Dodaj do ulubionych

polskie książki w uk??

03.09.07, 14:15
wie może ktoś z was o istnieniu księgarni internetowej która wysyła
książki na wyspy?? byłabym dozgonnie wdzięczna
Obserwuj wątek
    • pisam Re: polskie książki w uk?? 03.09.07, 14:24
      W świecie gdzie klient odbierający płaci za przesyłkę, 95 % księgarni
      internetowych bez problemu wyśle ci książki, ale najlepiej dogadać się z nimi
      osobiście lub przez e maila. Koszty przesyłki znajdziesz na stronie poczty
      polskiej- minimum z tego co pamiętam to jakieś 30 zł- i oczywiście najpierw
      musisz wpłacić należność za książki + przesyłka na konto księgarni.
      Ja osobiście polecam; www.kwidzyn.osdw.pl, ale jak napisałem najpierw się z nimi
      skontaktuj.
      • brooks4 Re: polskie książki w uk?? 06.09.07, 11:15
        Merlin wysyla. Koszty przesylki sa wysokie, ale da sie przezyc :)
    • nurek-pletwo Re: polskie książki w uk?? 08.09.07, 17:32
      www.merlin.pl nie tylko na wyspy
    • hanula Re: polskie książki w uk?? 13.09.07, 23:39
      Jest już parę polskich księgarni internetowych w UK, np.:
      www.polishbooks.co.uk (www.polskieksiazki.co.uk)
      ksiazka.co.uk
      Niestety, ceny w tych księgarniach nie są zachęcające.

Ja mam parę książek na wymianę zarejestrowanych w portalu
      www.readitswapit.co.uk
      pod nickiem "haniab". Szukaj też pod "mioczka" i "ellas".
      • novalee1 Re: polskie książki w uk?? 14.09.07, 12:09
        Polishbooks nie polecalabym.Spozniaja sie z dostawami.Juz od
        miesiaca nie moge doprosic sie o jedna ksiazke.
        • Gość: piotr Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-133.btcentralplus.com 23.03.08, 10:20
          www.polskaksiegarnia.co.uk
          • Gość: jan Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 08.04.08, 10:29
            Polskie ksiazki kupisz w ksiegarniach w Londynie, religijna -
            Veritas, Stare - Posk, i najnowsze i najwiecej w ksiegarni
            Polishbooks w Londynie na Ealing Broadway, na High St.
            • Gość: fado Re: polskie książki w uk?? IP: *.glfd.adsl.virgin.net 10.04.08, 14:10
              Zamawialam ksiązki przez Empik, czekałam około miesiąca, ale pewnie
              ze względu na to, ze był akurat goracy okres Świąteczny. Za
              przesyłkę do 10 sztuk płaci się 50zł, do przeżycia.
              • liwazi_mama Re: polskie książki w uk?? 22.06.08, 13:15
                jeżeli chodzi o ksiązki dla dzieci i młodzieży to przyzwoite ceny ma małe
                czytanie www.maleczytanie.co.uk a co polish books to ja czekałam ok 6 tygodni
                na ksiazki(koszmar) a do tego ceny mają kosmiczne.
                • maleczytaniecouk Re: polskie książki w uk?? 03.07.08, 20:33
                  wszystkim, którzy chcą poczytać dla dzieci zapraszamy do księgarni dla dzieci i
                  młodzieży Małe Czytanie
        • Gość: Rado Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 09.01.09, 22:45
          Daj spokoj! Oszusci i tyle 2,5 miesiaca czekalem,dzwonilem ,pisale,laskawie
          wkoncu oddali mi kase
          • maleczytaniecouk Re: polskie książki w uk?? 17.03.09, 19:49
            rado, napisałeś swojego posta po moim czy ma rozumieć, że nie dostałeś książek
            od małe czytanie? Jest to niemożliwe przede wszytskim dlatego, że nie mielismy
            żadnych zwrotów nie mówiąc o tm, że nikt nie pisał do nas żadnych zażaleń.
            usciślij o jaką ksiegarnię ci chodzi bo teraz wchodzi jzkbys oczerniał małe czytanie
            • plastelinka.czerwona Re: polskie książki w uk?? 20.09.09, 16:19
              Nie emocjonuj się tak, tylko zobacz jak wygląda drzewko. Doskonale widać do kogo
              rado pisał.
        • kahalaha160 Re: polskie książki w uk?? 05.06.09, 16:23
          Podzielam opinie o Polishbook. Nie kupujcie tam!!! Ja zamówiłam
          książki na prezent miesiąc przed planowaną
          uroczystością...oczywiście książek nie mam - na zwrot pieniędzy
          czekam. Może ktoś wie co można zrobić jak zostało się oszukanym, bo
          mi nie chodzi o pieniądze tylko o fakt, że nie jestem 1 osobą jak
          widzę od której zostały pobrane pieniądze - a towaru nie otrzymała.
          Jak oni tak od każdego biorą pieniądze i są bezkarni...jak dzwonie
          to włancza sie sekretarka. Co można z tym zrobić?
      • Gość: Monika ksiazka.co.uk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.06.09, 10:26
        Uwaga!!! Stanowczo odradzam kupowanie ze stronki ksiazka.co.uk Czekam prawie miesiąc (czas realizacji dostawy 7 dni roboczych).
        Na stronie nie ma żadnych danych kontaktowych oprócz możliwości wysłania do nich maila z zapytaniem. Po zamówieniu przesyłają maila z potwierdzeniem i tam pojawia się numer telefonu, na który oczywiście nikt nie odpowiada oprócz "proszę zostawić wiadomość". Dostałam już 3-ciego maila z potwierdzeniem o wysłaniu książki i o dziwo pojawiło się jakieś nazwisko - Agnieszka Dankiewicz - customer service.Tylko książki jak nie było tak nie ma!!
        Ale gdzie firma ma siedzibę, tego nikt nie wie. Więc jesli nie chcecie się martwić tak jak ja o swoje książki i pieniądze, nie korzystajcie z tej księgarni.
        • Gość: daria Re: ksiazka.co.uk IP: *.ttl.managedbroadband.co.uk 20.09.09, 13:52
          a ja jak zamowilam dostalam po 5 dniach z czego na to przypadal
          nawet bank holiday, moze mialam szczescie a moze Ty pecha
        • Gość: Marek Re: ksiazka.co.uk IP: 212.183.140.* 23.01.10, 09:48
          Ja również nie miałem problemu, książki przyszły po 6-ciu dniach. Może to nie jakiś ekspres, ale w końcu sprowadzają je tutaj z Polski (jak sądzę..). I jeszcze jedno - na stronie podany jest adres. Normalny adres, nie tylko mailowy. Ktoś tu chyba ze zdenerowowania nie doczytał troszeczkę ;)

Pozdrawiam
          Marek
          • Gość: rere Re: ksiazka.co.uk IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 12.10.10, 21:41
            Hej nie nabierajcie sie na jakiekolwiek pozytywne opinie na temat ksiagarnia.co.uk bo to podstawieni ludzie pisza prawda jest taka ze to zlodzieje i oszusci ja mam ochote zlozyc skarge DO BIURA KONSUMENTA na ksiazki czekam 5-ty tydzien mysle ze ich nie zobacze.na poczatku wyslylaja meila ze zamowienie zostalo przyjete, potem ze ksiazki zostaly wyslane royal meilem, na koniec paczka nie przychodzi a ty wychodzisz na durnia bo nie ruszyles sie zeby je odebrac..wiec to twoja wina teraz czekasz zeby znowu ci je odeslali w miedzyczasie mily ksiegowy przestaje odbierac telefony dzieki bogu nie zamowilam za wiecej kasy.
            • Gość: gosc Re: ksiazka.co.uk IP: *.glw-bng-12.adsl.virginmedia.com 05.06.11, 12:06
              Dzieki za informacje, chociaz pisales dawno. Wlasnie mialam wybrac sobie wiecej ksiazek, ale zrezygnuje, kupie sobie w Polsce w prawdziwej ksiegarni.
              • Gość: Gosc Re: ksiazka.co.uk IP: *.glw-bng-12.adsl.virginmedia.com 05.06.11, 12:11
                Jeszcze raz ja, no wlasnie za dziwny nalezy uznac fakt, ze zastrzegaja sobie tyle punktow w regulaminie do zmiany. Widac, ze to malo rzetelna firma.
        • Gość: christianos Re: ksiazka.co.uk IP: *.shef.ac.uk 25.01.10, 12:46
          Witam,
          Ja równiez mialem przykre doswiadczenie z ksiegarnia ksiazka.co.uk. Mialem a w zasadzie mam nadal. Czekam bardzo dlugo na ksiazki, juz pomijam fakt ze okazalo sie ze sprowadzaja je z Polski z jakiegos magazynu, ale to jeszcze mozna przezyc. Najbardziej irytuje fakt ze nie ma z nimi kontaktu, na e-maile nie odpowiadaja, na telefony rowniez, a jak nikt nie odbierze to wlacza sie sekretarka, ktora zreszta jest just tak pelna ze nie mozna zostawic zadnej wiadomosci. Wyglada na to ze utopilem okolo 50F. Szkoda pieniedzy, ale mam nauczke. Orientuje sie ktos co mozna z tym fantem zrobic na drodze prawnej. Mam potwierdzenie z banku ze pieniadze zostaly pobrane z konta, ale przesylki nie mam. Gdzie moglbym sie zglosic po pomoc, zakladam ze policja nie bawi sie w takie rzeczy.

pozdrawiam
        • Gość: GOŚĆ Re: ksiazka.co.uk IP: 212.183.140.* 01.02.10, 18:46
          Witam Ja tez dalam sie nabrac na ta ksiegarnie Wysylam e-malie ,dzwonie i
          oczywiscie nikt nie odpowiada Stanowczo odradzam kazdemu!!!!!
        • Gość: Anita Re: ksiazka.co.uk IP: *.t-mobile.co.uk 08.03.10, 17:35
          Hejka.
          Czy ktos z tych, co czekali miesiac lub dwa otrzymali w koncu swoje
          ksiazki? Bo nie wiem, czy czekac, czy robic cos z ta sprawa. Tez
          czekam kilka tygodni, pisze meile i dzwonie ale to nic nie daje...
        • Gość: julka Re: ksiazka.co.uk IP: *.range86-150.btcentralplus.com 09.09.10, 16:25
          to niestety prawda z ksiazka.co.uk ja czekam tydzien.nie mieli problemow ze sciagnieciem pieniedzy z mojego konta w ciagu paru dni od zlozenia zamowienia.
        • Gość: ania Re: ksiazka.co.uk IP: *.range86-136.btcentralplus.com 28.09.10, 14:56
          dokladnie mam taki sam problem...nie dosc ze czekam juz prawie miesiac to oczywiscie nic nie dostalam...zero odpowiedzi!!!! nie kupujcie tam nic!!! masakra!!!
          • Gość: Ania Re: ksiazka.co.uk IP: *.range109-156.btcentralplus.com 08.11.10, 23:14
            Potwierdzam wszystkie powyższe informacje. Nie odpisują, nie można się dodzwonić. Ja mam zamiar zwrócić się do pośrednika który pobrał kasę z mojego konta _Netbanx_.
            Żałuję tylko,że nie przeczytałam wcześniej tego forum.
        • Gość: agadamowicz Re: ksiazka.co.uk IP: 78.147.28.* 01.12.10, 12:32
          witam w klubie czekajacych na ksiazke... ja tez czekalam prawie miesiec na ksiazke i tylko dostawalam co tydzien meila ze za tydzien wysla:) smieszne...dostawa mila byc gora w 7 dni roboczych a ja dostalam ksiake po 36 dniach kupienia jej... odradzam ksiegarnie ze stronki www.ksiazka.co.uk
          Pozdrawiam milosnikow ksiazek...
          Agnieszka
          • Gość: ewla1212 Re: ksiazka.co.uk IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 10.01.11, 23:13
            dobrze, ze weszlam na to forum. bo mialam zamawiac ksiazki ze stronki ksiazka.co.uk.
            • Gość: ulka Re: ksiazka.co.uk IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 12.05.11, 18:11
              A czy slyszeliscie o nowej polskiej ksiegarni w Northampton? Nie jest typowo internetowa (jeszcze), ale mozna do niej wejsc, kupic cos na miejscu (maja duzo nowosci) albo zamowic osobiscie lub droga mailowa. Przy okazji mozna sie czegos napic (kawy lub herbaty). I nie jest drogo! Podaje namiary www.ksiegarniawnorthampton.co.uk
        • Gość: ona Re: ksiazka.co.uk IP: 2.98.213.* 28.12.10, 12:20
          Nie kupujcie w tej ksiegarni. Czeka sie cale wieki i zero kontaktu. Mozecie pisac maile, wysylac miliony formularzy kontaktowych i dzwonic na podany na stronie nr tel, ktorego nikt nie odbiera. Porazka. PO dlugim czasie oczekiwania, dostalam przesylke. Jedna z ksiazek chcialam wymienic, bo zamiast wersji brytyjskiej kupilam amerykanska. Niestety, zero odpowiedzi ze strony tej ksiegarni. Zdecydowanie odradzam!!!!
        • rewolucjauk Re: ksiazka.co.uk 12.01.11, 12:57
          Do wszystkich, którzy kupują w polskich księgarniach na wyspach. Musicie zdać sobie sprawę z tego, że tak naprawdę z tych dziesiątek tysięcy tytułów dostępnych na ich stronach na miejscu w UK znajduje się tylko kilka procent. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - żeby mieć w magazynie kilka tysięcy sztuk książek po kilka sztuk każdego tytułu trzeba zainwestować (czytaj zamrozić) ogromne pieniądze. Polski rynek czytelniczy w UK nie jest tak wielki aby to się opłacało. Tak więc księgarnie wystawiają książki, które w większości są w hurtowniach w Polsce. Wy zamawiacie książkę, księgarnia zamawia ją w PL i jak ma fart i książka jest dostępna to w UK znajdzie się po 3 - 5 dniach do tego doliczcie ich biurokracje i czas na dojście przesyłki do was... .W wyniku powyższego czekacie na książkę przynajmniej 8-10 dni ale zaznaczam tylko i wyłącznie " przy dobrym wietrze". Dlatego warto kupować od małych sprzedawców takich jak ja :) < stores.ebay.co.uk/rewolucja > którzy wszystkie tytuły maja dostępne na miejscu. Książki wysyłam natychmiast po otrzymaniu płatności. W 99% przypadków czas oczekiwania na książkę od momentu zapłaty wynosi 2-3 dni. Nie zawyżam opłat za przesyłkę. Sprawdź. Chcesz sprawdzić moją uczciwość przeczytaj opinie o mnie w zakładce FEEDBACK.
          Do zobaczenia w moim sklepie.
          Pozdrawiam
          Tomek "REWOLUCJA"
        • Gość: Ekologiczna Re: ksiazka.co.uk IP: *.easynet.co.uk 03.02.11, 17:13
          Widze ze jest duzo duzo wiecej osob oszukanych przez ksiazka.co.uk. Zamawialam u nich ksiazki przez jakis rok i bylo wszystko ok.Nagle ostatnie zamowienia juz nie doszly a pieniadze zostaly pobrane. Regularnie pisze do nich maile i zostawiam wiadomosci.Zadnej odpowiedzi nie mowiac juz o zwrocie kosztow!!!! W takiej samej sytuacji sa moi znajomi. Ja rowniez odradzam korzystania z tej strony.
        • ksiazka.co.uk Re: ksiazka.co.uk 12.02.11, 02:27
          Witam. Przeczytałam ostatnio komentarze na temat naszej ksiegarni ksiazka.co.uk. Niestety widzę, że nie wszyscy Państwo jesteście zadowoleni z naszej dzialałności. Słowo sprostowania zatem. Zdarza się ze przy tak dużej ilości przesyłanych i sprzedawanych książek część zamówień mogą spotkać nieprzewidziane problemy. Paroma najczęściej powtarzającym się są: problem z dokonaniem płatności po przekierowaniu na (angielskie) strony banku, opóźnienie/zagubnienie przesyłki przez Royal Mail, niepoprawny/nieaktualny adres podany podczas składania zamówienia, odebranie przesyłki przez sąsiada oraz brak awizo w skrzynce pocztowej podczas gdy książki czekają na poczcie i po 7-miu dniach zostają odesłane do nas. Wszystkich klientów których spotkał problem z doręczeniem przesyłki i dlatego trafili na to forum chciałabym zapewnić, że przesyłka została wysłana. Jeżeli z jakiegoś powodu nie dostaliście jej do tej pory, proszę o kontakt z nami. Posiadamy 'tracking number' każdej nadanej przesyłki, możliwe jest więc sprawdzenie na stronie Royal Mail jej akutalnego statusu. Postaramy się rozwiązać problem najszybciej jak to tylko możliwe. Nie muszę dodawać że jesteśmy zbyt poważnym biznesem, by bawić się w oszukiwanie klientów. To przecież tylko dzięki Wam i dla Was istniejemy już ponad pięć lat na rynku i dzięki Wam możemy stale rozwijać się i udoskonalać nasza ksiegarnię.
          W ksiazka.co.uk zakupiło już książki wiele tysięcy zadowolonych i powracających do niej czytelników.
          Jesteśmy pewni, że i Ty możesz stać się jednym z nich.

Pozdrawiamy,
          zapraszając do udanych zakupów

Agnieszka Dankiewicz
          Customer service
          Ksiazka.co.uk

Email: ksiazka@ksiazka.co.uk
          Tel: 07506 111 111

• Gość: Pielegniarka Re: ksiazka.co.uk IP: *.barn.cable.virginmedia.com 21.02.11, 12:27
            Czyli nie tylko ja miałam problemy z tą pseudo-księgarnią. Dwukrotnie zdarzyło się to samo. Miesiąc oczekiwania na książki- nic. Dzwonię, zostawiam wiadomości na skrzynce. Za parę dni telefon i znów ta sama śpiewka, że poczta zgubiła moje książki. Idioci, myślą, że ktoś im wierzy w ich starą śpiewkę! To wręcz niewiarygodne, jak często Royal Mail gubi ich przesyłki! Toż to się do prasy kwalifikuje! No więc wysyłają mi dwie książki, trzecia ma przyjść za 10 dni. I co? I gó...! Znów czekam miesiąc. Dzwonię- poczta. Nagrywam się, nic. W końcu pan odbiera, no tak nie wysłano książki, zapomniano! W końcu przychodzi.

Ta pseudo księgarnia nie jest warta zachodu. Nigdy więcej nic tam już nie zamówię, każdemu też odradzę.
            • ksiazka.co.uk Re: ksiazka.co.uk 24.02.11, 15:28
              Droga Pani

Tak to prawda, nie tylko Panią spotkał problem zagubionej/nieodebranej książki. Średnio problem ten dotyka około 10 osób miesięcznie, nie jest tu Pani wyjątkiem.

Jak już wspomniałam w poprzednim poście ilość niedostarczonch na czas książek wynika z czterech czynników.

1) Odsetka książek zgubionych przez Royal Mail - który rzeczywiście jest bardzo mały
              2) Ilości niepoprawnie wypełnionych formularzy adresowych, który niestety jest znacznie większy
              3) Książek z różnych powodów nieodebranych przez adresata (często z winy listonosza) i powracających do nas
              4) Całkowitej ilości książek wysłanych przez księgarnię, która jest bardzo duża i wciąż rośnie.

Powyższe czynniki dają w efekcie właśnie około 10 osób miesięcznie do których książki przesyłamy ponownie.
              Z pewnością liczba ta z uwagi na punkt 4 będzie się zwiększać w przyszłości, wspólnie jednak z dotkniętymi problemem klientami pracujemy zawsze nad jak najszybszym jego rozwiązaniem.

Aby usprawnić proces reklamacji opóźnionej dostawy uruchomiliśmy ostatnio specjalny adres emailowy: reklamacja@ksiazka.co.uk. Mamy nadzieję, że jak najmniej osób będzie zmuszonych z niego skorzystać.
              Wszelkie uwagi dotyczące opóźnień oraz propozycje usprawnień pracy księgarni prosimy kierować pod w/w adres.
              Zależy nam bardzo na zadowoleniu czytelnikow i wszelkie przesłane uwagi zawsze traktujemy bardzo poważnie.

Pozdrawiam

Agnieszka Dankiewicz
              Customer service
              Ksiazka.co.uk

Email: ksiazka@ksiazka.co.uk
              Reklamacje: reklamacja@ksiazka.co.uk
              Tel: 07506 111 111
            • zawszeveryhappy Re: ksiazka.co.uk 02.03.11, 01:21
              Trafilam na to forum po dwoch latach kupowania w ksiazce co.uk. jestem zdziwiona tym co widze bo, choc czasami musialam poczekac na przesylke pare dni dluzej, to nigdy nie zdarzylo sie ze jej nie otrzymalam. Polacy mieszkajacy na Wyspach jednak nie wyzbyli sie malkontenctwa i niestety, choc to glownie mlodzi ludzie, dostrzegaja raczej negatywy niz jasne strony zycia. Tak na przekor zapraszam do dzielenia sie tym co dobre i fajne:) pozdrowka znad ksiazki:)
        • Gość: Gosc Re: ksiazka.co.uk IP: *.range86-177.btcentralplus.com 18.05.11, 14:29
          Chyba sie poprawili bo ja skorzystalam z ich uslug tydzien temu i powiem ze bylam przerazona po tym jak kilka dni po zakupie ksiazek znalazlam informacje na kilku forach o tym jak oszukuja klientow. Ale przyznam ze spotkala mnie mila niespodzianka. Czekalam na ksiazki 5 dni po czym zadzwonila pani z przeprosinami ze jednej z zamowionych przeze mnie pozycji nie ma, mimo to wysylaja reszte ksiazek plus w ramach przeprosin inna ksiazke gratis. Przesylka dotarla nastepnego dnia, wszystkie ksiazki (minus jedna o ktorej zostalam poinformowana) plus ksiazka niespodzianka ktora moja 2 letnia corka byla zachwycona. Zwrot pieniedzy za ksiazke ktorej nie mieli dostalam w dniu kiedy skontaktowali sie ze mna by zawiadomoc o braku.
          Ogolnie spodziewalam sie najgorszego ale spotkalam sie z bardzo grzeczna i uczciwa obsluga.
        • Gość: gość Re: ksiazka.co.uk IP: *.range86-153.btcentralplus.com 05.12.11, 21:56
          Mam ten sam problem, czekam już ponad miesiąc, niestety książek jak nie było tak nie ma. Otrzymałam e-maila z numerem track, ale niestety po wpisaniu go na stronie royalmail, pojawia sie dość dziwna informacja. Niby kompetentna firma, ogłaszają się w onecie i nie tylko, stanowczo odradzam. To jacys oszuści, zamieżam zwrócić sie do paypal o zwrot pieniedzy.
        • Gość: sylwia24 Re: ksiazka.co.uk IP: *.cht-bng-013.adsl.virginmedia.net 08.02.12, 19:48
          hej ja zamiawialam ksiazki 5 razy i za kazdym razem przychodzily poczta po 4 dniach roboczych takze moze to przez royal mail jest jakis problem
        • Gość: angels Re: ksiazka.co.uk IP: *.newt.cable.virginmedia.com 03.01.13, 13:03
          OSZUSCI!!szkoda ze nie poczytalam wczesniej opini o ksiazka.co.uk,ale mieszkam pare lat w uk i duzo kupuje przez internet i nigdy mnie nikt nie oszukal i niewyludzil pieniedzy az do tej pory,jednak polak polaka zawsze oszuka i okradnie!!!NIE POLECAM NIKOMU KSIAZKA.CO.UK to zdecydowani zlodzieje!!
          Pytaie mam tyklo czy ktos wie jak im dokopac i odzyskac pieniadze!!
        • Gość: Halina Re: ksiazka.co.uk IP: *.bkl-bng-012.adsl.virginmedia.net 17.02.13, 15:21
          Zamawiam bardzo duzo ksiazek z tej ksiegarni.Do tej pory nie mialam z nia klopotow.
          Jezeli cos ma przyjsc z opoznieniem jestem powiadamiana poprzez maila i telefonicznie.
          Kiedy do nich dzwonilam zawsze odbierano telefony a na pozostawiona wiadomosc
          zawsze do mnie oddzwaniano.
        • Gość: Roksama Re: ksiazka.co.uk IP: *.bb.sky.com 26.07.13, 22:50
          Ja jestem bardzo zadowolona z ksiazka.co.uk bardzo czseto zamawiam z mężem na tej stronie, lubimy czytac ksiazki. Zawsze przesyłka dochodzila na czas, niekiedy sie zdarzyło, że 2 dni po zamówieniu już miałam dostawe ;) nigdy się nie zawiodłam na tej stronie, jest duży wybór i jak najbbardziej polecam tą strone. Jesli ktos ma problem z dostawa to niekoniecznie winna ksiegarni, wiem jak działa royal mail z nimi jest wiecej problemów niz z księgarnia ;)
        • bskiba93 Re: ksiazka.co.uk 23.11.23, 16:53
          Dokładnie, ta księgarnia to jakiś żart czy internetowe oszustwo. Kupiłam u nich dwa razy, za każdym razem czekałam ponad miesiąc, nie odpowiadali na maile, jak się w końcu dodzwoniłam to odbierał ktoś zupełnie nie w temacie. Kiedy w końcu doszły zawsze czegoś brakowało. Nie można z nimi dojść do ładu, chcą może dobrze (przynajmniej tak mówią przez telefon) ale im to zupełnie nie wychodzi. Po dwóch próbach się poddałam. Szkoda czasu, szkoda nerwów. Kto mi zwróci za czas spędzony przy telefonie, zamiast przy dziecku. Ostatnio zmienili nazwę na ksiazka.uk, ale to ciągle ta sama księgarnia. Pewnie żeby się oszukani ludzie nie zorientowali. Ten sam człowiek odbiera telefony co w tamtej. Jak się nie umie sklepu prowadzić to trzeba kury pasać. Czy kozy, owce. A nie tracić nerów porządnych ludzi, marnować czasu.
      • Gość: Arek Re: polskie książki w uk?? IP: *.as13285.net 26.09.13, 20:24
        Z ksiażka.co.uk bym raczej nie korzystał, chyba że nie zależy ci na czasie. Poczytaj opinie Tekst linka , ja niestety zamówiłem zanim przeczytałem i już drugi tydzień mija a książek nie ma (rzekoma dostawa 6dni roboczych).
      • 9675aska Re: polskie książki w uk?? 08.05.17, 14:03
        ksiegarniainternetowa.co.uk - najlepsza!
        teraz darmowa wysyłka, więc można przetestować :)

hanula napisała:

> Jest już parę polskich księgarni internetowych w UK, np.:
        > www.polishbooks.co.uk (www.polskieksiazki.co.uk)
        > ksiazka.co.uk
        > Niestety, ceny w tych księgarniach nie są zachęcające.
        >
        > Ja mam parę książek na wymianę zarejestrowanych w portalu
        > www.readitswapit.co.uk
        > pod nickiem "haniab". Szukaj też pod "mioczka" i "ellas".
    • izabelski Re: polskie książki w uk?? 07.07.08, 00:21
      bedac w WH Smioth wczoraj widialam polskie tlumaczenia z harlequin
    • poltrader Re: polskie książki w uk?? 13.07.08, 22:26
      Polskie ksiazki i polskie produkty dostępne są na
      www.polskisklepinternetowy.co.uk Wszystkie przedstawione w ofercie
      produkty sa w magazynie w UK, zamówienia złożone przed 14:00
      wysyłamy jeszcze tego samego dnia i zazwyczaj dochodza do klienta w
      ciagu 2 dni roboczych. Oferta ksiażek powiększy się w najbliższym
      czasie więc zapraszamy do sklepu. Z dużą radością oczekujemy na
      wszelkie maile i sugestie dotyczące asortymentu jaki chcielibyście
      widzieć na naszym sklepie.
      • poltrader Re: polskie książki w uk?? 13.07.08, 22:41
        A tu jest link bezpośrednio do działu z książkami na Polski Sklep
        Internetowy: www.poltrader.com/acatalog/Polish-Books-ksiazki-
        CD-DVD-filmy.html
    • margaretka-d Re: polskie książki w uk?? 15.08.08, 21:35
      Polecam księgarnię Wyspa Skarbów www.wyspa-skarbow.co.uk
      Mają expresową dostawę :)
    • Gość: ksiegarenka Polskie ksiazki w Uk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.09.08, 13:15
      Zapraszam, ksiazki dla dzieci i dla doroslych, konkurencyjne ceny! szybka dostawa :) jesli szukacie jakiegos tytulu - sprowadzimy dla Ciebie.
      www.ksiegarenka.co.uk
    • barteek022 Re: na odwrót 18.03.09, 17:37
      Ja kupuję trochę na odwrót. Od 2 miesięcy zamawiam anglojęzyczne książki do Polski.
      Korzystałem z amazon.com , ale wychodziło mnie to drogo i długo czekałem.
      Później empik, z którym miałem trochę problemów, a teraz zamawiam na
      tradebooks.pl i tutaj problemu nie mam żadnego. Ksiązki przychodza bardzo
      szybko, ceny są przystępne, czyli wszystko jak dla mnie ok :)
    • pawel-1961 Księgarnia Polska w Wiedniu 18.03.09, 19:29
      • Gość: 4M Re: Księgarnia Polska w Wiedniu IP: *.e-wro.net.pl 02.10.10, 03:58
        Trochę się wszystko zmienia. Jak to w życiu. Teraz bez zbędnego czekania, w 5 minut, można zamówić i otrzymać bez zbędnych kosztów przesyłki e-książki i e-prasę ( z dnia publikacji i archiwum ) po polsku.

Wystarczy zamówić na stronie ; m.nextore.pl lub BezKartek.

To wszystko i na bieżąco.
    • Gość: Mad_L Re: polskie książki w uk?? IP: *.bb.sky.com 20.04.09, 15:27
      Jeśli chodzi o książki dla dzieci male czytanie jest rewelacyjne: szybka dostawa, dostajesz to co zamawiasz. Jeśli książki dla nieco starczych ludzi :) to księgarnia font jest niezła. Nie polecam polishbooks.co.uk Nie dotrzymują postanowień zawartych na stronie, spóźniają się, a na koniec nie oddają pieniędzy za zakupione (a nie dostarczone) towary.
      • 1niulek2 Re: polskie książki w uk?? 05.06.09, 19:20
        Można kilka książek znaleźć na ang. ebayu, a także w księgarni FONT.
    • ilenia Re: polskie książki w uk?? 06.06.09, 10:41
      Polecam siebie :) Jeśli ktoś by był zainteresowany, to proszę pisać na adres
      gazetowy.
    • Gość: Reni Re: polskie książki w uk?? IP: *.wlms-broadband.com 17.09.09, 17:36
      Witam, ja ostatnio zamówiłam książkę w książka.co.uk i mimo wielu licznych zlych komentarzy ja swoja otrzymalam tak jak w warunkach umowy, pisalam do nich maila i od razu otrzymalam odpowiedz, no ale rozumiem opinie innych jesli zostaja oszukani pozdrawiam :)
      • haan87 Re: polskie książki w uk?? 20.09.09, 01:43
        Ja myślę, że nie powinni Ci robić z tym problemów, po wcześniejszym
        skontaktowaniu się z obsługą...polecić mogę księgarnię Selkar.pl - mają
        bardzo miła i uczynną obsługę. Myslę, że po skontaktowaniu się z nimi
        nie będzie to żaden problem, by wysłać do Ciebie zamówienie
        • Gość: pandora Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-165.btcentralplus.com 07.01.10, 10:48
          polskie ksiazki w uk....jak najbardziej , korzystam z uslug
          ksiegarni FONT,jest niezawodna.Przy tak szerokim wyborze jaki maja w
          swojej ofercie zawsze znajduje cos dla siebie i mojego synka.
          warto zajrzec
          www.polskaksiegarnia.co.uk/
          • Gość: aaaa Re: polskie książki w uk?? IP: *.zone11.bethere.co.uk 09.03.10, 17:47
            polskaksiegarnia to dno, nie kupujcie tam
            ja odzyskalam moje pieniadze jak postraszylam disclaimer form, a tak
            to bylam totalnie ignorowana, teraz sprowadzam ksiazki z polski z
            bookmaster
            • Gość: Agnieszka Re: polskie książki w uk?? IP: *.versanet.de 03.12.10, 20:44
              Bookmaster.pl nie polecam. Totalne oszustwo. Zle recezje przeczytalam jak juz bylo za pozno. Z dwoch zamowionych pozycji jednej nie dostalam (bookmaster.pl zdaza sie nie realizowana przesylka bardzo czesto), a od sumy zwrotu pieniedzy jaka powinnam otrzymac chcieli dodatkowe oplaty za przelew odjac!!!
              Do tej pory czekam na moje pieniadze.
              Bookmaster.pl- Oszusci!!!
          • Gość: nina Re: polskie książki w uk?? IP: 212.183.140.* 13.12.10, 22:24
            Omijac ksiegarnie font!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To nauczka dla mnie na zamówione ksiazki czekam do dzis . Mialam zrobic synowi prezent na mikolaja i jak mi sie zdawalo zamówilam odpowiednio wczesnie. Bo miesiac temu. I po dzis dzien czekam. Nie znosze oszustwa .przeprosin ani widu ani slychu. Na emaile nie odpowiadaja
            • rewolucjauk Re: polskie książki w uk?? 12.01.11, 13:01
              Masz złe doświadczenia z księgarniami : font, ksiazka.co.uk i innymi ? zapraszam do mnie :). Sprzedaję polskie książki na ebayu. Adres strony to stores.ebay.co.uk/rewolucja . Wszystkie książki dostępne są w moim magazynie w UK i są wysyłane natychmiast po otrzymaniu płatności. W 99% przypadków czas oczekiwania na książkę od momentu zapłaty wynosi 2-3 dni. Nie zawyżam opłat za przesyłkę. Sprawdź. Chcesz sprawdzić moją uczciwość przeczytaj opinie o mnie w zakładce FEEDBACK.
              Pozdrawiam
              Tomek "REWOLUCJA"
              • Gość: kinga Re: polskie książki w uk?? IP: *.zone7.bethere.co.uk 26.11.12, 03:50
                ja korzystam z www.netkabook.co.uk i paru moich znajomych tez , bez problemu ceny prawie polskie dlatego odpuscilam sobie kombinowanie i sciaganie wiekszych ilosci z polski, a ceny maja niskie w porownaniu z innymi znanymi i wpominanymi tutaj ksiegarniami w UK, a jak czegos nie maja to sciagaja , takze warto.
                Warto sprawdzic i porownac ceny.
    • marta_sss Re: polskie książki w uk?? 04.05.10, 14:33
      Ja juz kilka razy zamawialam ksiazki na www.eksiegarnia.co.uk i jestem zadowolona. Polecam.
      • Gość: pandora Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-130.btcentralplus.com 08.06.10, 18:47
        Czesc,
        chce polecic tutaj ksiegarnie FONT ktora znlazalam na Naszej Klasie
        zamawiam u nich od dawna i swietnie wywiazuja sie z zamowien.
        W szerokim wyborze znajduje ksiazki dla calej mojej rodziny.
        Maja nowe propozycje kazdego dnia - czesto przegladam wiec wiem.
        Polecam i pozdrawiam
        Kaja

polskaksiegarania.co.uk

• boo-ker Re: polskie książki w uk?? 22.07.10, 21:38
          Witam,
          Nie polecam ksiegarni FONT, jest nierzetelna.Zamówiłam 3 książki, z
          czego dostarczono mi 2 wraz z listem, iż 3 pozycja jest obecnie
          niedostępna(wyczerpał się nakład)i zostanie mi dosłana w ciągu
          miesiąca. Minął juz 2 miesiąc ksiązki jak nie ma tak nie ma, moje
          maile i telefony zaś pozostają bez odpowiedzi....
          Zaglądając na różne fora,odkryłam,że nie jestem pierwszą osobą,
          która ma takie doświadczenie z księgarnią FONT(zamówienia dotyczyły
          zwykle kilku pozycji, z czego 1 lub 2 były rzekomo?
          niedostępne).....cóż, mądry Polak po szkodzie...
          • rewolucjauk Re: polskie książki w uk?? 12.01.11, 12:41
            Witam, zapraszam do mnie. Sprzedaję polskie książki na ebayu. Adres strony to stores.ebay.co.uk/rewolucja . Wszystkie książki dostępne są w moim magazynie w UK i są wysyłane natychmiast po otrzymaniu płatności. W 99% przypadków czas oczekiwania na książkę od momentu zapłaty wynosi 2-3 dni. Nie zawyżam opłat za przesyłkę. Sprawdź. Chcesz sprawdzić moją uczciwość przeczytaj opinie o mnie w zakładce FEEDBACK.
            Pozdrawiam
            Tomek "REWOLUCJA"
    • Gość: magda Re: polskie książki w uk?? IP: 92.25.139.* 19.08.10, 13:49
      Witam
      Jest sporo ksiegarni internetowych w UK , ostatnio znalazlam cos
      takiego www.polish-shop.co.uk , istnieja od niedawna ksiazek
      przybywa im z dnia na dzien coraz to wiecej , ksiazki sa w dobrej
      cenie i nie zdzieraja za wysyłkę bo za 7 ksiazek zaplacilam przy
      wysylce 1.70 , organizuja konkursy i mozna jakies ciekawoski
      wyslac . Posiadaja i tanie ksiazki i drozsze sa w stalym kontakcie ,
      ja odnioslam mile wrazenie i jestem zadowolona z ich uslug.
      Co do Bibliotek to fakt pojawiaja sie polskie ksiazki ale my chyba
      dzielimy sie na dwie klasy tych co wypozyczaja i czytaja i tych co
      czytaja i chca te ksiazki posiadac na wlasnosc.
      Pozdrawiam Madalinska
      • rewolucjauk Re: polskie książki w uk?? 12.01.11, 13:12
        Cytat z regulaminu polish-shop.co.uk : "Zwrot jest możliwy tylko wówczas, gdy towar posiada wady fabryczne uniemożliwiające kożystanie z niego". Czy taki sklep jest uczciwy? Odpowiedź brzmi NIE !!! Uprzejmie informuję wszystkich klientów sklepów internetowych : kupując w internecie macie zawsze prawo do zwrotu bez podania przyczyny w ciągu 7 dni od otrzymania towaru. ZAWSZE.
      • Gość: iv Re: polskie książki w uk?? IP: *.bb.sky.com 20.10.11, 20:45
        To oszusci, dawno sie tak nie zawiodlam zamowilam ksiazki miesiac temu, nic do mnie nie dotarlo, po 3 tygodniach dostalam laskawie odpowiedz ze ksiazki mi wyslali i ja je odebralam! co za paranoja, niby jakim cudem skoro przesylka byla za pobraniem to musialabym ja podpisac! nic takiego nie mialo miejsca, jak mozna tak traktowac ludzi stracili klienta i 10 moich znajomych ktorzy rowniez chcieli tam zamowic, sa w kontakcie??!! telefon nie odpowiada!
    • zuzkainc Re: polskie książki w uk?? 20.08.10, 10:16

Na Allegro wystawia się wiele księgarni, które wyślą dokąd zechcesz.
    • rokoxp Re: polskie książki w uk?? 03.09.10, 00:29
      www.piatastronaswiata.co.uk
      Ja bylem zadowolony z tej ksiegarni, niedosyc ze tanio to jeszcze zadzwonilem do
      nich to mi doradzili kilka fajnych tytulow. Roko
      • Gość: oslalawka Re: barbara IP: *.pools.arcor-ip.net 03.09.10, 14:05
        barbara skarga napewno cos znajdziesz u profesor co moze pomoze tworzyc lepsze tematy lub
        wyrwac sie z sieci ave
    • Gość: tomek_rewolucja Re: polskie książki w uk?? IP: *.zone7.bethere.co.uk 23.09.10, 11:20
      Witam, najtańsze książki w UK są u mnie zapraszam od soboty 26 września na ebay. Na początku pojawi się około 100 pozycji a później liczba ta będzie stale wzrastała. Jak mnie znaleźć ? Wejdź na ebay.co.uk kliknij na wyszukiwanie zaawansowane, znajdź zakładkę sellers, zaznacz only show items from i wpisz mój nick : rewolucja. Pozdrawiam Tomek
    • sztuka.latania Re: polskie książki w uk?? 24.09.10, 20:55
      Niektóre z polskich sklepów mają polskie książki.
      Jeśli mieszkasz w Londynie to polskie książki możesz kupić na:
      Hammersmith: w POSK-u przy głównej ulicy
      Ealing Broadway w Polish Deli, nie pamiętam nazwy ulicy, boczna od Uxbridge Road, na przeciwko centrum handlowego.

pzdr
      • rewolucjauk Re: polskie książki w uk?? 12.01.11, 13:05
        Kupujesz polskie książki w polskich sklepach ? Czy naprawdę lubisz przepłacać po 3 - 4 funty za książkę ? Nie daj się !!!
        Zapraszam do mnie. Sprzedaję polskie książki w realnych cenach ebayu. Adres strony to stores.ebay.co.uk/rewolucja . Wszystkie książki dostępne są w moim magazynie w UK i są wysyłane natychmiast po otrzymaniu płatności. W 99% przypadków czas oczekiwania na książkę od momentu zapłaty wynosi 2-3 dni. Nie zawyżam opłat za przesyłkę. Sprawdź. Chcesz sprawdzić moją uczciwość przeczytaj opinie o mnie w zakładce FEEDBACK.
        Pozdrawiam
        Tomek "REWOLUCJA"
    • Gość: tomek_rewolucja Re: polskie książki w uk?? IP: *.zone7.bethere.co.uk 04.10.10, 18:57
      Zapraszam do mnie. Sprzedaje tanio polskie nowe książki na ebayu i co najważniejsze nie przepłacasz u mnie za przesyłkę tak jak w księgarniach internetowych. Jak mnie znaleźć ? Wejdź na ebay.co.uk, kliknij advanced search, znajdź pod kategroię sellers, zaznacz only show items from i wpisz mój nick : REWOLUCJA
    • paola_k2 Ksiazka co uk 10.11.10, 20:27
      Ja mam bardzo dobre doswiadczenia. Szybko, sprawnie, tanio (bo niecale 3 funty za przesylke bez wzgledu na ilosc egzemplarzy). Zakupy robilam niedawno wiec moze od zeszlego roku usprawnili swoja prace. Ale naprawde szczerze moge polecic.
      • Gość: mrowka Re: Ksiazka co uk IP: *.zone13.bethere.co.uk 10.11.10, 23:11
        Kompletna klapa, szkoda ze wczesniej nie trafiłam na to forum! Czekam juz 2 tygodnie, brak jakiegokolwiek kontaktu! Zamowiłam 4 książki. Zwyczajni oszuści. Podejrzewam ze jakikolwiek pozytywny komentarz to podstawieni ludzie tej firmy. Brak słow!
    • ilenia Re: polskie książki w uk?? 14.11.10, 11:37
      Polecam swoje aukcje na Allegro :)
      nick: tatromaniacy
      Oprócz tytułów, które tam sprzedaję, mogę też sprowadzić wiele innych na konkretne zamówienie.
      Ceny niskie, koszt wysyłki wyliczam zgodnie z wagą przesyłki, wg cennika PP.
      • natka023 Re: polskie książki w uk?? 24.11.10, 20:55
        polecam www.ksiegarniapl.co.uk
    • Gość: sever Re: uwaga ksiazka.co.uk oszukuje IP: *.hari.cable.virginmedia.com 18.12.10, 09:50
      kupiłem dla siostrzenców książki do nauki angielskiego za 50 funtów. nie dostałem żadnego maila , zadnych książek, pieniędzy ... nic. Tak jakby nie istnieli choć przelew PayPal'em przeszedł. Uważajcie na nich. Mieszkam w Londynie i nawet tu nie doszły żadne przesyłki. Szkoda. Ogłaszają się wszędzie. Ktoś staje się szybko bogaty :)
      • Gość: nana100 Re: uwaga ksiazka.co.uk oszukuje IP: *.croy.cable.virginmedia.com 23.01.11, 00:54
        Ja jakos jestem zadowolona przysylaja do 5 dni zawsze no jak byly ostatnio sniegi to po 2 tyg a tak to nie mam problemu.
    • Gość: lew Re: polskie książki w uk?? IP: *.12-4.cable.virginmedia.com 29.01.11, 15:38
      Najgorsza ksiegarnia to wolumen. Nie zamawiajcie nic stamtad! Ponad 6 tygodni czekamy na ksiazki! Zero kontaktu z nimi.
      • Gość: ksiezniczka Re: polskie książki w uk?? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 13.07.11, 14:15
        Zgdadzam sie! Nie zamawiajcie ksiazek w WOLUMEN na dostawe czeka sie ponad miesiac a nawet dluzej!!!! Polecam ksiegarnie KSIAZKA.CO.UK, szybka dostawa do 7 dni roboczych.
        • Gość: leszo Re: polskie książki w uk?? IP: *.as13285.net 07.11.11, 22:00
          kupilem dla corki 5 komiksow z serii Tytus Romek i Atomek po 4 tygodniach czekania wysylalem maile i dzwonilem. W odpowiedzi otrzymalem zapewnienie ze przesylka jest opozniona ale dotrze, minelo juz 8 miesiecy od zamowienia a komiksow nie ma ksiazka.co.uk TO ZLODZIEJE !!!!!!!¬!
          • Gość: doris Re: polskie książki w uk?? IP: *.range86-165.btcentralplus.com 15.11.12, 04:30
            witam , czytam te opinie i przykro ze ludzie tak sa nabijani w butelke, chcialam polecic nowa ksiegarnie z ktorej korzytam juz od kilku miesiecy, rowniez znajomi korzystaja i obsluga jak i wysylka na najwyzszym poziomie, sprawdzcie
            www.netkabook.co.uk
            pozdrawiam
      • Gość: Stracony Klient Re: polskie książki w uk?? IP: 31.96.132.* 02.08.11, 17:10
        Zdecydowanie przyłączam się do opinii poprzednika. Na książki czekam już ponad miesiąc.Informacji z własnej inicjatywy nie udzielają, trzeba wydzwaniać i mail'ować. Po 2 tyg. zdecydowałem się zadzwonić po raz wtóry z kolei. Kiedy w końcu mi się to udało, miła pani w słuchawce powiedziała mi, że mają "problemy". Umówiliśmy się tak, że jeśli po tygodniu książki nie dojdą, to zwrócą mi pieniądze.

I tu też kolejne kolejne rozczarowanie. Kiedy otworzyłem "spór" w PayPal'u miła pani napisała mi, że owszem pieniądze może mi przesłać, ale jak zamknę sprawę w PayPal'u ( czego oczywiście nie zrobiłem) bo podobno "nie ma takiej opcji", żeby zapłacić jak sprawa jest otwarta. Otóż jest taka opcja. I PayPal bardzo dobrze się nią posługuje. I dziś, w ten piękny słoneczny dzień, feralna księgarnia dowiedziała się właśnie o usłudze "chargeback".
        Bardzo nieserdeczne pozdrowienia.
        Stracony klient.
        Ps. i moi znajomi zakupów tam nie zrobią.
        Pps. Gratuluję podejścia
    • Gość: danielle steel Re: polskie książki w uk?? IP: *.perr.cable.virginmedia.com 09.07.11, 21:09
      witam posiadam wiele ksiazek ktore zostaly juz przeczytane i chcialabym je odsprzedac za niewielkie pieniadze (3f sztuka) mieszkam w Birmingham. Mozliwosc wysylki pocztowej !!!!!!!! ksiazki o tematyce kobiecej przoduje danielle steel. wiecej info karolcia2931@o2.pl - napisz napewno odpisze !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Elak Re: polskie książki w uk?? IP: *.1-1.cable.virginmedia.com 28.07.11, 09:21
        A cos ambitnijszego?
      • damka9 Re: polskie książki w uk?? 04.12.12, 16:09
        Gość portalu: danielle steel napisał(a):

> witam posiadam wiele ksiazek ktore zostaly juz przeczytane i chcialabym je odsp
        > rzedac za niewielkie pieniadze (3f sztuka) mieszkam w Birmingham. Mozliwosc wys
        > ylki pocztowej !!!!!!!! ksiazki o tematyce kobiecej przoduje danielle steel. w
        > iecej info karolcia2931@o2.pl - napisz napewno odpisze !!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 funty za sztukę? zwariowała dziewucha :) I to jeszcze żeby to były jakieś ambitniejsze książki..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka