Dodaj do ulubionych

Nowa książka Andermana

01.04.06, 16:52
Właśnie skończyłem "Cały czas" Janusza Andermana. Gorąco polecam!
Obserwuj wątek
    • formaprzetrwalnikowa Re: Nowa książka Andermana 01.04.06, 19:48
      coś blizej? dlaczego polecasz? komu polecasz?
    • konstatacja Re: Nowa książka Andermana 13.04.06, 20:01
      Podciagam watekj, ba sama w wolnych chwilach czytam, ale zdania jeszcze nie
      wyrobilam.
      • Gość: Nina Re: Nowa książka Andermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:35
        Jestem w trakcie czytania i b. mi sie podoba. I gorzko, i zabawnie. Ciekawy
        opis 'dziejow najnowszych' RP z pozycji lawiranta. Bez czolobitnosci, bez
        laurek.
    • spacey1 Re: Nowa książka Andermana 25.04.06, 16:06
      Kurczę, może i fajna ksiązka, ale coś mi nick pani zalatuje promocją...
      • ada08 Re: Nowa książka Andermana 25.04.06, 17:02
        spacey1 napisała:

> Kurczę, może i fajna ksiązka, ale coś mi nick pani zalatuje promocją...

No właśnie. I w dodatku podszywa się Pani pod faceta ("przeczytałem" - pisze
        Pani). Po co takiej ładnej kobiecie (J.T-A) takie przebieranki? :-)). No,
        chyba, że to literówka i nick też przypadkowy :-)
        Pozdrawiam Panią i Pana, a książce życzę sukcesu :-)
        a.

• ada08 Re: Nowa książka Andermana 25.04.06, 17:05
          Przepraszam. Pisze Pani "skończyłem", a nie "przeczytałem" :-)
          a.
          • Gość: Nina błąd autora czy celowy zabieg? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:27
            Na str. 303 powiesci mamy: 'Zaczynamy od Tuwima, o szyby deszcz dzwoni i tak
            dalej'. Naturalnie gl. bohater moze byc niedouczony i moze nie wiedziec, ze
            chodzi o wiersz Staffa, a nie Tuwima, ale na str. 305 mamy: 'Zmiany wprowadził
            minimalne, wyrzucił wiersz Tuwima'. Hmm, wcale nie jestem pewna, czy to tylko
            niewiedza gl. bohatera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka