Gość: hungar IP: *.chello.pl 12.01.06, 20:57 Czy ktoś zna twórczość tego węgierskiego ekscentryka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hungar Re: gyula krudy IP: *.chello.pl 12.01.06, 22:56 Aha, czyli nikt nie czytał SINDBADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamoń Re: gyula krudy IP: *.chello.pl 13.01.06, 23:15 Ja go czytałem, tyle głupot się w życiu naczytałem, że i to przeczytałem. Czytałem oczywiście Sindbada, mało tego ogladałem cudny film Zoltana Huszarika z Zoltanem Latinovitzem w roli głównej /obaj zresztą popełnili samobójstwo/, czytałem tez książeczkę w której tytule było imię jego córki, chyba Laur dla natalii się to nazywało. Jeden z najbardziej ekscentrycznych pisarzy, szkoda, że nad wisła ani nie znany, ani nie przekładany. Ale może się coś zmieni w tej materii. Żeby zachecić to powiem to powiem, że Sindbad /mozna spotkać antykwariatach, wydany przez Almapress w 88 roku/ to podróz zmarłego mężczyzny /pod postacią upiora/ do miejsc i kobiet, gdzie był i które kochał. Ksiązka malutka, ale cudna. Odpowiedz Link Zgłoś