Gość: jjj IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 22:09 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 22:16 Na byciu uroczo złośliwej:) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 22:20 Na tym, że jest kochana oraz, że robi to, co wszyscy byśmy robili, gdyby nie idiotyczna kindersztuba:) Rzaba Rzondzi!!!!!! i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:14 kunka, jak bozie w mozie - ja nie zauwazyłam, zeby zaba była złośliwa. no, moze troszeczkę. ale za to w jaki delikatny sposób powinnam pójśc do okulisty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 22:36 zabawne, ze co jakis czas slysze tylko o fenomenie żaby natomiast nic takiego nie obserwuje w naturze :) wyimaginowany fenomen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.4web.pl 13.12.05, 22:50 Pewnie robi to wszystko, co i my ogólnie razem wzięci bysmy robili, gdybysmy nie byli: a) tak leniwi b) chciałoby się nam c) chciałoby się nam nie byc tak leniwymi No nara, idę oglądać wreszcie jakiś film sensowny:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:18 do licha, płaz się na chwilę odwrócić nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:24 hmmm, kochają Cię żabo... ale to wszystko wątki nie na temat na tym forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:25 odrobinę uczucia ze strony admina, poproszę... przeciez nie wywalisz mnie na oślą razem z oszołomami z Kraju i zboczeńcami z Polonii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka eno 13.12.05, 23:28 to są jak najbardziej wątki forumowe, gdyż omawiają gatunki tej właśnie niszy ekologicznej w każdym razie to płaz pod ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:59 www.postershop.co.uk/McEnery-David/McEnery-David-Princess-2203902.html Śliczna, prawda? Tylko czy ma na imię Pelagia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:12 A tu Żaba z liściem na głowie. Ale ratunku nie potrzebuje - poradzi sobie sama :). img207.imageshack.us/img207/429/zaba8oi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:18 No i sprawa się rypła, bo ja sobie dziób ostrzę na śliczną zielona mlodą żabkę, oglądam foto grisha i co widzę? Stara ropucha!! Alez mnie zawód spotkał, kle, kle...;) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:43 każde forum ma swoją Żabę;) Ot, co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:03 ...którą musi zjeść....brrr, bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:24 Przecież napisałam, ze jes uroczo złośliwa, a nie obleśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szumiak-sutekh Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: 212.87.225.* 14.12.05, 12:00 ty płazie, ty... ty płazie, ty... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:23 rozumiem, ze to czułe wyrzuty nieczułe brzmiałyby ty gadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:28 Gad i płaz to zupełnie inne grupy zwierzątek, a może gromady...? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:51 owszem ale przy inwektywach człowiek na rodziny nie zważa Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:35 Na tym, że każdy ma taką Żabę na jaką zasługuje. My mamy Pelagię. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:39 ale pelagia dziwna jest ja jej nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:49 Najważniejsze, ze ona kuma;P Odpowiedz Link Zgłoś
janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 13:39 Może na tym, że admini jeszcze tego wątku nie wyrzucili. Ale to właściwie żaden fenomen, tylko przejaw kolesiostwa u adminów, żaba_pelagia to przecież ich kumpelka. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 13:51 i znów ktoś zakłada sobie konto specjalnie po to, żeby dokopać żabie? no, to chyba moi kumple mi dadzą dyplom "za dzielalność zmierzająca w kierunku wzmożenia ruchu w kontach" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 17:45 zaba_pelagia napisała: > i znów ktoś zakłada sobie konto specjalnie po to, żeby dokopać żabie? A gdzie ja ci dokopałam? Pisałam o adminach społecznych, nie o tobie, o ich kolesiostwie, nie o tobie. Tego wątku już dawno nie powinno tu być. I jest winą adminów, że on tu jeszcze jest i zasmieca forum. Chociaż należałoby cię skopać :-) Bo ktoś założył idiotyczny wątek o tobie, zaraz doskoczyło kilkoro bezinteresownie lizusowskich ników z komplementami pod twoim adresem, a ty nie mogłaś sie powstrzymac, żeby watku nie podbijać, tak jesteś spragniona hołdów. Co jest z tobą, żabo ? W realu aż tak cie nikt nie kocha, nie podziwia , do tego stopnia, że musisz to sobie w taki nędzny sposób rekompensować na forum? Nie wierze, no nie wierze, żabo, jestem przekonana, że w realu masz wmnóstwo przyjaciół, więc po co ci takie hołdwnicze wątki na forum tym? A ja do ciebie osobiscie nic nie mam, tylko drażni mnie takie zasmiecanie forum wątkami "ad personam", nieważne lizusowkie sa te watki czy dokopujące. JM Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 18:09 Rada dla janki_m. Wlasciwie pare rad: - jesli denerwuja Cie na forum jakis watek, najlepiej to zglosic adminom - w razie niewiary w dobra wole adminow, mozna pisac do redaktora naczelnego GW - Twoj ostatni post sugeruje, ze wypowiedzi ad personam nie sa Ci tak do konca niemile (zreszta: ilosc Twoich wypowiedzi na FK; ilosc wypowiedzi dotyczacych ksiazek - wciaz liczymy) Rada dla zaby: - proponuje sie przedstawienie zaswiadczenia o nieznajomosci z jakimikolwiek krewnymi czy kolegami administratorow - w obronie czystosci forum nakazuje sie na widok wlasnego nicka w temacie kasowanie watku, zabrania sie jego czytania, a juz nie daj Boze wypowiadania sie Uklony, nienietoperz w humorze dobrym Odpowiedz Link Zgłoś
janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:07 nienietoperz napisał: > Rada dla janki_m. Wlasciwie pare rad: nienietoperzu, czy prosiłam cię o radę? a zwłaszcza o kilka? nie, nie prosiłam, więc wsadź sobie swoje rady wiesz gdzie :-), a jeśli nie wiesz to ci powiem gdzie masz je wsadzić, ale na ucho ci powiem, bo to niecenzuralne słowo :-); skoro jednak udzieliłeś mi, nieproszony, rad - czuję się w obowiązku (towarzyskim) udzielić ci odpowiedzi na nie, a skąd ich udzielam to już chyba wiesz :-))) otóż: > - jesli denerwuja Cie na forum jakis watek, najlepiej to zglosic adminom zgłaszałam; i nie tylko ja; wiele osób klikało w kosz (jest to forma zgłoszenia adminom), niestety ze strony adminów - zero reakcji; > - w razie niewiary w dobra wole adminow, mozna pisac do redaktora naczelnego GW bez komentarza pozostawiam tę "błyskotliwą" radę; pewno ci się wydawało, że kierujac mnie do redaktora naczelnego GW jesteś szalenie dowcipny; masz rację, nienietoperzu - WYDAWAŁO ci się :-))); > - Twoj ostatni post sugeruje, ze wypowiedzi ad personam nie sa Ci tak do konca > niemile wypowiedzi "ad personam" owszem nie unikam; jestem natomiast przeciwna zakładaniu wątków "ad personam" bez względu na to czy są one zakładane z intencją przyjazną czy też nieprzyjazną, myślałam, że wcześniej wyłożyłam tę myśl wyraźnie, skoro jej nie zrozumiałeś biorę winę na siebie, widać niejasno się wyrażam; > (zreszta: ilosc Twoich wypowiedzi na FK; ilosc wypowiedzi dotyczacych > ksiazek - wciaz liczymy) wciaz liczymy??? a ilu was , liczących ? :-)))) nie warto liczyć, nienietoperzu :-) nie doliczycie się; nick janka_muzykantka jest młody na forum, ale jego właścicielka jest tu od początku, tak jak może i ty, nienietoperzu, który nie wiadomo dlaczego, ni stąd ni zowąd, odezwałeś sie w tym wątku o żabie_pelagii :-)))) pozdrawiam dziwiąc sie nadal, że ten wątek jeszcze tu wisi :-) JM Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:16 litości, nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:59 nikt mnie nie kocha, nikt ani rudy książę Lucek z królestwa Paflagonii ani jego zezowaty wujek z Tiuturlistanu ani jego ciotka z królestwa Lailonii (a co tam płeć, liczy się uczucie) a tak na serio - kwestia idiotyczności wątków (nie tylko na tym forum) jest sprawą dyskusyjną; co tu np. jeszcze robi Falski i jego związki z masonerią? nie ukrywam, że pochlebia mi fakt, że na mój temat zakładane są wątki (a ignorowanie ich byłoby oznaką chamstwa, zadzierania nosa, złego wychowania) zresztą - ty też je podbijasz cóż - jak napisał Pilch w dzisiejszej Polityce - "nie od dziś wiadomo, że szalone uczucia wzbudza jedynie kontrowersyjność głęboka" (wprawdzie miał na myśli ojca dyrektora, ale co tam, podczepię się) pozdrowienia dla nietoperza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 21:37 zaba_pelagia napisała: > a tak na serio - kwestia idiotyczności wątków (nie tylko na tym forum) jest > sprawą dyskusyjną; co tu np. jeszcze robi Falski i jego związki z masonerią? Tyż prawda. Falski był jednak autorem. Choćby tej jednej ważnej książki. Nie o każdej osobie omawianej na tym forum da się to powiedzieć :-) > nie ukrywam, że pochlebia mi fakt, że na mój temat zakładane są wątki > a ignorowanie ich byłoby oznaką chamstwa, zadzierania nosa, złego wychowania) eno, daj spokój, żabo :-))) jasne, że ci pochlebia, i po to chyba tylko tu przychodzisz :-) jeśli zaś chodzi o zadzieranie nosa, złe wychowanie i oznaki chamstwa (zwłaszcza wobec nowych, nieśmiałych forumowiczów), to mało kto może się z tobą równać; pod tym względem jesteś bezkonkurencyjna, żabo :-) > zresztą - ty też je podbijasz no jasne, że podbijam, bo liczę na to, że w końcu admin się ocknie i skasuje ten bezsensowny wątek; i daj spokój z Pilchem, bo to fatalny przykład; facet się stoczył jako pisarz, już nawet felietony mu nie wychodzą :-( kończę, bo już mi się nie chce pisać; ja naprawdę jestem na tym forum od początku, ale .... e, co ja ci będe gadac. JM Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 21:49 chcesz wytyczyć dokładne granice forum? będzie się nazywało "Książki OD-DO pod patronatem Młodzieży Wszechczytającej"? myślałam, ze forum Ksiązki oznacza dyskusję o ksiazkach, czytaniu, autorach, bibliotekach, wznowieniach, nakładach, wierszach, gatunkach, błędach, życiu prywatnym autorów, odkryciach własnych i ogólnie wszystkim, co się wiąże z zadrukowanym papierem (z pominięciem ulotek i reklamówek supermarketów) chcesz wprowadzić zasady, jakiego autora można cytowac a jakiego nie? Na forum Książki? no no gwoli sprawiedliwości - nigdzie nie zaprzeczam, ze jesteś na tym forum od początku jak rozumiem - czujesz się w zwiazku z tym jego zasiedziałym właścicielem? mnie też się nie chce z tobą gadać, tylko to ty uparcie mnie wywołujesz do tablicy jak rozumiem - klikaniem w kosz mając zmęczone prawice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoska Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:46 Fenomen Zaby polega na tym, ze skacze niewysoko i skrzeczy jak inne, za to z duzym samozadowoleniem. Niech zyje krolowa banalu! Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:55 Dla dobra społecznego zgadzam się, aby administrator wyciął mojego posta (zostawiając ślad, że post był, że naruszył, że sprzeniewierzył), a liczni forumowicze poniżej wymyślali mi w sposób dowolnie przezeń wybrany. Niechaj wygląda na to, że wątek budzi wielkie emocje, że kontrowersja, że unikat, dyskusja, lecą kamienie, obelgi, administracja ledwo panuje, ale się nie poddaje. Dbajmy o medialny wizerunek naszego forum. Wasz altruista Schabomił. PS: Ponieważ dura lex, i inne takie, oto pretekst: Ale gupi ci forumowicze. /ukłony/ Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:58 chyba za mało. trzeba by jakimś bardziej mięsistym słowem przyłożyc, drogi Schabomile. A niech to, psiakostka, kule biją! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Kim jest Żaba? 18.12.05, 21:26 Co o niej wiemy? Ile ma lat? Kim jest? :P heh... pożartować nie zaszkodzi.. ja tylko troszkę zazdrosna jestem, że o mnie się tak nie rozpływają :P zresztą... być postacią kontrowersyjną... jak Żaba... to jest to :P Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Jest infantylna... 19.12.05, 08:03 ...a poza tym nic specjalnego. Wątek do kosza, nie dotyczy tematyki forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Jest infantylna... IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 08:36 Jeżeli nie masz niczego do powiedzenia, powstrzymaj się od takich złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: Jest infantylna... IP: 212.87.225.* 19.12.05, 13:50 a może pau_lina do kosza? i koniec wypowiadania się? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Jest infantylna... 19.12.05, 14:57 A może się zalogujesz? Nie stać Cię na swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Jest infantylna... 19.12.05, 21:53 To jest moje zdanie. Odbierasz przekaz jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Jest infantylna... 19.12.05, 16:11 Infantylna?? Raczej enfant terrible. Może nie zawsze się zgadzam z jej gustami, ale posłuchać zawsze warto. No i ta przepyszna bezceremonialność! Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Hmmm... 21.12.05, 19:08 echh... wiesz... to nie Żaba założyła ten wątek tylko jej fani :P więc... naprawdę nie masz się o co czepiać... każdy ma prawo do własnego zdania, ale złośliwość jest raczej średnio ambitna - co innego konstruktywna krytyka...ja tam Żabę lubię... byle nie w naturze :P (tak gwałtownie skaczą...:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Re: Hmmm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:21 fal_len napisała: > echh... wiesz... to nie Żaba założyła ten wątek tylko jej fani :P więc... napra > wdę nie masz się o co czepiać... każdy ma prawo do własnego zdania, ale złośliw > ość jest raczej średnio ambitna - co innego konstruktywna krytyka...ja tam Żabę > lubię... byle nie w naturze :P (tak gwałtownie skaczą...:P) > Sprawa jest prosta: nie ma ciekawszych tematów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:26 A teraz reklama śledzi , która stanowi konkurencję dla tego wątku: www.kuchnia.com.pl/DiD/ryby_sledzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:52 chcesz wywołać wojnę żabio-śledzią? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:19 A teraz cos zupelnie z innej beczki: czlowiek z magnetofonem w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:52 jak widać - na tym, ze wzbudza emocje i na prawej i na lewej stronie sceny książkowej (centrum też nie zostaje obojętne) wszystkim życzę stosu książek wyższego od choinki i proponuję zamknąć ten wątek, bo janka ma już odciski od klikania w kosz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:57 A można tak bliżej - jak to się dzieli , tzn. kto tu jest lewicą, a kto prawicą na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 21:01 a, bez podtekstów tak jakoś chciałam odnieść się do pełnego spectrum nawiazać do szerokiego grona wspomnieć o reprezentantach wszystkich opcji oj, ja już lepiej przestanę oglądać sejmowe reality show... Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:05 Dla mnie to ostatnio najciekawszy wątek na forum szczerze powiedziawszy... wyróżnia sie pomiędzy wątkami o naj- nudniejszej/ciekawszej/piękniejszej/śmieszniejszej książce... ehh.... w sumie ten watek też opiewa nie powiem, ale obiekt przynajmniej przybiera inny kształt... i w sumie opinie... jak zwykle na tym forum... podzielone :P Odpowiedz Link Zgłoś
meszuge13 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:13 ja mysle,ze na tym: pada...lo:-( i juz nie pada... Odpowiedz Link Zgłoś