Gość: emx IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 06.01.03, 22:56 Co poza Generation P mozna przeczytac po polsku? rosyjskiego niestety nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SEMTEX Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 14:50 Również chętnie się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 195.117.110.* 09.01.03, 14:47 czy naprawde Generacja jest jedyna dostepna w Polsce ksiazka Pielewina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 16:20 Ja wiem, ja wiem! Tylko fragmencik "Zycia owadow" w antologii wydanej przez Swiat Literacki. Czy dostane piatke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 19:16 tylko fragmencik? szkoda. i za malo na piatke... trojka najwyzej;) ale dzieki. swoja droga mam nadzieje, ze kiedys ukaze sie calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 19:19 Moja odpowiedz byla wyczerpujaca, to nie moja wina, ze go nie wydaja. Daj chociaz czworke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 19:48 to blad, ze go nie wydaja. i gwarantujesz, ze moge dac sobie spokoj z szukaniem czegos wiecej, bo i tak nic nie znajde? jesli tak, to nalezy ci sie czworka (za nieszczesna gwarancje oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 19:54 100%. poznalem sie z W.P., polubilem, to i sledze losy jego publikacji - takze polskich. "Zycie owadow" jest ksiazeczka niewielka, ale uznawana - i z tym sie zgadzam - za jego najlepsza rzecz. Wystarczy przeczytac te dwa krotkie fragmenty opublikowane po polsku - od razu to widac. calosc ma sie ukazac - tyle wiem. PS. Dzieki za czworke. Oczywiscie sluze Pielewinem po rosyjsku - a zreszta chyba caly jest w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 20:08 literature rosyjska niestety wole czytac po angielsku niz w oryginale. straszna ze mnie noga z rosyjskiego. poszukam czegos po angielsku w sieci. jesli znasz jakis godny polecenia adres, bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 20:14 Czasami na www.lib.ru sa takze tlumaczenia na angielski. W innych krajach mozesz nie szukac, bo to byloby piractwo. Na tejze lib.ru sa tez linki, ale z Pielewinem jest kiepsko. Chyba po angielsku nie uswiadczysz. Ale sprobuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 21:16 stronka lib.ru-ciezka jazda. kompletnie nie umiem z niej korzystac przez wszedobylskie bukwy, ktorych nie rozumiem. sprobowalam wiec znalezc chociaz fragmencik Zycia Owadow wydany (jak twierdzisz) przez Swiat Literacki. Niestety na ich stonce nie jestem w stanie niczego takiego namierzyc. czy mozesz podac mi cos wiecej temat tej antologii? pelna nazwe, ew. rok wydania? czy to jest teraz w ksiegarniach? z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 23:13 "Piesni slowian wschodnich". Jedyna info. moze byc dostepna na www.swiatliteracki.com.pl. Machnij do nich mejla. Jam mam swoj egzemplarz, ale nie potrafie wysylac paieru netem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sem Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 15:00 Wydaje mi się, że fragmenty Pieliewina (poza Gen...) były publikowane także w Literaturze na Świecie - takie wydanie poświęcone współczesnej liter. rosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 20:17 Pamietam ten numer i wydaje mi sie, ze W.P. tam nie bylo. Ale jakos nie moge sie dogrzebac do niego na polce (musze obstalowac nastepne), wiec reki sobie uciac nie dam. I tak bym nie dal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 10.01.03, 21:26 udalo mi sie w koncu namierzyc te Piesni Slowian... rzeczywiscie sa tam fragmenty Pielewina. przeczytam z pewnascia przy najblizszej okazji. dzieki za namiar. btw: znasz cos godnego polecenia w podobnym klimacie? chetnie lykne jakas smaczna ksiazeczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: 217.197.165.* 11.01.03, 13:56 Przeczytaj cale Piesni. Jest tam kilka rzeczy naprawde bardzo dobrych i kilka nic nie wartych. A co masz na mysli piszac: klimat? Pielewina, Rosjan czy cos jeszcze? PS. Te LnS dorwalem wreszcie. Pielewina tam nie ma. Numer jest z 1994 roku a Pielewin pierwsze dwie powiesci wydal w 1991 i 92 i byly to powiesci S-F. Tak wiec nie mogl sie tam nawet zalapac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emx Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 11.01.03, 21:33 produkt Pielwina to danie pozywne, nie nazbyt ciezkostrawne, dobrze doprawione egzotycznymi przyprawami i wytrawnym winem. nie przeslodzone, nie mdle. to mam na mysli piszac "klimat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sem Time out, czyli Moskwa Wieczorna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:19 taki tytuł krótkiego fragmentu P. w LnŚ nr 10-11/2001 Ale mi Niech najechał na ambicje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Time out, czyli Moskwa Wieczorna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:51 Przepraszam, ostatni numer mam z 12.2000, LnS nie odnawia prenumeraty, pracuja za budzetowe dziadzki, to maja w odbycie klienta. Kupie, przeczytam, oczywiscie. PS. Taki klimat lubie, ale nie starczy miejsca na portalowych dyskach do wymieniania tytulow. Ale z Rosjan polece ci rzecz troszke zapomniana: "Demon z altowka", autor chyba Orlow (tez poznalem, ale pijany w trzy nogi bylem). Odpowiedz Link Zgłoś