Dodaj do ulubionych

Pielewin-co poza Generation P?

IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 06.01.03, 22:56
Co poza Generation P mozna przeczytac po polsku? rosyjskiego niestety nie znam
Obserwuj wątek
    • Gość: SEMTEX Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 14:50
      Również chętnie się dowiem
      • Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 195.117.110.* 09.01.03, 14:47
        czy naprawde Generacja jest jedyna dostepna w Polsce ksiazka Pielewina???
        • Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 16:20
          Ja wiem, ja wiem! Tylko fragmencik "Zycia owadow" w antologii wydanej przez
          Swiat Literacki. Czy dostane piatke?
          • Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 19:16
            tylko fragmencik? szkoda. i za malo na piatke... trojka najwyzej;) ale dzieki.
            swoja droga mam nadzieje, ze kiedys ukaze sie calosc.
            • Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 19:19
              Moja odpowiedz byla wyczerpujaca, to nie moja wina, ze go nie wydaja. Daj
              chociaz czworke.
              • Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 19:48
                to blad, ze go nie wydaja. i gwarantujesz, ze moge dac sobie spokoj z szukaniem
                czegos wiecej, bo i tak nic nie znajde? jesli tak, to nalezy ci sie czworka (za
                nieszczesna gwarancje oczywiscie)
                • Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 19:54
                  100%. poznalem sie z W.P., polubilem, to i sledze losy jego publikacji - takze
                  polskich. "Zycie owadow" jest ksiazeczka niewielka, ale uznawana - i z tym sie
                  zgadzam - za jego najlepsza rzecz. Wystarczy przeczytac te dwa krotkie
                  fragmenty opublikowane po polsku - od razu to widac. calosc ma sie ukazac -
                  tyle wiem.
                  PS. Dzieki za czworke. Oczywiscie sluze Pielewinem po rosyjsku - a zreszta
                  chyba caly jest w sieci.
                  • Gość: emx Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 20:08
                    literature rosyjska niestety wole czytac po angielsku niz w oryginale. straszna
                    ze mnie noga z rosyjskiego. poszukam czegos po angielsku w sieci. jesli znasz
                    jakis godny polecenia adres, bede wdzieczna.
                    • Gość: Niech Re: Pielewin-co poza Generation P? IP: 217.197.165.* 09.01.03, 20:14
                      Czasami na www.lib.ru sa takze tlumaczenia na angielski. W innych krajach
                      mozesz nie szukac, bo to byloby piractwo. Na tejze lib.ru sa tez linki, ale z
                      Pielewinem jest kiepsko. Chyba po angielsku nie uswiadczysz. Ale sprobuj.
                      • Gość: emx antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 09.01.03, 21:16
                        stronka lib.ru-ciezka jazda. kompletnie nie umiem z niej korzystac przez
                        wszedobylskie bukwy, ktorych nie rozumiem. sprobowalam wiec znalezc chociaz
                        fragmencik Zycia Owadow wydany (jak twierdzisz) przez Swiat Literacki. Niestety
                        na ich stonce nie jestem w stanie niczego takiego namierzyc. czy mozesz podac
                        mi cos wiecej temat tej antologii? pelna nazwe, ew. rok wydania? czy to jest
                        teraz w ksiegarniach? z gory dzieki
                        • Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 23:13
                          "Piesni slowian wschodnich". Jedyna info. moze byc dostepna na
                          www.swiatliteracki.com.pl. Machnij do nich mejla. Jam mam swoj egzemplarz, ale
                          nie potrafie wysylac paieru netem.
                          • Gość: Sem Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 15:00
                            Wydaje mi się, że fragmenty Pieliewina (poza Gen...) były publikowane także w
                            Literaturze na Świecie - takie wydanie poświęcone współczesnej liter.
                            rosyjskiej.
                            • Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 20:17
                              Pamietam ten numer i wydaje mi sie, ze W.P. tam nie bylo. Ale jakos nie moge
                              sie dogrzebac do niego na polce (musze obstalowac nastepne), wiec reki sobie
                              uciac nie dam. I tak bym nie dal.
                          • Gość: emx Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 10.01.03, 21:26
                            udalo mi sie w koncu namierzyc te Piesni Slowian... rzeczywiscie sa tam
                            fragmenty Pielewina. przeczytam z pewnascia przy najblizszej okazji. dzieki za
                            namiar. btw: znasz cos godnego polecenia w podobnym klimacie? chetnie lykne
                            jakas smaczna ksiazeczke
                            • Gość: Niech Re: antologia- Swiat Literacki IP: 217.197.165.* 11.01.03, 13:56
                              Przeczytaj cale Piesni. Jest tam kilka rzeczy naprawde bardzo dobrych i kilka
                              nic nie wartych. A co masz na mysli piszac: klimat? Pielewina, Rosjan czy cos
                              jeszcze?
                              PS. Te LnS dorwalem wreszcie. Pielewina tam nie ma. Numer jest z 1994 roku a
                              Pielewin pierwsze dwie powiesci wydal w 1991 i 92 i byly to powiesci S-F. Tak
                              wiec nie mogl sie tam nawet zalapac.
                              • Gość: emx Re: antologia- Swiat Literacki IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 11.01.03, 21:33
                                produkt Pielwina to danie pozywne, nie nazbyt ciezkostrawne, dobrze doprawione
                                egzotycznymi przyprawami i wytrawnym winem. nie przeslodzone, nie mdle. to mam
                                na mysli piszac "klimat"
                            • Gość: Sem Time out, czyli Moskwa Wieczorna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:19
                              taki tytuł krótkiego fragmentu P. w LnŚ nr 10-11/2001
                              Ale mi Niech najechał na ambicje!
                              • Gość: Niech Re: Time out, czyli Moskwa Wieczorna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:51
                                Przepraszam, ostatni numer mam z 12.2000, LnS nie odnawia prenumeraty, pracuja
                                za budzetowe dziadzki, to maja w odbycie klienta. Kupie, przeczytam, oczywiscie.
                                PS. Taki klimat lubie, ale nie starczy miejsca na portalowych dyskach do
                                wymieniania tytulow. Ale z Rosjan polece ci rzecz troszke zapomniana: "Demon z
                                altowka", autor chyba Orlow (tez poznalem, ale pijany w trzy nogi bylem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka