Dodaj do ulubionych

wujcio niteczka!!

09.06.03, 23:27
czy ktos pamieta z jakiej to ksiazki dla dzieci??prosze o pomoc!!

:)
Obserwuj wątek
    • vulture Wujcio??? 10.06.03, 06:11
      Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "Krawiec Niteczka" Kornela
      Makuszyńskiego...
      • timit Re: Wujcio??? 15.06.03, 13:40
        a o czym to bylo??

wujcio to jeden z bohaterow ksiazki, byla cala dziwna rodzinka...
        • Gość: Kawka Re: Wujcio??? IP: *.avamex.krakow.pl 15.06.03, 21:50
          Witam! Wciąz zastanawiam się nad "Wujciem Niteczką"( pytałeś o niego w
          wątku"zapomniane książki dla dzieci"),ale na razie -pustka .Krawiec Niteczka z
          baśni Kornela Makuszyńskiego pt."O tym,jak krawiec Niteczka został królem"-nie
          ma z Twoim bohaterem nic wspólnego(no,moze poza nadmierną chudością,która
          pozwalała mu odżywiać się głównie makaronem).Przede wszystkim nie miał żadnej
          rodziny ;jego jedynym przyjacielem i towarzyszem w wędrówce po świecie -był
          Strach Na Wróble.Krawiec Niteczka wędrował w poszukiwanie swego szczęścia i
          swojej królewny (królowanie przepowiedziala mu kiedyś Cyganka).Głównym
          wyczynem dzielnego Niteczki było zacerowanie chmury deszczowej. To tak w
          telegraficznym skrócie o Niteczce-krawcu.Pozdrawiam.
          • timit Re: Wujcio??? 20.06.03, 12:35
            dzieki choc za to info:)
            • Gość: he ej Re: Wujcio??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 20:50
              ja o wujciu pamietam tylko to, ze trzeba z nim bylo uwazac przy kapieli, zeby
              nie splynal wraz ze sciekajaca woda do odplywu - taki byl chudziutki!
              pozdro
              • timit Re: Wujcio??? 02.07.03, 20:01
                dobrze ze choc tyle pamietasz...i nasdal czekam na kogos kto pamieta tytul...
    • anheliki Re: wujcio niteczka!! 06.11.17, 12:50
      wujcio Niteczka to postać z "Opowieści o wesołych bliźniakach" - Triinu i Taavi. Też wszędzie szukałam tytułu i jedyne, co z niej pamiętam to postać wujcia Niteczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka