jogardii 06.01.06, 21:49 Jakieś opinie ? Kusi mnie kupienie tej książki... podążam śladem wampirzym : Stoker, Rice, Szecsi. Tylko czy warto ? Będę wdzięczna za Wasze uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spacey1 Re: Historyk - Elizabeth Kostova 06.01.06, 21:56 Nie czytałam jeszcze, ale podobno rewelacja. Pół roku temu okupowała pierwsze miejsca list w USA. Może to nie szczyt rekomendacji, ale jednak coś w tym pewnie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Historyk - Elizabeth Kostova 06.01.06, 22:28 Czytalam te ksiazke w oryginale. Ma dosc rozbudowane tlo historyczne, jesli ktos nic nie wie o Rumunii, Bulgarii, Wegrzech i chce sie dowiedziec w formie zbeletryzowanej, to nadaje sie. Dosc ciekawa akcja. Nie jest to jednak ksiazka, do ktorej bym wracala. Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: Historyk - Elizabeth Kostova 07.01.06, 15:27 Dziękuję za informacje. Byłam w ubiegłym roku na wakacjach w Rumunii, tak więc możliwość dowiedzenia się czegoś dodatkowego o tym kraju ostatecznie mnie przekonuje do zakupu książki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tins Re: Historyk - Elizabeth Kostova IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:22 Z wampirzych przy okazji polecam Stokera Draculę, najlepiej w oyrginale, można kupić w Empkach w serii Penguin Popular Classics. Zajefajna. Można się pobac serio, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: Historyk - Elizabeth Kostova 13.01.06, 20:47 Czytałam, czytałam, ale po polsku. Bardziej przerażała mnie Anna Rice. Odpowiedz Link Zgłoś