aldonka77 07.02.06, 10:05 Salimar Klaun - czytał może ktoś? Jeżeli tak to proszę o opinię. Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy nie szkoda wydać 50 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ben-oni Re: Salimar Klaun 07.02.06, 11:54 Nie czytałem, ale Rushdiego kupowałbym w ciemno, gdybym był kupowaczem. Jestem pożyczaczem, więc poczekam, aż znajomi kupią. Na Rushdie'm jeszcze się nie zawiodłem, póki co. Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Salimar Klaun 07.02.06, 22:02 nie czytaam, ale wczoraj bylo o tym w "wyanie drugie poprawione" i ponoc pozycja obowiazkowa Odpowiedz Link Zgłoś
aldonka77 Re: Salimar Klaun 15.02.06, 10:09 kupiłam, właśnie czytam i z każdą stroną jestem coraz bardziej zakochana. A na walentynki zamiast róży dostałam od męża dzieci północy i już się nie mogę doczekać , kiedy listonosz zapuka do drzwi a ja będę mogła ją pochłonąć. Ciekawe która bardziej mi się spodoba pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Salimar Klaun 15.02.06, 13:23 Policz, ile razy zapuka listonosz. Powinien trzy.:)) A "Dzieci północy" to najlepsza rzecz jaka mogła spotkać więdnąca literaturę angielską lat 80-ych. Jak zwykle ratunek przybył ze strony "nowoprzybyłych". Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Salimar Klaun 15.02.06, 13:49 "Dzieci północy" to jedna z najgenialniejszych książek jakie czytałem. Ale zdarzało się też Rushdiemu popełniać książki... no, może nie powiem, że złe, ale średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
domville Re: Salimar Klaun 16.02.06, 15:23 Ta nowa do średnich nie należy. Jest ważna jako komentarz do tego, co się wokół nas dzieje, i ma co najmniej kilka powalających scen. Do refleksji. Najkrócej można powiedzieć, że jest to książka o metamorfozie - na różnych poziomach. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Salimar Klaun 16.02.06, 19:55 Słyszałem głównie pozytywne opinie o tej książce. Sam właśnie zacząłem czytać i rzeczywiście zapowiada się na jedną z lepszych książek Rushdiego. Odpowiedz Link Zgłoś