Dodaj do ulubionych

na czym polega fenomen "forumowej" Zaby?

IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 22:09
j.w.
Obserwuj wątek
    • Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 22:16
      Na byciu uroczo złośliwej:)
      • braineater Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 22:20
        Na tym, że jest kochana oraz, że robi to, co wszyscy byśmy robili, gdyby nie
        idiotyczna kindersztuba:)

Rzaba Rzondzi!!!!!!

i tyle:)
      • formaprzetrwalnikowa Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:14
        kunka, jak bozie w mozie - ja nie zauwazyłam, zeby zaba była złośliwa.
        no, moze troszeczkę. ale za to w jaki delikatny sposób
        powinnam pójśc do okulisty?
        ;)
    • kubissimo Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 22:36
      zabawne, ze co jakis czas slysze tylko o fenomenie żaby
      natomiast nic takiego nie obserwuje w naturze :)
      wyimaginowany fenomen?
    • Gość: Zdanka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.4web.pl 13.12.05, 22:50
      Pewnie robi to wszystko, co i my ogólnie razem wzięci bysmy robili, gdybysmy nie
      byli:
      a) tak leniwi
      b) chciałoby się nam
      c) chciałoby się nam nie byc tak leniwymi

No nara, idę oglądać wreszcie jakiś film sensowny:))))
    • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:18
      do licha, płaz się na chwilę odwrócić nie może!
      • kasia-s Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:24
        hmmm, kochają Cię żabo... ale to wszystko wątki nie na temat na tym forum !!!
        • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:25
          odrobinę uczucia ze strony admina, poproszę...
          przeciez nie wywalisz mnie na oślą razem z oszołomami z Kraju i zboczeńcami z
          Polonii ;-)
          • jottka eno 13.12.05, 23:28
            to są jak najbardziej wątki forumowe, gdyż omawiają gatunki tej właśnie niszy
            ekologicznej

w każdym razie to płaz pod ochroną
          • ajtra Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:59
            www.postershop.co.uk/McEnery-David/McEnery-David-Princess-2203902.html
            Śliczna, prawda? Tylko czy ma na imię Pelagia? ;)
            • griszah Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:12
              A tu Żaba z liściem na głowie. Ale ratunku nie potrzebuje - poradzi sobie
              sama :).
              img207.imageshack.us/img207/429/zaba8oi.jpg
              • Gość: bocian Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:18
                No i sprawa się rypła, bo ja sobie dziób ostrzę na śliczną zielona mlodą żabkę,
                oglądam foto grisha i co widzę? Stara ropucha!! Alez mnie zawód spotkał, kle,
                kle...;)
    • chiara76 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 13.12.05, 23:43
      każde forum ma swoją Żabę;)
      Ot, co...
      • Gość: bocian Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:03
        ...którą musi zjeść....brrr, bleeee
        • Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:24
          Przecież napisałam, ze jes uroczo złośliwa, a nie obleśnie:)
          • Gość: szumiak-sutekh Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: 212.87.225.* 14.12.05, 12:00
            ty płazie, ty...
            ty płazie, ty...
            • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:23
              rozumiem, ze to czułe wyrzuty
              nieczułe brzmiałyby ty gadzie!
              • Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:28
                Gad i płaz to zupełnie inne grupy zwierzątek, a może gromady...?
                • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:51
                  owszem
                  ale przy inwektywach człowiek na rodziny nie zważa
    • ben-oni Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:35
      Na tym, że każdy ma taką Żabę na jaką zasługuje. My mamy Pelagię.
      • sutekh1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 12:39
        ale pelagia dziwna jest ja jej nie kumam...
        • Gość: G. Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:49
          Najważniejsze, ze ona kuma;P
    • janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 13:39
      Może na tym, że admini jeszcze tego wątku nie wyrzucili. Ale to właściwie żaden
      fenomen, tylko przejaw kolesiostwa u adminów, żaba_pelagia to przecież ich
      kumpelka.
      • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 13:51
        i znów ktoś zakłada sobie konto specjalnie po to, żeby dokopać żabie?
        no, to chyba moi kumple mi dadzą dyplom "za dzielalność zmierzająca w kierunku
        wzmożenia ruchu w kontach" ;-)
        • janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 17:45
          zaba_pelagia napisała:

> i znów ktoś zakłada sobie konto specjalnie po to, żeby dokopać żabie?

A gdzie ja ci dokopałam? Pisałam o adminach społecznych, nie o tobie, o ich
          kolesiostwie, nie o tobie. Tego wątku już dawno nie powinno tu być. I jest winą
          adminów, że on tu jeszcze jest i zasmieca forum.
          Chociaż należałoby cię skopać :-) Bo ktoś założył idiotyczny wątek o tobie,
          zaraz doskoczyło kilkoro bezinteresownie lizusowskich ników z komplementami
          pod twoim adresem, a ty nie mogłaś sie powstrzymac, żeby watku nie podbijać,
          tak jesteś spragniona hołdów. Co jest z tobą, żabo ? W realu aż tak cie nikt
          nie kocha, nie podziwia , do tego stopnia, że musisz to sobie w taki nędzny
          sposób rekompensować na forum? Nie wierze, no nie wierze, żabo, jestem
          przekonana, że w realu masz wmnóstwo przyjaciół, więc po co ci takie hołdwnicze
          wątki na forum tym?
          A ja do ciebie osobiscie nic nie mam, tylko drażni mnie takie zasmiecanie forum
          wątkami "ad personam", nieważne lizusowkie sa te watki czy dokopujące.
          JM

• nienietoperz Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 18:09
            Rada dla janki_m. Wlasciwie pare rad:
            - jesli denerwuja Cie na forum jakis watek, najlepiej to zglosic adminom
            - w razie niewiary w dobra wole adminow, mozna pisac do redaktora naczelnego GW
            - Twoj ostatni post sugeruje, ze wypowiedzi ad personam nie sa Ci tak do konca
            niemile (zreszta: ilosc Twoich wypowiedzi na FK; ilosc wypowiedzi dotyczacych
            ksiazek - wciaz liczymy)

Rada dla zaby:
            - proponuje sie przedstawienie zaswiadczenia o nieznajomosci z jakimikolwiek
            krewnymi czy kolegami administratorow
            - w obronie czystosci forum nakazuje sie na widok wlasnego nicka w temacie
            kasowanie watku, zabrania sie jego czytania, a juz nie daj Boze wypowiadania sie

Uklony,
            nienietoperz
            w humorze dobrym
            • janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:07
              nienietoperz napisał:

> Rada dla janki_m. Wlasciwie pare rad:

nienietoperzu, czy prosiłam cię o radę? a zwłaszcza o kilka? nie, nie prosiłam,
              więc wsadź sobie swoje rady wiesz gdzie :-), a jeśli nie wiesz to ci powiem
              gdzie masz je wsadzić, ale na ucho ci powiem, bo to niecenzuralne słowo :-);

skoro jednak udzieliłeś mi, nieproszony, rad - czuję się w obowiązku
              (towarzyskim) udzielić ci odpowiedzi na nie, a skąd ich udzielam to już chyba
              wiesz :-)))
              otóż:

> - jesli denerwuja Cie na forum jakis watek, najlepiej to zglosic adminom

zgłaszałam; i nie tylko ja; wiele osób klikało w kosz (jest to forma zgłoszenia
              adminom), niestety ze strony adminów - zero reakcji;

> - w razie niewiary w dobra wole adminow, mozna pisac do redaktora naczelnego
              GW

bez komentarza pozostawiam tę "błyskotliwą" radę; pewno ci się wydawało, że
              kierujac mnie do redaktora naczelnego GW jesteś szalenie dowcipny; masz rację,
              nienietoperzu - WYDAWAŁO ci się :-)));

> - Twoj ostatni post sugeruje, ze wypowiedzi ad personam nie sa Ci tak do konca
              > niemile

wypowiedzi "ad personam" owszem nie unikam; jestem natomiast przeciwna
              zakładaniu wątków "ad personam" bez względu na to czy są one zakładane z
              intencją przyjazną czy też nieprzyjazną, myślałam, że wcześniej wyłożyłam
              tę myśl wyraźnie, skoro jej nie zrozumiałeś biorę winę na siebie, widać
              niejasno się wyrażam;

> (zreszta: ilosc Twoich wypowiedzi na FK; ilosc wypowiedzi dotyczacych
              > ksiazek - wciaz liczymy)

wciaz liczymy??? a ilu was , liczących ? :-))))
              nie warto liczyć, nienietoperzu :-) nie doliczycie się; nick janka_muzykantka
              jest młody na forum, ale jego właścicielka jest tu od początku, tak jak może i
              ty, nienietoperzu, który nie wiadomo dlaczego, ni stąd ni zowąd, odezwałeś sie
              w tym wątku o żabie_pelagii :-))))

pozdrawiam dziwiąc sie nadal, że ten wątek jeszcze tu wisi :-)
              JM
              • mietowe_loczki Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:16
                litości, nie wierzę
              • eeela Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 19.12.05, 22:52
                Pfuj.
          • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:59
            nikt mnie nie kocha, nikt
            ani rudy książę Lucek z królestwa Paflagonii
            ani jego zezowaty wujek z Tiuturlistanu
            ani jego ciotka z królestwa Lailonii (a co tam płeć, liczy się uczucie)

a tak na serio - kwestia idiotyczności wątków (nie tylko na tym forum) jest
            sprawą dyskusyjną; co tu np. jeszcze robi Falski i jego związki z masonerią?
            nie ukrywam, że pochlebia mi fakt, że na mój temat zakładane są wątki (a
            ignorowanie ich byłoby oznaką chamstwa, zadzierania nosa, złego wychowania)
            zresztą - ty też je podbijasz
            cóż - jak napisał Pilch w dzisiejszej Polityce - "nie od dziś wiadomo, że
            szalone uczucia wzbudza jedynie kontrowersyjność głęboka" (wprawdzie miał na
            myśli ojca dyrektora, ale co tam, podczepię się)

pozdrowienia dla nietoperza ;-)
            • janka_muzykantka Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 21:37
              zaba_pelagia napisała:

> a tak na serio - kwestia idiotyczności wątków (nie tylko na tym forum) jest
              > sprawą dyskusyjną; co tu np. jeszcze robi Falski i jego związki z masonerią?

Tyż prawda. Falski był jednak autorem. Choćby tej jednej ważnej książki.
              Nie o każdej osobie omawianej na tym forum da się to powiedzieć :-)

> nie ukrywam, że pochlebia mi fakt, że na mój temat zakładane są wątki
              > a ignorowanie ich byłoby oznaką chamstwa, zadzierania nosa, złego wychowania)

eno, daj spokój, żabo :-))) jasne, że ci pochlebia, i po to chyba tylko tu
              przychodzisz :-)
              jeśli zaś chodzi o zadzieranie nosa, złe wychowanie i oznaki chamstwa
              (zwłaszcza wobec nowych, nieśmiałych forumowiczów), to mało kto może się z tobą
              równać; pod tym względem jesteś bezkonkurencyjna, żabo :-)

> zresztą - ty też je podbijasz

no jasne, że podbijam, bo liczę na to, że w końcu admin się ocknie i skasuje
              ten bezsensowny wątek;

i daj spokój z Pilchem, bo to fatalny przykład; facet się stoczył jako pisarz,
              już nawet felietony mu nie wychodzą :-(

kończę, bo już mi się nie chce pisać; ja naprawdę jestem na tym forum od
              początku, ale .... e, co ja ci będe gadac.
              JM
              • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 21:49
                chcesz wytyczyć dokładne granice forum?
                będzie się nazywało "Książki OD-DO pod patronatem Młodzieży Wszechczytającej"?
                myślałam, ze forum Ksiązki oznacza dyskusję o ksiazkach, czytaniu, autorach,
                bibliotekach, wznowieniach, nakładach, wierszach, gatunkach, błędach, życiu
                prywatnym autorów, odkryciach własnych i ogólnie wszystkim, co się wiąże z
                zadrukowanym papierem (z pominięciem ulotek i reklamówek supermarketów)

chcesz wprowadzić zasady, jakiego autora można cytowac a jakiego nie?
                Na forum Książki?
                no no

gwoli sprawiedliwości - nigdzie nie zaprzeczam, ze jesteś na tym forum od
                początku
                jak rozumiem - czujesz się w zwiazku z tym jego zasiedziałym właścicielem?
                mnie też się nie chce z tobą gadać, tylko to ty uparcie mnie wywołujesz do
                tablicy
                jak rozumiem - klikaniem w kosz mając zmęczone prawice
    • Gość: Zoska Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:46
      Fenomen Zaby polega na tym, ze skacze niewysoko i skrzeczy jak inne, za to z
      duzym samozadowoleniem. Niech zyje krolowa banalu!
    • schabomil Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:55
      Dla dobra społecznego zgadzam się, aby administrator wyciął mojego posta
      (zostawiając ślad, że post był, że naruszył, że sprzeniewierzył), a liczni
      forumowicze poniżej wymyślali mi w sposób dowolnie przezeń wybrany.

Niechaj wygląda na to, że wątek budzi wielkie emocje, że kontrowersja, że
      unikat, dyskusja, lecą kamienie, obelgi, administracja ledwo panuje, ale się
      nie poddaje.

Dbajmy o medialny wizerunek naszego forum.

Wasz altruista Schabomił.

PS: Ponieważ dura lex, i inne takie, oto pretekst:
      Ale gupi ci forumowicze.
      /ukłony/
      • formaprzetrwalnikowa Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 14.12.05, 20:58
        chyba za mało. trzeba by jakimś bardziej mięsistym słowem przyłożyc, drogi
        Schabomile.
        A niech to, psiakostka, kule biją!
        ;)
        • fal_len Kim jest Żaba? 18.12.05, 21:26
          Co o niej wiemy? Ile ma lat? Kim jest? :P heh... pożartować nie zaszkodzi.. ja tylko troszkę zazdrosna jestem, że o mnie się tak nie rozpływają :P zresztą... być postacią kontrowersyjną... jak Żaba... to jest to :P
    • paul_ina Jest infantylna... 19.12.05, 08:03
      ...a poza tym nic specjalnego.

Wątek do kosza, nie dotyczy tematyki forum.
      • Gość: Jaaa Re: Jest infantylna... IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 08:36
        Jeżeli nie masz niczego do powiedzenia, powstrzymaj się od takich złośliwości.
        • Gość: sutekh Re: Jest infantylna... IP: 212.87.225.* 19.12.05, 13:50
          a może pau_lina do kosza? i koniec wypowiadania się?
          • paul_ina Re: Jest infantylna... 19.12.05, 14:57
            A może się zalogujesz? Nie stać Cię na swoje zdanie?
        • paul_ina Re: Jest infantylna... 19.12.05, 21:53
          To jest moje zdanie. Odbierasz przekaz jak chcesz.
      • ben-oni Re: Jest infantylna... 19.12.05, 16:11
        Infantylna??

Raczej enfant terrible.

Może nie zawsze się zgadzam z jej gustami, ale posłuchać zawsze warto. No i ta
        przepyszna bezceremonialność!
        • fal_len Hmmm... 21.12.05, 19:08
          echh... wiesz... to nie Żaba założyła ten wątek tylko jej fani :P więc... naprawdę nie masz się o co czepiać... każdy ma prawo do własnego zdania, ale złośliwość jest raczej średnio ambitna - co innego konstruktywna krytyka...ja tam Żabę lubię... byle nie w naturze :P (tak gwałtownie skaczą...:P)
          • Gość: Filemon Re: Hmmm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:21
            fal_len napisała:

> echh... wiesz... to nie Żaba założyła ten wątek tylko jej fani :P więc... napra
            > wdę nie masz się o co czepiać... każdy ma prawo do własnego zdania, ale złośliw
            > ość jest raczej średnio ambitna - co innego konstruktywna krytyka...ja tam Żabę
            > lubię... byle nie w naturze :P (tak gwałtownie skaczą...:P)
            >

Sprawa jest prosta: nie ma ciekawszych tematów ;P
    • zdanka1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:26
      A teraz reklama śledzi , która stanowi konkurencję dla tego wątku:
      www.kuchnia.com.pl/DiD/ryby_sledzie.html
      • Gość: Filemon Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:52
        chcesz wywołać wojnę żabio-śledzią?
        • eeela Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:19
          A teraz cos zupelnie z innej beczki: czlowiek z magnetofonem w nosie.
    • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:52
      jak widać - na tym, ze wzbudza emocje
      i na prawej i na lewej stronie sceny książkowej (centrum też nie zostaje
      obojętne)
      wszystkim życzę stosu książek wyższego od choinki i proponuję zamknąć ten
      wątek, bo janka ma już odciski od klikania w kosz ;-)
      • zdanka1 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 20:57
        A można tak bliżej - jak to się dzieli , tzn. kto tu jest lewicą, a kto prawicą
        na forum?
        • zaba_pelagia Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 21:01
          a, bez podtekstów
          tak jakoś chciałam odnieść się do pełnego spectrum
          nawiazać do szerokiego grona
          wspomnieć o reprezentantach wszystkich opcji

oj, ja już lepiej przestanę oglądać sejmowe reality show...
          • fal_len Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:05
            Dla mnie to ostatnio najciekawszy wątek na forum szczerze powiedziawszy... wyróżnia sie pomiędzy wątkami o naj- nudniejszej/ciekawszej/piękniejszej/śmieszniejszej książce... ehh.... w sumie ten watek też opiewa nie powiem, ale obiekt przynajmniej przybiera inny kształt... i w sumie opinie... jak zwykle na tym forum... podzielone :P
            • meszuge13 Re: na czym polega fenomen "forumowej" Zaby? 21.12.05, 23:13
              ja mysle,ze na tym: pada...lo:-( i juz nie pada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka