Gość: hugo IP: *.foxnet.com.pl 10.09.03, 22:52 czy warto brac sie za ta ksiazke? podobno jest okrobnie dluga - jak sie ja czyta(łatwo i przyjemnie czy tez jest tam pełno niepotrzebnych, nudnych opisów), ile zajeło wam jej przeczytanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: venus Re: victor hugo nedznicy IP: *.vs.shawcable.net 11.09.03, 05:18 hehehehehehe.. czy duzo niepotrzebnych nudnych opisow? to zalezy co dla kogo jest nudne. no a co dla ciebie jest nudne? Moja rada jest taka - jak zabierasz sie za czytanie ksiazki, to najpierw sie zastanow dlaczego chesz ja czytac... bo ksiazek nie czyta sie po to zeby "zaliczyc" - o nie czyta sie dla wlasnej przyjemnosci.. ja Nedznikow czytalam -ho-ho- 30 lat temu... pamietam tyle, ze zrobila na mnie duze wrazenie.. zycze przyjemnej lektury.. venus Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: victor hugo nedznicy 11.09.03, 08:50 Straszny syf i dlugasny. Proponuje ograniczyc sie do okladek kaset z wypozyczalni wideo i strony sportowej z dowolnie wybranej gazety, jesli w ogole musisz cos czytac. Gry komputerowe sa znacznie ciekawsze i rozwijajace, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antena Re: victor hugo nedznicy IP: *.vogel.pl 11.09.03, 11:04 Przeczytaj koniecznie! Jeśli Cię znudzi- trudno, ale jeśli nie, to zrobi na Tobie ogromne wrażenie. Czytałam ją będąc nastolatką i do dziś pamiętam, że byłam zafascynowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idun Re: victor hugo nedznicy IP: *.pwradio.pl 11.09.03, 15:44 Książka jest znakomita, choć trudna. Warto ją przeczytać. Nie wiem, co dokładnie masz na myśli pisząc "opisy", ale w Nędznikach dużo jest drobiazgowo opisanych wątków pobocznych, które można by spokojnie wykreślić bez uszczerbku dla klarowności i przesłania całości. Można by, ale np. początkowy fragment o pewnym biskupie jest jednym z najwspanialszych fragmentów literatury, jakie zdarzyło mi się przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: victor hugo nedznicy IP: *.wp3.ptc.pl 11.09.03, 17:14 Tego się nie czyta, to się przeżywa. Może najpierw sięgnij po "Katedrę Marii Panny w Paryżu" tegoż autora? Odpowiedz Link Zgłoś
flynn Re: victor hugo nedznicy 11.09.03, 18:44 przez tę książkę nie przespałam nocy. po prostu nie mogłam się od niej oderwać:) Odpowiedz Link Zgłoś