iontichy 17.11.05, 12:56 Chcę kupić na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hajota Re: Który AKUNIN najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:01 Rzecz gustu. Mnie się najbardziej podobała "Koronacja" i "Skrzynia na złoto", z tym, że tę ostatnią czytałam tylko po rosyjsku. Myślę, że na prezent dobra byłaby "Diamentowa karoca", bo tam się historia Fandorina w pewien sposób kończy - i zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Który AKUNIN najlepszy? 17.11.05, 13:40 a ja największym sentymentem darzę Azazela... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Który AKUNIN najlepszy? 17.11.05, 13:43 wyrwany z kontekstu? w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Który AKUNIN najlepszy? 17.11.05, 14:00 Pelagia i biały Buldog, jeśli chcesz lecieć chronologicznie albo któraś z dwóch pozostałych, ze szczególnym wskazaniem na Czarnego Mnicha (to akurat mój faworyt) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Który AKUNIN najlepszy? IP: *.mlyniec.gda.pl 17.11.05, 16:26 Czytam właśnie "Skrzynię na złoto", niezła, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik A czy można czytać nie w kolejności? IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 16:47 Zamierzam się wziąć za tego autora. Czy to wszystko jedno, czy zdecydowanie lepiej zacząć od początku? Odpowiedz Link Zgłoś
troppo_bella Re: A czy można czytać nie w kolejności? 17.11.05, 20:05 Od początku, zdecydowanie. Oba cykle. Inaczej umknie Ci wiele smaczków, a pewnych rzeczy nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
la_confiance_en_soi Re: Który AKUNIN najlepszy? 17.11.05, 18:24 Ja najbardziej lubię Azazela. Natomiast Pelagia zupełnie mi się nie podobała Odpowiedz Link Zgłoś
magdaliena1 Re: Który AKUNIN najlepszy? 17.11.05, 20:54 "Koronacja"! Bezapelacyjnie!!! A najsłabszy - "Radca stanu". Szkoda, że dopiero dziś podjęłaś ten wątek, bo dziś właśnie Akunin podpisywał książki w Empiku. Ale byś miała prezent:) Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: Który AKUNIN najlepszy? 18.11.05, 09:54 Thx. Za sugestią żaby i tropo biorę wszystkie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Który AKUNIN najlepszy? 18.11.05, 10:12 też bym tak chciała, kilkanaście książek kupić od ręki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Który AKUNIN najlepszy? 20.11.05, 10:58 Najtaniej - moim zdaniem - mozna kupic Akunina na Allegro. Mam ulubionego sprzedawce, ktory ma Akuniny po 18 zl. Jest solidny, bardzo rzetelny, namiary moge podac na priv. A, i ma naprawde duzy wybor literatury. Nie tylko te ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Który AKUNIN najlepszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:54 Dla mnie "koronacja", "Radca stanu" i "Diamnetowa karoca". Najgorszy był ten western, nooo...zapomialam tytułu :) No ale najśmieszniejszy był "Watet Pik" :D Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Który AKUNIN najlepszy? 19.11.05, 10:17 Najbardziej podobały mi się: Azazel, Lewiatan, Radca Stanu, Walter Pikowy (świetna zabawa!) i Diamentowa Karoc (czysto subiektywny wybór i po ilości wybranych książek widać jaki trudny:-)), ale najlepiej przeczytac wszystko. Moim zdaniem nie jest konieczne trzymanie się chronologii, ale na początek trzeba przeczytać Azazela. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Najlepszy jest na żywo! :-) 19.11.05, 14:05 Byłam w czwartek na spotkaniu. Jestem pod dużym wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś