Dodaj do ulubionych

Książka, która zmieniła wasze życie

• kmiec86 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 04.06.06, 22:03
      tak powaznie to chyba ,,sto lat samotnosci'' , ale i tak jak pisał orwell
      lubimy te ksiazki ktore mowia o tym co juz sami wiemy doskonale, to tak jak z
      lubiniem filmow ktore sie juz widziało:) chodz nie zaprzeczam ze sa takie ktore
      daja impuls od myslenia do działania
      • Gość: Ania Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:20
        Marquez, Miłość w czasach zarazy - za wiarę w potęgę miłości
      • agatka151 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 17:57
        Manual do Motoroli...
        • Gość: nx Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:21
          agatka151 napisała:

> Manual do Motoroli...

Mistrzostwo! :]
    • maloud Re: Książka, która zmieniła wasze życie 04.06.06, 22:24
      Stephen King - za lekkość pióra
      • Gość: marta Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.4web.pl 04.06.06, 22:35
        O. Tokarczuk
        • Gość: ski Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 62.93.49.* 04.06.06, 22:40
          Powtarzam się;-), ale....
          Piszcie szczęściarze, najlepiej dużo, o książkach, które zmieniły wasze życie, nie koniecznie o tych, które zrobiły na was wrażenie:-).
          • Gość: mag Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:42
            Gra w klasy-Cortazar i Potęga podświadomości-Murphy
            • dona21 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 11.06.06, 12:10
              ,,Zycie i duchy "Isabelle Allende
    • grunt1 w sposob mierzalny ;) 04.06.06, 22:37
      1. Elementarz
      2. kodeks drogowy
    • Gość: robb Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:58
      "Potęga podświadomości" - pierwsza z wielu książek motywacyjnych które
      przeczytałem a które zmieniły moje życie. Przeczytajcie ją zanim zabierzecie
      się za "Droge do finansowej wolności" czy " Bogaty ojciec, biedny ojciec" itp;
      pozdro
      • Gość: potęga podświadomo Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 10:30
        To wartościowa książka , dalszą wiedzę z tej dziedziny da Ci książka E. Fromma
        Anatomia ludzkiej destrukcyjności , naprawdę polecam , pomaga żyć.
        Hanka
    • Gość: luteina Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.chello.pl 04.06.06, 23:19
      "Lot nad kukułczym gniazdem" Kena Keseya.
    • atosatos1 Re: Książeczka PKO 04.06.06, 23:47
      zmieniła moje życie...
      • tennesee Re: Książeczka PKO 04.06.06, 23:55
        Zdecydowanie Zabić Drozda Harper Lee. Wiele z poprzednio wymienionych książek
        zrobiło na mnie wrażenie, wiele mi się podobało czy było fascynującymi, do wielu
        wracam częściej, ale Zabić Drozda mnie w dużym stopniu ukształtowało.
    • Gość: marcy Życie Pi. IP: 193.192.62.* 05.06.06, 00:24
      Spłaszczając - przekonała do wegetaranizmu,
      generalnie - istotnie uporządkowała wartości.
    • kolczuga Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 00:31
      Przygody dobrego wojaka Szwejka
      powieść ponadczasowa, czytam średnio raz na rok całą i często do poduszki (albo
      do piwa) jakiś fragmencik
      książka pozwala z należytym dystansem podchodzić do świata, dzięki czemu da się
      przetrwać nawet rządy pisuaru
      pozdrawiam
      • jck.x Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 01:05
        kolczuga napisał:

> Przygody dobrego wojaka Szwejka

ale numer !!!! czytałem posty i zamierzałem dopisać "Szwejka", a ostatni post - dokładnie to co sam chciałem napisać. - DYSTANS !!!! - dokładnie, bo inaczej oszalejemy !
      • mister1 Szwejk 05.06.06, 16:13
        jasne - ksiazka epokowa.Ale dziwi mnie zachwyt paru osob nad tworami starego ,
        przereklamowanego komucha Marqueza...
    • Gość: Js Calculus with analytic geometry IP: 18.42.7.* 05.06.06, 01:04
      by Simmons.

I Molecular Cell Biology, by Lodish, Kaiser, Matsudaira, Krieger i jeszcze ze
      dwie osoby...
    • przecinaki Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 06:09
      Ruch nowoczesny w Architekturze, Charlesa Jenksa - zamiast pojsc na socjologie
      studiowalem architekture.
      Nie do konca jestem pewien czy mam byc Jenksowi za to wdzieczny czy wrecz
      przeciwnie ;)

Natomiast z literatury tzw. pieknej ;) to nie ma jednej takiej ksiazki...
      A nawet - po dluzszym tentegowaniu w glowie ;) - mysle ze nie ma w ogole takiej
      ksiazki. Ksiazki nie mialy na mnie bezposrednio takiego mocnego wplywu...
      • Gość: q Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.acn.waw.pl 05.06.06, 08:39
        przecinaki napisał:

> Ruch nowoczesny w Architekturze, Charlesa Jenksa - zamiast pojsc na socjologie
        > studiowalem architekture.
        > Nie do konca jestem pewien czy mam byc Jenksowi za to wdzieczny czy wrecz
        > przeciwnie ;)
        >
        > Natomiast z literatury tzw. pieknej ;) to nie ma jednej takiej ksiazki...
        > A nawet - po dluzszym tentegowaniu w glowie ;) - mysle ze nie ma w ogole
        takiej
        > ksiazki. Ksiazki nie mialy na mnie bezposrednio takiego mocnego wplywu...

musze przeczytac, jestem architektem..
        ......................................
        natomiast ja teraz czytam "dom nad rozlewiskiem"-jestem prawie w polowie, a
        niezla to cegla

naprawde czyta sie dobrze i nie wiem czy ksiazka ta nie pomoze mi w podjeciu
        pewnych decyzji dotyczacych męża, miejsca zamieszkania itp..

jakby co autorka to debiutantka-małgorzata kalicińska
      • Gość: gappa1 Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 89.124.39.* 05.06.06, 13:08
        zdecydowanie powinienes byc wdzieczny. architektura to fach. a socjologia -
        takie rozmemlane niewiadomoco niewiadomopoco. naciagana nauka jak dla mnie.
        zreszta nie wierze w socjologie.
    • yaco1978 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 08:44
      "Dzieci Jerominów" Ernsta Wiecherta
    • Gość: fdsz Koran IP: *.foebud.org 05.06.06, 08:47
      Dzis sam jestem muzulmaninem i moje zycie zminilo sie na lepsze.
      No moze poza faszystami pokroju Alkuda ktorzy nas przesladuja i groza nam smiercia.
      • Gość: Karioka Re: Koran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:50
        Oskar Wilde "Bajki","Portret Doriana Graya","Czarodziejska Góra"Manna,Mika
        Valtarii i jego "Egipcjanin Sinuhe",Maria Dąbrowska "Noce i dni",Borghese
        i "Ogród o rozwidlających się ścieżkach" każda umiejętnie dobrana książka
        zostawia coś, co osadza się w duszy, umyśle-pokazuje tak wiele aspektów życia,
        tyle ludzkich losów, ich wyborów i wynikających z nich konsekwencji..uwielbiam
        czytać. miłego dnia wszystkim! Karioka
      • Gość: kax "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.ca-ib.com.pl 05.06.06, 14:21
        Niesamowita książka
        • Gość: czytacz Re: "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:04
          Nie mogę powiedzieć, że ta książka mnie zmieniła, ale na pewno wpłynęła na sposób
          pojmowania świata i myślenia o nim.
        • Gość: Holly Pagan Re: "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 06.06.06, 02:41
          zwrotnik koziorozca, zwrotnik raka - Henry Millera
    • Gość: as Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:43
      moze to dziwne bo czytalem wiele lepszych ksiazek ale "Wiernosc w stereo" miala miedzy wierszami cos co wydalo mi sie bliskie. Pewien poziom identyfikacji ktory gdzies tam cos pozmienial i upozadkowal. Taka dziwna przygoda "literacka" z lekka ksiazka. Polecam
    • Gość: Erich Fromm Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 09:48
      Tu można poznać całą prawdę o przyczynach ludzkiej destrukcyjności.
      To książka napisana dla każego,interesującego się poznaniem siebie i motywami
      postępowania.
      • Gość: Maja Re: Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.fbx.proxad.net 05.06.06, 10:18
        Ksiazki nie sa w stanie nas zmienic one, czyli ich autorzy jedynie podejumuja
        takowa probe i dobrze jest gdy mamy refleksje nie tylko w stylu dajmy na to ,
        ze los bohatera potoczyl sie tak a nie inaczej i jest nam z tego powodu
        przykro ba, czasem i uronimy lze..jednak chodzi o zdecydowanie glebsze wejscie
        i slowo -refleksja- niech ma swoj sens.
        Wedlug mnie ostre krytykowanie czytelnikow za zachwyt nad np. Coleho chyba nie
        jest do konca czyms o pozytywnym wydzwieku, bowiem kazdy poszukuje czegos dl
        siebie i na swoj poziom i nie ma czego sie wstydzic , jezeli takowy autror
        zaspokaja zapotrzebowanie potencjalnego czytelnika i czy jest on w wieku
        szkolnym czy rownie dobrze w kwiecie wieku to roznicy nie ma zbytniej , po
        prostu nie nalezy na sile nazucac ani swojego zdania i proponowac z wyzszego
        wyimaginowanego stanowiska, ze powiedzmy Cortazar i "gra w klasy" to
        zdecydowanie inteligentniejsze niz .."Alchemik". Jasne , ze podnoszenie
        poprzeczki jest dobrym zjawiskiem i potrzebnym , jednak niech kazdy dojdzie do
        tego sam i w swoim czasie a nie z presja i wyzucaniem mu , ze Ty sie tym
        zachwycasz...nie tedy droga...ale to moje zdanie.
        Ja obecnie powracilam w miniontm weekendzie do Harabala i jestm zadowolona z
        tego pomyslu bowiem ponownie przypomnialam sobie o jego klimatycznosci swiata,
        ktory stworzyl na kartkach.
        Pozdrawiam.
        • Gość: E. From Re: Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 10:25
          To przykre stwierdzenie ,że książki nas nie mogą zmienić?To co nas może
          zmieniać.Nie chcę wierzyć że brak pracy nad sobą i sztywność pozostaje ta sama
          do końca życia.
    • Gość: ktos72 Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.06.06, 10:01
      Do dzisiaj pamiętam jak duże wrażenie zrobiła na mnie książka pt. "Ten obcy". W
      pamięci też pozostała "Pułapka na motyla". Poszukuję "Zimno mi mamo" - ?
      • Gość: Łodzianka Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.astral.lodz.pl 06.06.06, 10:07
        na mnie też zrobiła wrażenie "Pułapka.." i też poszukuję "Zimno mi mamo"
    • kszynka Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 10:16
      "Księga strachów" - Nienackiego
      dlaczego ta?
      bo dzięki niej zacząłem czytać książki :-)
      pozdrawiam
      :-)
      • Gość: Ethlinn Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.devs.futuro.pl 16.10.06, 21:05
        Ojej, u mnie tez zaczelo sie od Ksiegi Strachow;-)))

A ksiązka która zmieniła moje życie do Fabula Rasa E.Stachury.
    • boutchou Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 10:21
      "Bylem ksiedzem" Romana Kotlinskiego
    • Gość: answ3r Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:22
      Książka, która swą magią, bajkowością i kolorem - wysyła mnie do innego świata - takiego, w którym chce zostac - jest "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa - jest piekna!!!!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.stat.gov.pl 05.06.06, 10:47
        dzieci z bullerbyn :)
        • Gość: Lacrima Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.chello.pl 05.06.06, 19:51
          "Inny chłopiec" Willy'ego Russella
    • Gość: toster "Forrest Gump" Winstona Grooma IP: *.man.olsztyn.pl 05.06.06, 10:58
      "Forrest Gump" - Winston Groom; za dystans do swiata, prostote, humor... ale
      chyba nie zmienila mojego zycia, po prostu podobala mi sie...
    • Gość: maćwa Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 193.59.126.* 05.06.06, 11:00
      "Tajemniczy przybysz" Marka Twaina
    • belial76 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 11:02
      "Ziemia, planeta ludzi". Antoine De Saint-Exupery
      "Shibumi". Trevanian (jak byłem bardzo młody)
      "Siódmy samuraj". Helen De Witt(ostatnio, ksiązka "na doła")
    • Gość: souls_hunter Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:05
      Jeszcze takiej nie przeczytalem.
    • Gość: screen Statek Łysiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:18
    • Gość: ewa Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.tvtom.pl 05.06.06, 11:42
      W ogrodzie pamieci - uswiadomola mi ze wszystko przemija inalezy zyc teraz, a
      nie rozpamietywac to co bylo.
      • tommypi Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 16:36
        Portret Doriana Graya, autorstwa Oscara Wilde
    • Gość: titta Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.botany.gu.se 05.06.06, 11:55
      1.Biblia
      2.Kilka autobiografi, moze nienajlepiej napisanych ale niesamowitych: np. "The
      hiding place" Corrie ten Boom, "The heavenly man".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka