unicorn_csl 04.01.06, 21:37 Z niecierpliwością czekam aż drugi wątek zagadkowy pojawi się na samej górze. Czyżby zabrakło pomysłów na zagadki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
direta Re: Czekam na nową zagadkę 04.01.06, 23:20 unicorn_csl napisała: > Z niecierpliwością czekam aż drugi wątek zagadkowy pojawi się na samej górze. > Czyżby zabrakło pomysłów na zagadki? Miała zadać ollala_b ale coś milczy. Jeśli się nie odezwie do jutra wieczorem, zadaj własną zagadkę. Ile można czekać? Swoją drogą byłoby dobrze, gdyby zadający zagadkę pilnował i jak pojawi się poprawna odpowiedź potwierdził, aby odpowiadający z czystym sumieniem mógł swoją zagadkę zadać. A może ustalimy, że jesli ktoś, kto ma prawo do zadania zagadki, tego nie zrobi w ciągu (no właśnie ilu?) dni, to prawo do zadania kolejnej staje się powszechne i wtedy zadaje się na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy"? Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyna2005 Re: Czekam na nową zagadkę 04.01.06, 23:31 myślę że 48 godzin w zupełności wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: Czekam na nową zagadkę 04.01.06, 23:35 No to ja proponuję tak: dajemy ollal_b czas do jutra do godziny 19.30. Jesli (w wątku z zagadkami oczywiście) nie zada zagadki, to zadaje ten, kto pierwszy dopadnie komputera ;) a w przyszłości ustalamy, ze od udzielenia prawidłowej odpowiedzi do zadania własnej zagadki nie moze upłynąć więcej niz 3 pełne doby (czyli jesli ktos odpowiedział powiedzmy 1.I o 9:46, to jesli nie skorzysta ze swojego prawa do zagadki, mozna zadać własną od 4.I g 9:47) Jak myślicie? Sensowna zasada, czy jakoś ją zmodyfikujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_29 Re: Czekam na nową zagadkę 04.01.06, 23:37 może 2 pełne doby zamiast 3... 3 to strasznie długo... Myślałam, że tylko ja jeszcze nie śpię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: Czekam na nową zagadkę 04.01.06, 23:45 karolina_29 napisała: > może 2 pełne doby zamiast 3... 3 to strasznie długo... > Myślałam, że tylko ja jeszcze nie śpię ;-) OK mogą byc 2 chyba, że inni będa mieli inne opcje, ale na razie jest 2:1 za dwiema dobami. A olli dajemy czas do jutra? To już wymyślajcie sobie zagadki ;) Jak juz ustalimy "regulamin zagadkowania", to wkleję go na górę a wątek skasuję, więc puśccie wodze inwencji A co do spania, to ja już godzinę temu miałam iść spać,ale tak jeszcze na chwilkę wlazłam na forum na swoją zgubę. A jutro znowu rano będzie płacz i zgrzytanie zębów... Odpowiedz Link Zgłoś
blondyna2005 Re: Czekam na nową zagadkę 05.01.06, 00:03 ma czas do jutra :) a na przyszłosc 48 godzin, 3 doby to za dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
unicorn_csl Re: Czekam na nową zagadkę 05.01.06, 10:33 Witam, zasady bardzo mi się podobają- i mam nadzieję, że dziecię pójdzie już spać a mi uda się zasać zagadkę, a jak nie to postaram się odpowiedzieć na zadaną.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
direta jak się Wam podoba regulamin na górze? 05.01.06, 11:03 Wszelkie uwagi, komentarze i propozycje mile widziane (w tym wątku) Odpowiedz Link Zgłoś