.165.* 07.10.02, 15:36
        Tuwim Zydem? Chyba z byka spadles!
        • Gość: AdamM Tuwim nie był Zydem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 15:54
          i kazdy, kto uważa inaczej jest zwyklym, polskim antysemitą!!!:)))))
    • Gość: cezar Co by było gdyby Tuwim dostałby dziś NIKE? IP: *.crowley.pl 07.10.02, 16:49
      Pani ryża małpo żydówko, dzięki twojemu (zakładam, że jesteś
      młoda, a jak nie to przepraszam) poczuciu humoru i świetnemu
      pomysłowi sparafrazowania gagu z Seksmisji: A może Curie-
      Skłodowska też! - wiemy o co chodzi - udało się zastosować
      filmowy bądź co bądź absurd nigdzie indziej jak w życiu, gdyż
      niejaki pan AdamM dał się złapać w butelkę ze swoim zaciekłym
      przyczepianiem etykietek: Żyd-nie-Żyd, i takie tam od których
      zbiera się człowiekowi na rozpacz. Dzięki, ryża.
      • Gość: AdamM nie żebym się chial kłócić IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 17:09
        ale warto miec przekonanie o rozumieniu się wzajemnie lub nie. Pytam wiec na co
        dalem sie zlapac i jesli faktycznie tak jest przyznam i jeszcze się z sibie
        usmieję. Bo jeśli chodzi o fakty to Baranczak rzeczywiscie pochodzi z
        zydowskiej rodziny (co mnie doprawdy malo interesuje) a swietny poeta Tuwim to
        polski zyd, ktory potrafil sie smiac ze wszystkiego i wszystkich. I tu moglbym
        ci zacytowac i... zacytuję, choć wiersz ten tu nie pasuje (Do GW-eka co na mnie
        szczeka:

Próżnoś repliki się spodziewal (replika byla)
        Nie dam ci prztyczka ani klapsa
        Nie powiem nawet pies cie jebal
        Bo to mezalians bylby dla psa.

Ja sparafrazuje Tuwima i powiem:

Pies cie jednak jebal...
        mezalians czas pogrzebal :)))

• Gość: AdamM nie żebym się chcial kłócić (z poprawkami) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 17:10
        ale warto miec przekonanie o rozumieniu się wzajemnie lub nie. Pytam wiec na co
        dalem sie zlapac i jesli faktycznie tak jest przyznam i jeszcze się z siebie
        usmieję. Bo jeśli chodzi o fakty to Baranczak rzeczywiscie pochodzi z
        zydowskiej rodziny (co mnie doprawdy malo interesuje) a swietny poeta Tuwim to
        polski zyd, ktory potrafil sie smiac ze wszystkiego i wszystkich. I tu moglbym
        ci zacytowac i... zacytuję, choć wiersz ten tu nie pasuje ("Do GW-eka co na
        mnie szczeka":

Próżnoś repliki się spodziewal (replika byla)
        Nie dam ci prztyczka ani klapsa
        Nie powiem nawet pies cie jebal
        Bo to mezalians bylby dla psa.

Ja sparafrazuje Tuwima i powiem:

Pies cie jednak jebal...
        mezalians czas pogrzebal :)))

• prof.chaos Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier 08.10.02, 00:32
      Ludzie, dlaczego dajecie się sprowokować i odpisujecie na idiotyczne
      posty "Alika" i "Adama M"? Przecież im nie chodzi o żadną dyskusję, a już tym
      bardziej dyskusję na temat kultury, tylko o nieskrępowane wylewanie swego jadu
      i żali... Zresztą - sądząc po poziomie ich wypowiedzi - to pewnie jakieś młode
      łebki z NOP-u lub Młodzieży Wszechpolskiej, a przecież nie od dziś wiadomo, że
      fanatyków ich pokroju i tak nie da się przekonać... Dajmy sobie więc spokój i
      nie podnośmy więcej tego wątku. Jak się im znudzi, to się przeniosą gdzie
      indziej.
      • Gość: AdamM mily czlowieku IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.10.02, 00:44
        prof.chaos napisał:

tylko o nieskrępowane wylewanie swego jadu
        > i żali...

Czy moglbys zacytować?

Zresztą - sądząc po poziomie ich wypowiedzi - to pewnie jakieś młode
        > łebki z NOP-u lub Młodzieży Wszechpolskiej, a przecież nie od dziś wiadomo,
        że
        > fanatyków ich pokroju i tak nie da się przekonać...

A taką tezę czym uzasadniasz?

Dajmy sobie więc spokój i
        > nie podnośmy więcej tego wątku. Jak się im znudzi, to się przeniosą gdzie
        > indziej.

Przecież np. ja nie walczę o istnienie tego watku. W krotki sposob
        ustosunkowalem sie do kwestii, wyzwalem kilku, ktorzy i tak z powodu braku
        mozgow nic nie zrozumieją, ale w kwestii zasadniczej, proszę, powiedz, gdzie
        jest to zle w moim pisaniu?? Naprawde tu nie o watek idzie. To rozmowy. Nic
        wiecej. Po prostu rozmowy w necie. PZDR:)))

• Gość: Maria Re: NIKE 2002 dla Joanny Olczak-Ronikier IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 11:46
      Brak słów uznania dla tak wspaniałej literatury.Moje
      gratulacje,delektując się tą wpaniałą książką czuję się
      rzeczywiście jak w ogrodzie pamięci.Nagroda całkowicie zasłużona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka