Dodaj do ulubionych

targi książek

03.12.05, 21:41
Czy chodzicie na targi książek?
Ja tak ,jak tylko mam wolny czas, jadę,
od lat, gdy jeszcze dawniej były pod Pałacem kiermasze,
też majowe. I wtedy to można było kupić takie książki
na które polowało się w księgarniach.
A jak dzisiaj było?
Obserwuj wątek
    • megynka Re: targi książek 03.12.05, 22:25
      Ja byłam dzisiaj na Wrocławskiej Promocji Dobrych Książek. Wytrzymałam 15
      minut, bo baaaaaaaaaaardzo dużo ludzi, wszczyscy się pchają (a ja w dodatku
      jestem w 8 miesiący ciąży, więc boję się o dzidzię i nie umiem się z tym moim
      brzuszkiem przepychać). A po drugie ceny wyższe niż w księgarniach. Bardzo się
      zdziwiłam, bo miałam "upatrzonych" kilka pozycji, które chciałam kupić. A tu
      nie dość, że ceny wyższe niż w ksiegraniach internetowych, to nawet wyższe niż
      Empiku! Dziwne... Chociaż niewątpliwie wybór książek był spory.
      • padma Re: targi książek 04.12.05, 22:02
        Nie zgodzę się. Większość wydawnictw sprzedawało książki po cenach 10-15%
        niższych od okładkowych, niektóre nawet 20%. Ja kupiłam np. Dwie poważne damy
        za 23 zł (okładkowa 29) i Wołoke za 25 zł (okładkowa 29). W Czytelniku sporo
        książek w bardzo niskich cenach, np. Baricco Ocean morze - 5 zł, City 8 zł, już
        choćby dla tych dwóch książek warto było się poprzepychać w ścisku. W
        Prószyńskim sporo książek po 5 i 10 zł, w tym kilka wartych uwagi. Generalnie
        myślę, że cenowo było przyzwoicie, natomiast tłok rzeczywiście był... Jak co
        roku...
    • Gość: Monika Re: targi książek IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.05, 22:26
      Ja co roku chodze na krakowskie Targi Ksiązki. Impreza jest super i z roku na
      rok lepsza :-)))))
      • Gość: marta Re: targi książek IP: *.biofiz.am.wroc.pl 05.12.05, 09:48
        Bylam na wroclawskich targach. Rzeczywiscie tlok straszny, ale to chyba dobrze
        swiadczy o nas, czytelnikach. I nie zgadzam sie, ze ceny sa wyzsze niz w
        ksiegarniach. Kupilam taniej nowego Stasiuka i nowa Szymborska. Bardzo sie
        ciesze, ze mamy taka impreze we Wroclawiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka