mamka_klamka Re: Listopadowe czytanie 20.11.06, 22:50 Zaczęłam Disneyland Dygata. W międzyczasie dokształcam się historycznie :Boże Igrzysko Davisa Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Listopadowe czytanie 21.11.06, 08:06 Obecnie czytam od wczoraj: Joce Carol Oates "Mama odeszła". Książka bardzo porusza. Wydaje się być zwyczajna i taka ciepła ale..dla mnie jest ona ważna ze względu na to iż moja mama zmarła kiedy miałam 15 lat. W niej chcę odnaleźć pewne myśli. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
evita2 Re: Listopadowe czytanie 21.11.06, 17:07 Trzecia pozycja w tym miesiącu,długo stała sobie na półce i czekała na swoją kolej:) - Wiesław Budzyński "Schulz pod kluczem". Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Listopadowe czytanie 28.11.06, 14:52 Czytam: Anne Fadiman "Ex libris" książka idealna dla prawdziwych moli książkowych bo.. poświęcona książkom. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: Listopadowe czytanie 28.11.06, 15:13 A ja: Baudolino U. Eco Psychologia kryminalistyczna Króla Olch Tourniera po raz enty i opowiadania Tołstoja męczę w oryginale Odpowiedz Link Zgłoś
peek-a-boo czego nie zdąże przeczytać w listopadzie;) 29.11.06, 19:46 Zaczełam Tamare Łęmpicka, ale nie moge przebrnac przez gąszcz ciotek i powinowatych, który niestety spowija każda biografię. W połowie mam przeczytanych "The Picturegoers" Lodge'a, i choc lubie jego mozaikę postaci i zdarzen, to w tym wydaniu katolickich rozterek morlanych ksiedza i byłej zakonnicy jakos mi lektura nie lezy. a właściwie to dosłownie "lezy" od 3 miesiecy i czeka na doczytanie. Nieotwarty lezy " A portrait of the Artist as a Young man" Joyce'a i "Japonski Wachlarz" Joanny Bator. No i jeszcze kupiłam "Niezdecydowanie" Które czeka na decyzje czytelnicza na półce pt "w najblizszym, wolnym czasie". W dobrym towarzystwie zresztą, bo obok stoi nowa O. Tokarczuk. Odpowiedz Link Zgłoś