kmiec86 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 04.06.06, 22:03 tak powaznie to chyba ,,sto lat samotnosci'' , ale i tak jak pisał orwell lubimy te ksiazki ktore mowia o tym co juz sami wiemy doskonale, to tak jak z lubiniem filmow ktore sie juz widziało:) chodz nie zaprzeczam ze sa takie ktore daja impuls od myslenia do działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:20 Marquez, Miłość w czasach zarazy - za wiarę w potęgę miłości Odpowiedz Link Zgłoś
agatka151 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 17:57 Manual do Motoroli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:21 agatka151 napisała: > Manual do Motoroli... Mistrzostwo! :] Odpowiedz Link Zgłoś
maloud Re: Książka, która zmieniła wasze życie 04.06.06, 22:24 Stephen King - za lekkość pióra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.4web.pl 04.06.06, 22:35 O. Tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 62.93.49.* 04.06.06, 22:40 Powtarzam się;-), ale.... Piszcie szczęściarze, najlepiej dużo, o książkach, które zmieniły wasze życie, nie koniecznie o tych, które zrobiły na was wrażenie:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:42 Gra w klasy-Cortazar i Potęga podświadomości-Murphy Odpowiedz Link Zgłoś
dona21 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 11.06.06, 12:10 ,,Zycie i duchy "Isabelle Allende Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:58 "Potęga podświadomości" - pierwsza z wielu książek motywacyjnych które przeczytałem a które zmieniły moje życie. Przeczytajcie ją zanim zabierzecie się za "Droge do finansowej wolności" czy " Bogaty ojciec, biedny ojciec" itp; pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potęga podświadomo Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 10:30 To wartościowa książka , dalszą wiedzę z tej dziedziny da Ci książka E. Fromma Anatomia ludzkiej destrukcyjności , naprawdę polecam , pomaga żyć. Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luteina Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.chello.pl 04.06.06, 23:19 "Lot nad kukułczym gniazdem" Kena Keseya. Odpowiedz Link Zgłoś
tennesee Re: Książeczka PKO 04.06.06, 23:55 Zdecydowanie Zabić Drozda Harper Lee. Wiele z poprzednio wymienionych książek zrobiło na mnie wrażenie, wiele mi się podobało czy było fascynującymi, do wielu wracam częściej, ale Zabić Drozda mnie w dużym stopniu ukształtowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Życie Pi. IP: 193.192.62.* 05.06.06, 00:24 Spłaszczając - przekonała do wegetaranizmu, generalnie - istotnie uporządkowała wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczuga Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 00:31 Przygody dobrego wojaka Szwejka powieść ponadczasowa, czytam średnio raz na rok całą i często do poduszki (albo do piwa) jakiś fragmencik książka pozwala z należytym dystansem podchodzić do świata, dzięki czemu da się przetrwać nawet rządy pisuaru pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 01:05 kolczuga napisał: > Przygody dobrego wojaka Szwejka ale numer !!!! czytałem posty i zamierzałem dopisać "Szwejka", a ostatni post - dokładnie to co sam chciałem napisać. - DYSTANS !!!! - dokładnie, bo inaczej oszalejemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Szwejk 05.06.06, 16:13 jasne - ksiazka epokowa.Ale dziwi mnie zachwyt paru osob nad tworami starego , przereklamowanego komucha Marqueza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Calculus with analytic geometry IP: 18.42.7.* 05.06.06, 01:04 by Simmons. I Molecular Cell Biology, by Lodish, Kaiser, Matsudaira, Krieger i jeszcze ze dwie osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 06:09 Ruch nowoczesny w Architekturze, Charlesa Jenksa - zamiast pojsc na socjologie studiowalem architekture. Nie do konca jestem pewien czy mam byc Jenksowi za to wdzieczny czy wrecz przeciwnie ;) Natomiast z literatury tzw. pieknej ;) to nie ma jednej takiej ksiazki... A nawet - po dluzszym tentegowaniu w glowie ;) - mysle ze nie ma w ogole takiej ksiazki. Ksiazki nie mialy na mnie bezposrednio takiego mocnego wplywu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.acn.waw.pl 05.06.06, 08:39 przecinaki napisał: > Ruch nowoczesny w Architekturze, Charlesa Jenksa - zamiast pojsc na socjologie > studiowalem architekture. > Nie do konca jestem pewien czy mam byc Jenksowi za to wdzieczny czy wrecz > przeciwnie ;) > > Natomiast z literatury tzw. pieknej ;) to nie ma jednej takiej ksiazki... > A nawet - po dluzszym tentegowaniu w glowie ;) - mysle ze nie ma w ogole takiej > ksiazki. Ksiazki nie mialy na mnie bezposrednio takiego mocnego wplywu... musze przeczytac, jestem architektem.. ...................................... natomiast ja teraz czytam "dom nad rozlewiskiem"-jestem prawie w polowie, a niezla to cegla naprawde czyta sie dobrze i nie wiem czy ksiazka ta nie pomoze mi w podjeciu pewnych decyzji dotyczacych męża, miejsca zamieszkania itp.. jakby co autorka to debiutantka-małgorzata kalicińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gappa1 Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 89.124.39.* 05.06.06, 13:08 zdecydowanie powinienes byc wdzieczny. architektura to fach. a socjologia - takie rozmemlane niewiadomoco niewiadomopoco. naciagana nauka jak dla mnie. zreszta nie wierze w socjologie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaco1978 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 08:44 "Dzieci Jerominów" Ernsta Wiecherta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsz Koran IP: *.foebud.org 05.06.06, 08:47 Dzis sam jestem muzulmaninem i moje zycie zminilo sie na lepsze. No moze poza faszystami pokroju Alkuda ktorzy nas przesladuja i groza nam smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karioka Re: Koran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:50 Oskar Wilde "Bajki","Portret Doriana Graya","Czarodziejska Góra"Manna,Mika Valtarii i jego "Egipcjanin Sinuhe",Maria Dąbrowska "Noce i dni",Borghese i "Ogród o rozwidlających się ścieżkach" każda umiejętnie dobrana książka zostawia coś, co osadza się w duszy, umyśle-pokazuje tak wiele aspektów życia, tyle ludzkich losów, ich wyborów i wynikających z nich konsekwencji..uwielbiam czytać. miłego dnia wszystkim! Karioka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kax "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.ca-ib.com.pl 05.06.06, 14:21 Niesamowita książka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:04 Nie mogę powiedzieć, że ta książka mnie zmieniła, ale na pewno wpłynęła na sposób pojmowania świata i myślenia o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holly Pagan Re: "Wściekłość i duma" - Oriany Fallaci IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 06.06.06, 02:41 zwrotnik koziorozca, zwrotnik raka - Henry Millera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:43 moze to dziwne bo czytalem wiele lepszych ksiazek ale "Wiernosc w stereo" miala miedzy wierszami cos co wydalo mi sie bliskie. Pewien poziom identyfikacji ktory gdzies tam cos pozmienial i upozadkowal. Taka dziwna przygoda "literacka" z lekka ksiazka. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Fromm Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 09:48 Tu można poznać całą prawdę o przyczynach ludzkiej destrukcyjności. To książka napisana dla każego,interesującego się poznaniem siebie i motywami postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.fbx.proxad.net 05.06.06, 10:18 Ksiazki nie sa w stanie nas zmienic one, czyli ich autorzy jedynie podejumuja takowa probe i dobrze jest gdy mamy refleksje nie tylko w stylu dajmy na to , ze los bohatera potoczyl sie tak a nie inaczej i jest nam z tego powodu przykro ba, czasem i uronimy lze..jednak chodzi o zdecydowanie glebsze wejscie i slowo -refleksja- niech ma swoj sens. Wedlug mnie ostre krytykowanie czytelnikow za zachwyt nad np. Coleho chyba nie jest do konca czyms o pozytywnym wydzwieku, bowiem kazdy poszukuje czegos dl siebie i na swoj poziom i nie ma czego sie wstydzic , jezeli takowy autror zaspokaja zapotrzebowanie potencjalnego czytelnika i czy jest on w wieku szkolnym czy rownie dobrze w kwiecie wieku to roznicy nie ma zbytniej , po prostu nie nalezy na sile nazucac ani swojego zdania i proponowac z wyzszego wyimaginowanego stanowiska, ze powiedzmy Cortazar i "gra w klasy" to zdecydowanie inteligentniejsze niz .."Alchemik". Jasne , ze podnoszenie poprzeczki jest dobrym zjawiskiem i potrzebnym , jednak niech kazdy dojdzie do tego sam i w swoim czasie a nie z presja i wyzucaniem mu , ze Ty sie tym zachwycasz...nie tedy droga...ale to moje zdanie. Ja obecnie powracilam w miniontm weekendzie do Harabala i jestm zadowolona z tego pomyslu bowiem ponownie przypomnialam sobie o jego klimatycznosci swiata, ktory stworzyl na kartkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. From Re: Anatomia ludzkiej desrukcyjności IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.06.06, 10:25 To przykre stwierdzenie ,że książki nas nie mogą zmienić?To co nas może zmieniać.Nie chcę wierzyć że brak pracy nad sobą i sztywność pozostaje ta sama do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos72 Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.06.06, 10:01 Do dzisiaj pamiętam jak duże wrażenie zrobiła na mnie książka pt. "Ten obcy". W pamięci też pozostała "Pułapka na motyla". Poszukuję "Zimno mi mamo" - ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.astral.lodz.pl 06.06.06, 10:07 na mnie też zrobiła wrażenie "Pułapka.." i też poszukuję "Zimno mi mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 10:16 "Księga strachów" - Nienackiego dlaczego ta? bo dzięki niej zacząłem czytać książki :-) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.devs.futuro.pl 16.10.06, 21:05 Ojej, u mnie tez zaczelo sie od Ksiegi Strachow;-))) A ksiązka która zmieniła moje życie do Fabula Rasa E.Stachury. Odpowiedz Link Zgłoś
boutchou Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 10:21 "Bylem ksiedzem" Romana Kotlinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: answ3r Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:22 Książka, która swą magią, bajkowością i kolorem - wysyła mnie do innego świata - takiego, w którym chce zostac - jest "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa - jest piekna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.stat.gov.pl 05.06.06, 10:47 dzieci z bullerbyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lacrima Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.chello.pl 05.06.06, 19:51 "Inny chłopiec" Willy'ego Russella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster "Forrest Gump" Winstona Grooma IP: *.man.olsztyn.pl 05.06.06, 10:58 "Forrest Gump" - Winston Groom; za dystans do swiata, prostote, humor... ale chyba nie zmienila mojego zycia, po prostu podobala mi sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maćwa Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: 193.59.126.* 05.06.06, 11:00 "Tajemniczy przybysz" Marka Twaina Odpowiedz Link Zgłoś
belial76 Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 11:02 "Ziemia, planeta ludzi". Antoine De Saint-Exupery "Shibumi". Trevanian (jak byłem bardzo młody) "Siódmy samuraj". Helen De Witt(ostatnio, ksiązka "na doła") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souls_hunter Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:05 Jeszcze takiej nie przeczytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.tvtom.pl 05.06.06, 11:42 W ogrodzie pamieci - uswiadomola mi ze wszystko przemija inalezy zyc teraz, a nie rozpamietywac to co bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
tommypi Re: Książka, która zmieniła wasze życie 05.06.06, 16:36 Portret Doriana Graya, autorstwa Oscara Wilde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Książka, która zmieniła wasze życie IP: *.botany.gu.se 05.06.06, 11:55 1.Biblia 2.Kilka autobiografi, moze nienajlepiej napisanych ale niesamowitych: np. "The hiding place" Corrie ten Boom, "The heavenly man". Odpowiedz Link Zgłoś