Dodaj do ulubionych

Kathryn Harrison

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 20:35
cześć!
Czy czytaliście coś K. Harrison? "Tysiąc drzewek
pomarańczowych", "Obnażona", "Krzesło do krępowania", "Pocałunek".
Podobały się wam? Mi bardzo, pisze bardzo "kobieco" i wnikliwie. Czytam ją z
prawdziwą satysfakcją.

pozdrawiam
Lila
Obserwuj wątek
    • Gość: monika_kot Re: Kathryn Harrison IP: 195.216.116.* 07.04.03, 06:31
      Uwielbiam tą pisarkę. Pierwszą powieścią jaka przeczytałam był Pocałunek. Z
      tego co wymianiasz nie znam tylko Tysiąc drzewek... ale reszta - przepyszna.
      Jej proza jest bardzo kobieca tajemnicza ekscytujaca ale porusza sprawy trudne,
      tabu, posze o tym co najtrudniejsze w sposób wciągający i prawdziwy. jak dla
      mnie jest to bardzo dobra literatura psychologiczna. Z niecierpliwościa czekam
      na jej kolejną powieść.Pozdrawiam:)
    • xkropka Re: Kathryn Harrison 07.04.03, 08:27
      Jak dotad to tylko "Tysiac drzewek" ale podobalo sie bardzo...
      • agus7 Re: Kathryn Harrison 10.04.03, 12:12
        Tak! a juz myślałam że nikomu poza mną się nie podobało :)
        Czytałam "Tysiąc drzewek pomarańczowych" (wspaniałe) i "Obnażoną" (drugie
        miejsce :))
        Czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś autora, który pisze podobnie jak Kathryn
        Harrison?
        • Gość: monika_kot Re: Kathryn Harrison IP: 195.216.116.* 10.04.03, 12:40
          Nie wiem czy podobnie pisze, ale jak czytałam mniej więcej w tym samym czasie
          jeszcze dwie pisarki które mnie zachwyciły z podobna siłą. Jest to Deborah
          Moggach (Rebis - Tulipanowa gorączka i Dublerka) oraz Annie E. Proulx (Rebis
          Kroniki portowe, Pocztówki i zbiór opowiadań - nie pamiętam tytułu). To jest
          także bardzo dobra literatura, momentami wstrząsająca, świetne portrety
          psychologiczne postaci i w ogóle klimat oraz styl. Czyta się doskonale.Zachęcam!
          • anusiag Re: Kathryn Harrison 18.04.03, 15:10
            Przeczytalam jakis rok temu "Tysiac drzewek..", wczoraj w nocy skonczylam
            czytac "Krzeslo do krepowania" - ksiazki rewelacyjne, ale ja mam po nich jakies
            dziwne uczucie niedosytu... Czytam i zachwycam sie, ale jak skoncze to mi
            czegos brakuje i nie potrafie wytlumaczyc czego. Nie chodzi o to, ze
            rozczarowuje mnie zakonczenie, wrecz przeciwnie ("Krzeslo" autorka konczy po
            mistrzowsku). Hmm, moze po prostu chce wiecej?
            Czy ktoras z Was (bo jakos tak zakladam, ze KH czytaja glownie kobiety:) miala
            moze podobne odczucie?

A jesli chodzi o "Tulipanowa goraczke" to dla mnie byla rewelacja!

pozdrawiam ;-)
            • Gość: ciekawa Re: Kathryn Harrison IP: *.satkabel.com.pl 18.04.03, 15:56
              A o czym jest tysiąc drzewek, bo tego nie miałam okazji przeczytać? Warto?
              • Gość: ash Re: Kathryn Harrison IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 08:00
                polecam książkę męża Kathryn- "Zgliszcza"
                tylko nie czytać bzdurek z okładki
                • Gość: monika_kot Re: Kathryn Harrison IP: 195.216.116.* 23.04.03, 09:33
                  To ta notka o książce na stronie Rebisu to tez ma się nijak do powieści? Bo
                  egzemplarza nie posiadam i mogę jedynie poczytać co napisał wydawca...
                  • Gość: ash Re: Kathryn Harrison IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 14:31
                    ma się.ale nic nie mówi o stylu, który jest najważniejszy u Harrisona.tego
                    streścić się nie da.przy okazji:Zgliszcza skojarzyły mi się z Requiem dla snu,
                    filmem o bardzo podobnym klimacie, chociaż zupełnie innej fabule.
                    • Gość: duży chłopiec Re: Kathryn Harrison IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 11:48
                      Chciałem tylko delikanie zaprotestować przeciwko szufladkowaniu Literatury
                      K.Harrison (i innych) jako przeznaczonej lub czytanej przez kobiety. Korzystam
                      od zawsze z toalety na której widnieje trójkąt a chętnie sięgam po ksiązki tej
                      i innych autorek.
                      Pzdr
                      K.
                      ps
                      Jeśli "Tysiąc drzewek..." które zamierzam właśnie przeczytać bedzie podobne
                      do "Obnażonej" to czeka mnie uczta.
                      • Gość: monika_kot Re: Kathryn Harrison IP: 195.216.116.* 06.05.03, 10:53
                        Jestem pod wrażeniem że znalazł sie facet który czyta Kathryn Harrison i na
                        dodatek tak bardzo zachwyca się np. Obnażoną. Super! Akurat Drzewek... nie
                        czytałam. To jedyna jej powieśc jaką jeszcze nie przeczytałam, ale sięgnij i po
                        pozostałe! Pozdrawiam:)
                        • Gość: Druss Nowa powieść - dla ciekawych... IP: 81.210.23.* 06.05.03, 11:13
                          Gość portalu: monika_kot napisał(a):

> Jestem pod wrażeniem że znalazł sie facet który czyta Kathryn Harrison i na
                          > dodatek tak bardzo zachwyca się np. Obnażoną. Super! Akurat Drzewek... nie
                          > czytałam. To jedyna jej powieśc jaką jeszcze nie przeczytałam, ale sięgnij i
                          po
                          >
                          > pozostałe! Pozdrawiam:)

jeszcze nie czytałem tej autorki. Może też się skuszę???
                          A REBIS na czerwiec zapowiada wydanie powieści KH pod tytułem "Focza dama"...
                          Druss
                          • Gość: monika_kot Re: Nowa powieść - dla ciekawych... IP: 195.216.116.* 06.05.03, 11:44
                            Właśnie jestem po przeglądaniu strony rebisu - i też ucieszyła mnie wiadomośc o
                            nowej powieści Harrison podobnie jak o nowej książce - wkrótce sie ukaże Annie
                            E. Proux (nie wiem czy dobra pisownia) - autorki Kronik Portowych. Druss! Nie
                            lubie nikogo na siłe nakłaniać ale jeśli zapowiedzi książek Harrison w jakis
                            sposób Cię zainteresują to sięgnij po nią. Tylko zachęcam.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka