Dodaj do ulubionych

Personifikacja śmierci

IP: *.pai.net.pl 09.01.07, 17:56
Nie ukrywam, potrzebuję tego do matury :) Chodzi mi o książki gdzie
występuje kostucha, najlepiej jako postać, może być też cos zblizonego.
większość już sama znalazłam(zeby nie bylo ze sie wyręczam), ale może coś
przeoczyłam:)
Obserwuj wątek
    • hermina5 Re: Personifikacja śmierci 09.01.07, 18:03
      napisz co znalazłaś, to ja ci napiszę co przeoczyłas.
    • zaba_pelagia Re: Personifikacja śmierci 09.01.07, 18:07
      a co mi tam ;-)
      cały cykl Pratchetta
      tam jest dopiero personifikacja

- SŁUCHAM? TO O MNIE?

ouuuuuuuuuupssssssssssss
    • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 09.01.07, 19:23
      PRATCHETTA, wiedzmina, apokalipsę. fakt ze nie ma zbyt duzo, wiecej mam
      filmow :)
    • Gość: coś ciekawego Re: Personifikacja śmierci IP: *.4web.pl 09.01.07, 19:35
      Polecam Rolanda Topora "Made in Taiwan. Copyright in Mexico" - genialne teksty
      o smierci pełne czarnego humoru.
    • martolka Re: Personifikacja śmierci 09.01.07, 19:40
      a seria Sandmanów? - co prawda komiks, ale niezwykły, a i Śmierć fascynująca :-)
      • Gość: EWa Re: Personifikacja śmierci IP: *.CNet.Gawex.PL 09.01.07, 20:00
        Rety, istnieje coś takiego jak słownik motywów literackich (jest wiele, rózne),
        masz tam podane na tacy!!!!
        • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 09.01.07, 20:03
          hmm, nie sprawdzalam, ale tam sa chyba utwory glownie klasyka, a mnie
          interesują raczej nowe pozycje.zreszta jakbym chciala sprawdzac w slowniku to
          bym nie pytala tutaj, nieprawdaz>?

o sandmanie myslalam :)
          • Gość: I.P. Re: Personifikacja śmierci IP: *.CNet.Gawex.PL 09.01.07, 20:32
            No to może najpierw sprawdź, zanim przerzucisz pracę na innych, arogancki leniu?
            • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 09.01.07, 21:30
              oo nie wydały sie moje wszystkie sekrety! len, arogancki, przerzucam prace na
              innych i w dodatku facet! cholera...

a nie wiecie czy jest gdzies w necie sandman?
          • Gość: zaba_pelagia Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:11
            no, było miło i się zmieniło, nieprawdaż?
    • regndronning Re: Personifikacja śmierci 09.01.07, 20:32
      Przeczytaj scenariusz (a później obejrzyj) Siódmej pieczęci Bergmana
      • Gość: quentin Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:12
        "Siódma pieczęć" już wkrótce z powrotem na ekranach:)!!!
      • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 09.01.07, 21:29
        a wiem wiem :)) to tez mam ale na liscie, chyba musze sie do kina wybrac. a
        ciezkie to jest?>
        • Gość: quentin Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:31
          Idź, przekonasz się. To po prostu trzeba zobaczyć.
    • Gość: zaba_pelagia Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:16
      wiesz co? moze po prostu wypisz, co masz na liście
      bo jak sie okazuje - wszystko masz
      to po co my sie meczymy?
      i znow sie dalismy wrobic w mature
      • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 10.01.07, 15:04
        wypisalam, czytaj ze zrozumieniem, odpowiadac nie musisz, dawac sie wrabiac tym
        bardziej. wstepna bibliografie juz zanioslam, jesli cie to interesuje.
        pozdrawiam, ii zycze zebys nie dawala sie TAK wrabiac na przyszlosc
        • Gość: quentin Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:10
          Cóż za uprzejmość. Jestem wstrząśnięta.
          • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 10.01.07, 15:26
            a jaka miałą byc uprzejmosc? ktos stwierdza ze sie nim wyreczam, wiec czemu mam
            byc uprzejma? nie rozumiem
            • Gość: ewi Re: Personifikacja śmierci IP: *.CNet.Gawex.PL 10.01.07, 15:43
              Tam wyżej ktoś miał rację: jesteś aroganckim leniem.
              • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 10.01.07, 16:00
                no to chociaz dodaj cos nowego, wysil sie~! a nie przepisujesz...
            • Gość: quentin Re: Personifikacja śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:27
              Bo prosisz na tym forum o pomoc. Poza tym zawsze trzeba być uprzejmym.
              • Gość: amrita Re: Personifikacja śmierci IP: *.pai.net.pl 10.01.07, 19:34
                prosze o pomoc ale skoro od razu podejrzewa sie mnie o jakies przerzucanie
                pracy na innych i arogancję, to nawet moja nizsza pozycja (bo ,,prosze'') nie
                oznacza chyba ze nie mam prawa do obrony, czyz nie? i odpowiedzenia komus w
                tonie podobnym do jego wypowiedzi

• Gość: kora2 Pastorałka Leona Schillera bt IP: *.is.net.pl 10.01.07, 15:40
      • Gość: BaBa Re: Rozmowa mistrza Polikarpa ze Śmiercią IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 10.01.07, 23:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka