Gość: marcia354 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 13:10 Mam okazję dostać kilka tomów serii Maurica Druona "Królowie przeklęci" Słyszaam że świetna seria. Proszę powiedzcie cś na ten temat. Chciałabym usłyszeć Waszą opinię! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: Królowie przeklęci 12.12.05, 13:16 jezel lubisz powiesci historyczne to bedziesz zachwycona bardzo dobra seria Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Królowie przeklęci 12.12.05, 14:19 Bardzo *wciaga* :) Czytalam ladnych paaaaare lat temu- musze przeczytac raz jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Królowie przeklęci 12.12.05, 14:47 Ten cykl ma jedną "wadę". Po przeczytaniu istnieje imperatyw kategoryczny zgłębiania wiedzy i studiowania historii. Będziesz kroczyć od książki do książki, przekraczając epoki i granice. I tak można przez całe życie jeśli nie potrafisz tej perfidnej zabawie powiedzieć stanowcze "Dość!". Cykl polecam, chociaż znane mi są zaledwie trzy jego części. Ale ja potrafię się zatrzymać. Przejrzałem tę pułapkę gdy zacząłem szukać książek o templariuszach a następnie o wszystkich zakonach a następnie o krucjatach a nastepnie o historii Arabów. Powiedzałem "Dość!" by nie skończyć na wojnach punickich. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Królowie przeklęci 12.12.05, 16:16 he, e. To tak jak z encyklopedią, gdzie od hasła nagroda nobla łatwo poprzez prochi starożytne Chiny dojść do zamierzchłej przeszłości i zostać uwięzionym w encyklopedycznym świecie na długie godziny. A przy historycznych książach - na długie lata... > Cykl polecam, chociaż znane mi są zaledwie trzy jego części. A więcej ich, więcej: Cykl M.Druon'a obejmuje 7 powieści: - Król z żelaza - Zamordowana królowa - Trucizna królewska - Prawo mężczyzn - Wilczyca z Francji - Lew i lilie - Kiedy król gubi kraj Tu podaję linka do wątku o cyklu: www.czytelnia.studioit.pl/viewtopic.php?t=46 Odpowiedz Link Zgłoś