Gość: volar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:28 .. czy istnieją ksiązki, ale nie fantasy, w których mówi się o lataniu.. o marzeniu o tym... mogą byc elementy nierealne..jak w snach. marzy mi się latać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj Re: marzenie o lataniu 30.11.07, 09:09 Przychodzi mi do głowy tylko wiersz Marii Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej - coś "o pływaniu w powietrzu jak w wodzie", ale tytułu nie pamiętam. Poza tym w "Karolci" Marii Kruger Karolcia i Piotr latają dzięki czarodziejskiemu koralikowi - ale to ksiązka dla dzieci. I jeszcze w "Naszej Mamie czarodziejce" Papuzińskiej jest czar dla Mamy z lataniem na poduszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volar Re: marzenie o lataniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 12:31 dziekuję.. ale rzeczywicie, chodzi mi o coś nie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sapiencja Re: marzenie o lataniu 30.11.07, 12:42 Przeczytaj, jeśli nie czytałeś, książkę "Ptasiek" Williama Whartona. "Bohater tej książki na co dzień pochłonięty jest podpatrywaniem egzystencji ptaków i próbach ich naśladowania. Według głównego bohatera, ptaki symbolizują wolność, niezależność i szlachetność. Są to te wartości, których brakuje w otaczającej go rzeczywistości... " Odpowiedz Link Zgłoś