sowca 18.01.07, 15:32 Zalozylam nowy wątek, bo w tamtym już się trudno połapać :P i od razu uzupelniam odpowiedz Nchyb: czy chodzi o zaginiony piąty rozdział z katalogu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowca Re: Zagadki cz. 3 18.01.07, 15:33 Oj, przepraszam. Uzupełniam odpowiedz Tragacika,nie Nchyb:) przepraszam, tak to jest, jak sie nowy wątek zakłada. Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Zagadki cz. 3 19.01.07, 05:24 tak, ale to jeszcze nie wszystko:) szukajcie dalej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy.kubek Re: Zagadki cz. 3 21.01.07, 00:43 i jeszcze pewnego wieczoru znikła zawartość pewnej butelki z Burgundii... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 21.01.07, 21:40 Czyzby 3 ksiazki z biblioteki? Brusnickiego, Brzozy i manuskrypt Czerskiego? Strasznie duzo tych rzeczy poginelo. Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 04:20 Tak tak tak:) -ale jeszcze ktos zniknal (skoro wymienilismy kustosza....) Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 12:59 Hmmm Panna Marysia zniknela z osrodka, ale przeciez byla wtedy w Niesamowitym Dworze. Bigos zniknal na posterunku, bo dlugo skladal wyjasnienia, a milicja nie mogla go zrozumiec. Annopulos tez zniknal;) Panna Marysia zniknela tez w parku oboj dworu, sledzona przez Pana Tomasza;) Kustosz zniknal w podziemiach, uwieziony przez Waldka;)Z dworu zniknely wszystkie ksiazki zwiazane z historia dworu, za sprawa Batury. Czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 13:51 Ha i jeszcze jakaś gąbka łazienkowa zaginęa. Ale sę odnalazla, wysmarowana pastą do zębów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 15:05 Npradwe nie wiem, co moglo jeszcze zginac. Lub kto. :P Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 15:39 Haha a w jednej z ostatnich scen, Tomasz mowi do Panny Marysi: "Przeciez Pani wie, ze nic nie zginelo.Po prostu ukradziono tajemnice;) Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 22.01.07, 15:45 Aha, Batura ukradl z dworu tez "TO", a pozniej porzucil "TO" w parku w krzakach jak pamietam. Znalazl to Bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 01:52 Ratowniku - chodzilo mi o panne Marysie, ktora zginela w parku po spotkaniu z panem z valconem na moscie... zdecydowanie oddaje laur zwyciestwa w Twoje rece:) Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 11:01 Łatwe: co bylo tajemnica barona de Sain-Gatien'a? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 11:23 czy ten baron to ten co lubił się bawić modelami kolejek? O to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 11:47 Tak, to ten baron i ta tajemnica, jednak niepelna (w/g mnie). Bo baron cos z tymi kolejkami robi, przy pomocy Filipa. Pamietasz/pamietacie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 12:17 bawił się nimi :-) Sterował ruchm itp itd za katastrofy nawet cś tam płacili, Pan Tomasz chyba też... ale szczegółów więcej nie pamiętam, a Fantomasa nie mam pod ręką... Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 23.01.07, 12:43 Tak, jak najbardziej masz racje, bawił, byly tez kary umowne za spowodowanie kolizji itp.Wiec teraz Ty zadajesz zagadke. P.S. Chodzilo mi tez o to, ze przy pomocy sluzacego Filipa baron stopniowo sprzedawal w tajemnicy swoje kolejki,z powodu zlej sytuacji materialnej. To bylo jesli dobrze pamietam przyczyna nocnych podrozy Filipa. Nchyb czekamy na zagadke. Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 25.01.07, 13:35 Nchyb halllooo? Poprosimy o zagadke;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 25.01.07, 14:16 a jakoś weny twórczej mi coś brak... więc prosto będzie... :-) Jaką legitymację, oprocz muzealnika i ORMOwca miał jeszcze Pan Tomasz? ytanie dodatkowe ułatwiające, z czego zdawał egzamin przed Winnetou? Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 25.01.07, 15:53 Strzelam, bo dokladnie nie pamietam, ale moze LOP-u? Tzn. Ligii Ochrony Przyrody? Odpowiedz Link Zgłoś
kosski Re: Zagadki cz. 3 25.01.07, 15:55 Ligi Ochrony Przyrody, a przed Winnetou zdawal z ochrony przyrody wlasnie;] Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 09:09 LOP oczywiście, Kosski, mimo że drugi, odpowiedział teżna pytanie dodatkowe. Dlatego salomonowym wyrokiem ogłaszam, że obaj uzyskali prawo do zadania zagadki. Czyli który pierwszy, ten lepszy :-) Pozdrawiam, czekając na zagadkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 11:53 No to ja zapytam o sprawe prosta: kim byl "fałszywy ornitolog" z "Pan Samochodzik i Kapitan Nemo"? Odpowiedz Link Zgłoś
kosski Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 12:56 nie jestem pewien, ale zdaje sie, ze milicjantem;] Odpowiedz Link Zgłoś
kosski Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 12:41 No to korzystajac z salomonowej decyzji, kontynuuje watek z PS i Winnetou: do jakiej postaci historycznej byla podobna Lady Elisabeth? Odpowiedz Link Zgłoś
kosski Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 12:48 damn, chyba zlamalem zasady gry zadajac pytanie;) ok, wycofuje to:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ratownik1977 Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 13:45 Nic nie zlamales, falszywy ornitolog byl milicjantem. Pytanie zadanie przez Ciebie jak najbardziej obowiazuje! Tylko, ze ja nie znam odpowiedzi. Ale poszukam:P Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 20:13 Hmm, do (imię mogę pomylić) Anny Orzelskiej alias Błękitnej Hrabiny? Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 26.01.07, 22:07 Tez obstawiam Anne Orzelska, ktora byla swego czasu miloscia PS (reprodukcja jej portretu wisiala nad biurkiem Tomasza) Odpowiedz Link Zgłoś
kosski Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 11:45 Swietnie;] A myslalem ze pytanie nalezy do trudnych, heh... Rozumiem, ze twoja kolej na pytanie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 21:15 Takie szczegóły z reguły zapamiętuję mimochodem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 21:17 Dla czytelności tutaj nowa zagadka: Z jakiego powodu (dokładnie) zrobiło się zbiegowisko na kempingu w Pradze? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 22:28 Prot pilnował ręcznika pozostawionego w umywalni przez Tomasza; bronił własności pana i nie pozwalał się nikomu zbliżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 22:50 Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dawaj kolejną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 27.01.07, 23:42 Może: które części "Pana Samochodzika" powstały pierwotnie poza cyklem? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 28.01.07, 13:16 Do głowy przychodzą mi: Pozwolenie na przywóz lwa oraz Skarb Atanaryka. Jeszcze Uroczysko powstałe przed zdobyciem przez p. Tomasza wehikułu, w późniejszych seriach zwane zdaje się PS i stary relikwiarz... Więcej do głowy mi nie przychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 28.01.07, 19:34 waldemar_batura napisał: > Jeszcze jedna. :-) testament rycerza jedrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 29.01.07, 15:38 Chyba że nchyb bardzo chciałaby zadać zagadkę: wtedy można przeprowadzić dogrywkę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Zagadki cz. 3 30.01.07, 07:08 nIE, NIE, NCHYB NIE TAKA WYRYWNA... :-) cZEKAMY NA ZAGADKĘ tRAGACIKA... :-) przepraszam za capsa, ale nie chce mi się przepisywać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 03.02.07, 20:54 kiedy Tomasz udawal ganstera z Ameryki Poludniowej :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 03.02.07, 21:06 W 'Tajemnicy tajemnic'. kiedy zastraszał Zdenka Blachę w lesie po pościgu (z Patagonii, o ile dobrze pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 09.02.07, 11:59 Watek plesnieje. proponuje, zeby le_szek zaadał zagadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 14:37 przepraszam za dluga przerwe, ale na nartach bylem, wyjazd byl dosc niespodziewany oczywiscie le_szek zgadl i zadaje zagadke\:) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 15:17 OK, zagadka dwuczęściowa - liczy się pierwsza pełna odpowiedź (bardzo prosta, jak sądzę): jakie przezwisko i dlaczego nadali harcerze panu Kozłowskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 17:10 Harcerze nadali Kozlowskiemu przezwisko "Pan Konfiturek", a to dlatego, ze (rzekomo) mial on bardzo lubic konfitury. W rzeczywistosci chodzilo o to, aby zniechecic do niego sroga gospodynie, ktora dzierzyla klucz do piwnicy (gdzie oprocz konfitur znajdowalo sie jesczze pare innych ciekawych rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 17:32 Pięknie :-) Wątek się znów ożywił, dawaj następną. Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 22:40 No wlasnie, trzeba pilnowac, zeby znow sie watek nie urwal :p dlatego prosta zagadka: jak wiadomo, w otoczeniu Tomasza zawsze bylo pelno kobiet. Prosze wymienic co najmniej dwie, ktore wywarly na jego zyciu na tyle duzy wplyw, ze zostaly wspomniane w innej ksiazce niz ta, w ktorej graly glowna role. Troche niejasno to chyba wytlumaczylam, ale mam nadzieje, ze wiaodmo, o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 11.02.07, 23:04 Może to nie są wszystkie możliwe odpowiedzi, ale kryteria na pewno spełniają Babie Lato i Karen Petersen. Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 12.02.07, 13:46 Oczywiscie:) wlasnie o tych myslalam. Twoja kolej :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 13.02.07, 19:18 Oj, tyle już tego było, że boję się powtórzyć. Może tak: lekturę jakich dwóch dzieł - głośnych, a nie mających żadnego związku z aktualną zagadką kryminalną - jednego naukowego, drugiego poświęconego duchowości, wspomina Tomasz NN? Dla ułatwienia dodam, że zaznacza, że w żadnym z nich nie znalazł odpowiedzi na życiowe pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 18.02.07, 23:52 Drogi Waldemarze, zabiłeś wątek ;-) Proponuję, byś zaczekał tydzień dla równego rachunku i (jeśli nikt nie zgadnie) zadał nową zagadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 20.02.07, 23:25 Tydzień minął. Zdziwiło mnie trochę, że nikt nie odgadł odpowiedzi (IMO zagadka nie była trudniejsza niż wcześniejsze). Oto ona: "Wstęp do psychoanalizy" Freuda w "Złotej rękawicy" oraz "Eseje o buddyzmie Zen" Suzukiego w "Winnetou". Kolejna zagadka... naprawdę sam nie wiem, o co zapytać. Może: wymień 2 popularne seriale, 1 cykl filmowy i 1 znany w PRL cykl telewizyjny, które grają rolę w akcji Samochodzików. Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 21.02.07, 09:56 2 popularn > e > seriale, 1 cykl filmowy i 1 znany w PRL cykl telewizyjny, które grają rolę w > akcji Samochodzików. hm... cykl telewizyjny, to pewnie Wieczor z dziennikiem w Zlotej rekawicy? cykl filmowy? czyzby filmy o Jamesie Bondzie? wymienione np w Ksiedze Strachow a dwa seriale... Kojak :) i... Swiety?? wszystko Zlota rekawica Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 21.02.07, 09:59 Cykl filmowy to zapewne Bond. Cykl telewizyjny, hmmm, może chodzi o 'Kobrę' (tak mi się kojarzy, 'Złota rękawica', Lejwoda). Ale seriale? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 21.02.07, 12:26 le_szek napisał: > Cykl filmowy to zapewne Bond. Cykl telewizyjny, hmmm, może chodzi o 'Kobrę' (ta > k > mi się kojarzy, 'Złota rękawica', Lejwoda). Ale seriale? Tragacik zgadł pozostałe, a Ty "Kobrę" (dziennika TV za cykl bym nie uznał - "Kobrę" musiałem określić tak ogólnie, żeby nie było za łatwo), obaj podaliście Bonda. Więc może uzgodnijcie między sobą, kto zada zagadkę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 21.02.07, 12:56 Tragacik podał 3 z 4, więc moim zdaniem jego kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 22.02.07, 10:14 no topszszsz... :) wiec uwaga: co to jest "świątynia dumania"? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 22.02.07, 14:04 tragacik napisał: > no topszszsz... :) > > wiec uwaga: co to jest "świątynia dumania"? A chodzi Ci o potoczne znaczenie, czy to z Pana Samochodzika? ;-) Bo w "Niesamowitym dworze" chodziło o budyneczek położony obok dworu Czerskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 22.02.07, 23:26 owszem, o to z Pana Samochodzika :) a moze jeszce jakie szcegoly, co to za budyneczek byl? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 00:46 Romantyczny domek, zdaje się zbudowany w czasach, gdy modny był model ogrodu angielskiego. Co by tu jeszcze powiedzieć: niby stary lamus, a miał tajemne połączenie ze dworem... Ośmielam się twierdzić, że wygrałem ;-), a więc lepiej od razu zadam zagadkę, bo przez najbliższe dni nie będę raczej miał dostępu do sagi i w ogóle wyjeżdżam. Jakie powtórzenie nazwiska w "PS" miało złe skutki dla właściciela powtórzonego nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 10:36 Chyba nie wyraziłem się dość jasno ;-) - chodziło mi o nazwisko, które nosiły dwie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 12:54 Malinowski z 'PS i Templariusze'? Właściciel bodajże łódki, który prawie dostał omłot od Petersena? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 14:49 Dokładnie. :-) Teraz Ty zadajesz (choć ja niekoniecznie zgaduję, bo w następnych dniach dostęp do sieci będę miał wątpliwy/żaden). Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 15:58 Bardzo prosta - z jakiego miasta pochodził pan Kuryło? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 16:26 No i proszę, jednak zgadłeś :-) Dawaj szybko kolejną przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 17:02 Jeszcze i tak porządkuję sprawy w pracy :-( - więc w przerwie się trochę rozerwę. :-) Co zrobił z rybą sprzedawca, nim dał ją Tomaszowi (+ oczywiście kto to był i w jakim tomie)? Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 17:45 Oskrobał i wypatroszył (tfuj, nawiasem mowiac). Chodzi o Skałbanę z "Wyspy Złoczyncow" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 23.02.07, 17:46 O matko, jak to zabrzmiało :p To oczywiscie nie Skałbanę oskrobano i wypatroszono, tylko sam Skałbana oskrobał i wypatroszył szczupaka :P Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 24.02.07, 22:18 Poniewaz Waldemar Batura wyjechał (zapewne znowu zmierzyć się z Tomaszem ;-), to zeby nie plesniał wątek, zakładam , ze zgadłam :-) Prosze podac przynajmniej dwie powiesci, w ktorych pojawił się motyw wypuszczenia powietrza z kół wehikułu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 24.02.07, 22:27 'Księga strachów' - tego jestem pewien. Chyba też 'PS i Templariusze' i 'PS i Fantomas'. Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 25.02.07, 11:55 Chodzilo mi wlasnie o Ksiege Strachow i Templariuszy ;) Twoja kolej Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 25.02.07, 12:37 Jak nazywał się jacht Milczącego Wilka? Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 25.02.07, 22:22 Jakim znakiem poslugiwał sie Piotr z Awinionu? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 28.02.07, 11:33 Wracam do głównego nurtu dla czytelności. Jaką pracę miał Tomasz w 'Wyspie złoczyńców', a jaką w 'PS i Templariusze'? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 01.03.07, 10:27 w templariuszach (od bialej serii) pracowal juz w Ministaerstwie, ale we wczesniejcsych wydaniach - w muzeum. Natomiast w Wyspie... dziennikarz i cos w rodzaju wolnego strzelca, ktory zarabia piszac ksiazki na motywach swoich przygod? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 01.03.07, 11:04 Tak jest (w 'Templariuszach' chodziło mi właśnie o muzeum, bo tą wersję czytałem ostatnio, ale wierzę, że później Nienacki to zmienił). Następną prosimy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki cz. 3 01.03.07, 15:35 zapach jakich papierosow przyrownal Tomasz do smrodu palacych sie szmat? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 01.03.07, 16:07 Sportów? Czarny Franek bodajże je palił? Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 05.03.07, 21:21 Zegarek i broszke z brylantami. Probował też ukraść pierścionek (przeszkodził mu w tym nasz rycerski Tomasz) i lincolna. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 05.03.07, 21:57 Uznaję, choć lincolna faktycznie ukradł (tyle, że z powodu braku benzyny porzucił go niedługo po kradzieży). Dawaj następną. Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 13:10 Mysle, ze nie tylko z powodu benzyny. W ogole nie zamierzał go ukraśc na dlużej, jako że natychmiast by odnaleziono samochod:) Tak mowił Tomasz:) prosze podac dwie powieści, w ktorym Tomasz złamał swoje zasady i napił się alkoholu :D (uwaga, nie liczą się poweiści, ktore dopiero pozniej zostały włączone do cyklu, a więc np. "Swiety Relikwiarz") "W mojej rodzinie szalenstwo przechodzi z pokolenia na pokolenie. Praktycznie galopuje" Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 14:07 "Księga strachów" (z ojcem Tella) i "Niesamowity dwór" - burgund. Zgoda co do lincolna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 14:14 Jeszcze piwo w sklepiku w "Wyspie złoczyńców". Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy.kubek Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 18:52 w Karnitach Diana Denver poczęstowała Tomasza kieliszkiem cherry ("Złota Rękawica") Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 21:19 Tak jest :) No prosze, Tomasz zdeklarowany abstynent, ale jednak wyglada na to, ze wcale nie tak rzadko zaglądał do kieliszka :D pora na zagadkę Leszka Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 06.03.07, 21:52 Zagadka będzie jutro najwcześniej - skończyły mi się pomysły, muszę przejrzeć źródła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 07.03.07, 21:53 Jak miał na imię opiekun harcerzy z 'Tajemnicy tajemnic'? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Zagadki cz. 3 08.03.07, 02:14 Pan Hilary (gdzie są moje okulary... ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Zagadki cz. 3 08.03.07, 10:23 Trafiony - zatopiony! Dawaj następną, najlepiej w nowym wątku (ten właśnie osiągnął 100). Odpowiedz Link Zgłoś