Gość: magda IP: *.limes.com.pl 10.09.07, 14:41 Pytanie do wielbicieli Muminków- może ktoś wie w co zamieniła się sztuczna szczęka Piżmowca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: zęby Piżmowca 10.09.07, 18:00 nie chcę być niemiła, ale w tekście jest wyraźne info - 'jeśli nie wiesz, w co sie zamieniły zęby piżmowca, zapytaj swojej mamusi, ona na pewno będzie wiedziała':) no więc tylko ta instancja ci pozostaje, bo moja na przykład zrobiła swego czasu głupią minę i tyle, och och Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zęby Piżmowca IP: *.limes.com.pl 10.09.07, 18:05 Oczywiście zaraz po przeczytaniu książki poleciałam do mamusi żeby się spytać- niestety, nie wiedziała wcale o co chodzi. Teraz sama już jestem mamusią i lada chwila któreś z dzieci pewnie o to zapyta... nie wiem, co mam odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
no-surprises Re: zęby Piżmowca 10.09.07, 19:01 Przecież wiesz! Musisz! Nie? - wymyśl coś. Moim zdaniem to Stworzonko, Które Powstało ze Sztucznej Szczęki Piżmowca. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zęby Piżmowca 10.09.07, 21:22 i nazywało się szczękościsk?:) eno, u pani jansson to jednak inaczej sie układało, bardziej niespodziewankowato. może zresztą to trzeba być szwedzką mamusią, żeby wiedzieć? może szwedzi mają szalenie znaną legendę o tym, w co się przemieniły zęby piżmowca??? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zęby Piżmowca 10.09.07, 21:30 poza tym bez sensu, tak teraz sobie myślę - piżmowiec wyleciał z jaskini, drąc sie jakby go ze skóry obdzierali. widok stworzonka by go nie przeraził, co najwyżej by je posądził, że mu tę szczękę ukradło:) Odpowiedz Link Zgłoś
no-surprises Re: zęby Piżmowca 12.09.07, 19:09 Odczytuję znaki :) "w jaskini nie było nikogo. Ale wszędzie na piasku widać było dziwne ślady, jak gdyby ktoś tam tańczył i skakał. - To nie są ślady łapek Piżmowca - powiedział Muminek. - Zastanawiam się, czy to w ogóle są ślady łapek - powiedział Włóczykij. - Wyglądają bardzo dziwnie". Po prostu przyznaję rację Muminkowi, nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
hophopi Re: zęby Piżmowca 13.09.07, 09:47 > - To nie są ślady łapek Piżmowca - powiedział Muminek. może to były odciski kaczych stóp? na wszelki wypadek apeluję: patrzmy uważnie, gdzie odkładamy sztuczne szczęk szczęk szczęk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zęby Piżmowca IP: *.limes.com.pl 10.09.07, 21:48 Jasne, że mogę coś wymyślić- ale tak naprawdę to przez długie lata dręczyła mnie ciekawość, co to mogło być... Odpowiedz Link Zgłoś
bumm Re: zęby Piżmowca 11.09.07, 22:48 Nie jestem niczyją mamusią, ale coś mi się zdaje, że zęby Piżmowca zmieniały sie w japońską podróbkę oryginalnych Mumninków - to tłumaczy szał nieszczęsnego filozofa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminkowa Re: zęby Piżmowca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.14, 20:52 Mamusia -.- nie wiedziała Babunia <,< powiedziała, że prawdziwe zęby(to nie była odpowiedź na którą czekałam) A tatuś:-) że w wapira:-) :-) Ja osobiście popieram odpowiedź z jakąś legendą i myślę, że to latające stworzonko..... Ale wampir też lata....... No pomyśleć........ Nasze mamusie nas zawiodły!!! Mógłbybyć to szkielet piżmowca bez futra i skóry! POZDRAWIAM FANKI MUMINKÓW <33 *,* Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: zęby Piżmowca 28.02.14, 21:44 coś mi się zdaje, że zęby Piżmowca zmieniały sie w japońską podróbkę oryginalnych Mumninków - to tłumaczy szał nieszczęsnego filozofa.... Mogły też w disneyowską kreskówkę o tychże. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zęby Piżmowca IP: *.limes.com.pl 28.02.14, 21:48 Pytanie nadal aktualne... Może niech każdy zapyta Mamusi i porównamy odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: zęby Piżmowca 01.03.14, 22:04 Gość portalu: magda napisał(a): > Pytanie nadal aktualne... Może niech każdy zapyta Mamusi i porównamy odpowiedzi > ? Ale czyjej mamusi? Bo może chodziło o mamusię Tove Jansson albo wręcz Paszczaka? Moja na pewno nie wie, co więcej, najprawdopodobniej nie pamięta, o co chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: zęby Piżmowca 02.03.14, 23:44 Nie pamiętam, żeby którykolwiek Paszczak miał matkę. Mieli tylko ciotki i kuzynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska 123 Re: zęby Piżmowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.15, 20:31 Znam prawdziwą odpowiedź - zęby Piżmowca zmieniły się w to , co się zmieniły! Odpowiedz Link Zgłoś