timit 09.06.03, 23:27 czy ktos pamieta z jakiej to ksiazki dla dzieci??prosze o pomoc!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Wujcio??? 10.06.03, 06:11 Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "Krawiec Niteczka" Kornela Makuszyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Wujcio??? 15.06.03, 13:40 a o czym to bylo?? wujcio to jeden z bohaterow ksiazki, byla cala dziwna rodzinka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Wujcio??? IP: *.avamex.krakow.pl 15.06.03, 21:50 Witam! Wciąz zastanawiam się nad "Wujciem Niteczką"( pytałeś o niego w wątku"zapomniane książki dla dzieci"),ale na razie -pustka .Krawiec Niteczka z baśni Kornela Makuszyńskiego pt."O tym,jak krawiec Niteczka został królem"-nie ma z Twoim bohaterem nic wspólnego(no,moze poza nadmierną chudością,która pozwalała mu odżywiać się głównie makaronem).Przede wszystkim nie miał żadnej rodziny ;jego jedynym przyjacielem i towarzyszem w wędrówce po świecie -był Strach Na Wróble.Krawiec Niteczka wędrował w poszukiwanie swego szczęścia i swojej królewny (królowanie przepowiedziala mu kiedyś Cyganka).Głównym wyczynem dzielnego Niteczki było zacerowanie chmury deszczowej. To tak w telegraficznym skrócie o Niteczce-krawcu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he ej Re: Wujcio??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 20:50 ja o wujciu pamietam tylko to, ze trzeba z nim bylo uwazac przy kapieli, zeby nie splynal wraz ze sciekajaca woda do odplywu - taki byl chudziutki! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Wujcio??? 02.07.03, 20:01 dobrze ze choc tyle pamietasz...i nasdal czekam na kogos kto pamieta tytul... Odpowiedz Link Zgłoś
anheliki Re: wujcio niteczka!! 06.11.17, 12:50 wujcio Niteczka to postać z "Opowieści o wesołych bliźniakach" - Triinu i Taavi. Też wszędzie szukałam tytułu i jedyne, co z niej pamiętam to postać wujcia Niteczki. Odpowiedz Link Zgłoś