Dodaj do ulubionych

Salimar Klaun

07.02.06, 10:05
Salimar Klaun - czytał może ktoś? Jeżeli tak to proszę o opinię. Zastanawiam
się nad kupnem i nie wiem czy nie szkoda wydać 50 zł.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ben-oni Re: Salimar Klaun 07.02.06, 11:54
      Nie czytałem, ale Rushdiego kupowałbym w ciemno, gdybym był kupowaczem. Jestem
      pożyczaczem, więc poczekam, aż znajomi kupią.
      Na Rushdie'm jeszcze się nie zawiodłem, póki co.
      • book_of_the_month Re: Salimar Klaun 07.02.06, 22:02
        nie czytaam, ale wczoraj bylo o tym w "wyanie drugie poprawione" i ponoc
        pozycja obowiazkowa
        • aldonka77 Re: Salimar Klaun 15.02.06, 10:09
          kupiłam, właśnie czytam i z każdą stroną jestem coraz bardziej zakochana.
          A na walentynki zamiast róży dostałam od męża dzieci północy i już się nie mogę
          doczekać , kiedy listonosz zapuka do drzwi a ja będę mogła ją pochłonąć.
          Ciekawe która bardziej mi się spodoba
          pozdrawiam i miłego dnia
          • ben-oni Re: Salimar Klaun 15.02.06, 13:23
            Policz, ile razy zapuka listonosz. Powinien trzy.:))
            A "Dzieci północy" to najlepsza rzecz jaka mogła spotkać więdnąca literaturę
            angielską lat 80-ych. Jak zwykle ratunek przybył ze strony "nowoprzybyłych".
            • pavvka Re: Salimar Klaun 15.02.06, 13:49
              "Dzieci północy" to jedna z najgenialniejszych książek jakie czytałem. Ale
              zdarzało się też Rushdiemu popełniać książki... no, może nie powiem, że złe,
              ale średnie.
              • domville Re: Salimar Klaun 16.02.06, 15:23
                Ta nowa do średnich nie należy. Jest ważna jako komentarz do tego, co się wokół
                nas dzieje, i ma co najmniej kilka powalających scen. Do refleksji. Najkrócej
                można powiedzieć, że jest to książka o metamorfozie - na różnych poziomach.
                • pavvka Re: Salimar Klaun 16.02.06, 19:55
                  Słyszałem głównie pozytywne opinie o tej książce. Sam właśnie zacząłem czytać i
                  rzeczywiście zapowiada się na jedną z lepszych książek Rushdiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka