Gość: marta 354 IP: *.netkan.kk.com.pl 27.08.06, 17:17 Przez przypadek zaczelam czytać tego autora. I wciągnąl mnie. A co wy o nim sądzicie i czy znacie innych autorów, którzy piszą lub pisali w podobnym stylu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marquis Re: Elia Kazan 27.08.06, 17:30 Czytałem tylko jedną powieść - "Dubler". Bardzo mi ta proza przypadła do gustu. A co do samego Kazana, to był też reżyserem i ma na swoim koncie m.in. dwa słynne obrazy: "Tramwaj zwany pożądaniem" i "Na wschód od Edenu". Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Elia Kazan 27.08.06, 18:49 Ja czytalam "Poza Morze Egejskie" i wracalam do tego kilka razy, bardzo lubie te ksiazke. Innych jego powiesci nie znam, choc chetnie bym poczytala. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Elia Kazan 27.08.06, 20:12 "Dubler". Powieść częściowo autobiograficzna. Środowisko aktorskie. Z części, której akcja dzieje się w Afryce dałoby się wykroić odrębny utwór. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Elia Kazan IP: *.netkan.kk.com.pl 27.08.06, 20:28 ja czytam "uklad" i już mnie wciągnąl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Elia Kazan IP: 81.219.117.* 27.08.06, 21:04 bardzo swego czasu wciagnal mnie uklad i mordercy Odpowiedz Link Zgłoś