Gość: Robert IP: *.rzeczpospolita.pl 17.05.07, 14:47 co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: Miasto śniących książek 17.05.07, 16:12 Ja tez, mam, ale do czytania dopiero sie przymierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocna ;-) Re: Miasto śniących książek IP: *.cntk.pl 18.05.07, 09:52 zajrzyj tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=49770391&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Miasto śniących książek IP: *.CNet.Gawex.PL 18.05.07, 14:54 Naczytawszy się na tym forum entuzjastycznych opinii o Zafonie, zaczęłam od "Cienia wiatru" i ...brnę bez zbytniej przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiczka Re: Miasto śniących książek IP: *.devs.futuro.pl 26.05.07, 13:30 przereklamowana chała:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Miasto śniących książek 26.05.07, 22:52 a mnie sie bardzo podobała, tak bardzo,że mimo gabarytów dzwigałam ja pod pachą przez kilka dni jeźdżac do pracy. myslę,że jest to jedna z nielicznych książek które przeczytam co najmniej raz jeszcze. I jeszcze nieskromnie może powiem, wydaje mi się,że jest to ksiażka dla tych, co kochają książki ( czytac nie mieć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiczka Re: Miasto śniących książek IP: *.devs.futuro.pl 27.05.07, 10:41 dałam sie wprowadzic w kupno tej ksiązki, miała byc dla mnie prrzentem pod choinkę. Popełniłam błąd, bo nie cierpie gatunku fantasy, ale uwiedziona zachwytami na jej temat kupiłam - i srodze sie rozczarowałam. Ksiązka zdradza przynależność do modnego posmodernistycznego nurtu pod tytułem "sztuka dla sztuki" oraz "przerost formy nad treścią". Płytka postac główneog bohatera, który właściwie nie jest żadnym bohaterem, tylko kartka papieru, ten cały dziwaczny świat pseudoksięgomaniaków jakoś mnie nie przekonał. Uwielbiam ksiązki, jestem od nich absolutnie narkotycznie uzalezniona, ale jakos nie pomogło mi to poczuć wspolnoty z bohaterem i wczuc sie w atmosferę książki. Niestety fakt, że autor był autorem komiksów wczesniej, powinien był byc dla mnie ostrzegawczym syngnałem. Jego kreska zostawia tylko slad na papierze, a dalej w głąb nie ma nic. Buduje ciekawą, egzotyczną fasade, za która nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Miasto śniących książek 27.05.07, 19:20 hm a mnie ta książka wciagneła maksymalnie choć tez fantazy do mnie nie przemawia a tym bardziej komiksy. Cóż kazdy ma inny gust i upodobania i chwła za to... Odpowiedz Link Zgłoś