wolfspider 27.06.03, 13:59 Pewnie wiekszosc z was juz czytala ta ksiazke ale ja dopiero wczoraj skonczylem , REWELACJA!!!! jakiej dla mnie nie bylo od czasu Geralta.Polecam wszystkim ktorzy nie czytali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noida Re: Narrenturm 27.06.03, 15:42 Tak? A ja zaczełam czytać (pierwszy rozdział) i mi się jakoś nie podobało. Takie było nijakie, jakby Sapkowski starał się utrzymać we własnej konwencji, ale już nie potrafił. Za dużo było tyłków a za mało treści... Ale może potem się rozkręca? Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Narrenturm 27.06.03, 16:07 Opinie nt. Narrenturm są właśnie takie skrajne. Dla jednych rewelacja, dla innych - nuda. Mój brat był zachwycony, ja dobrnęłam do końca jedynie z obowiązku. Kompletnie mnie nie obchodziło, co będzie dalej, a już szczególnie losy Bielawy. Zero identyfikacji z głównym bohaterem, zero empatii, a chyba to jest potrzebne? Żadna postać nie została - jak dla mnie zarysowana w taki sposób, żebym "coś poczuła". Ot, akcja goni akcję, duzo zbiegów okoliczności i zbiegów w dosłownym tego słowa znaczeniu;-) a mnie jakoś nic do tego;) Ale podkreślam - ino dla mnie, trzeba samemu przeczytać, zeby się przekonać, który scenariusz: "nuda, panie, nuda" czy też "no po prostu rewelacja" sprawdzi sie w konkretnym przypadku:-) pozdr, ksywa Odpowiedz Link Zgłoś
irre Re: Narrenturm 27.06.03, 21:46 za bardzo przygodowa, za mało treści moralnej, podobnej do wiedźmina Odpowiedz Link Zgłoś