Gość: Aga IP: *.wp3.ptc.pl 28.09.03, 10:54 Chcę zrobić przyjaciółce prezent. Ona jest osobą głęboko wierzącą, pomyślałam więc o aniołach. Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zalogowana Re: Coś o aniołach IP: 80.51.36.* 28.09.03, 11:01 "Bunt aniołów" Anatola France, wbrew powszechnej opinii, w/g mnie książka jak najbardziej dla wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowana Re: Coś o aniołach IP: 80.51.36.* 28.09.03, 11:02 I tylko w antykwariatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaga Re: Coś o aniołach IP: *.chello.pl 28.09.03, 14:43 Idealne na prezent (ja byłabym zachwycona): ks. Jan Twardowski "Aniele mój", 92 najpiękniejsze wiersze o aniołach. Przepiękne ilustracje, poręczny format (można nosić w torebce), a przy tym duży druk. Wyd. Rosikon press, jest strona www.rosikonpress.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Coś o aniołach IP: *.wp3.ptc.pl 01.10.03, 09:19 Wszystkim dzięki. Teraz będę szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Coś o aniołach 28.09.03, 12:50 a ja polecam "Elementarz księdza Twardowskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Coś o aniołach 28.09.03, 13:33 w empiku widziałam ostatnio potężne dzieło o aniołach (encyklopedia aniołów? leksykon aniołów? albo jakos tak), bodaj universitas wydał - zbiór artykułów z najróżniejszych dziedzin omawiających ważkie zagadnienie anioła, z tym że to ciężko naukowe i chyba w księgarni karmelitów widziałam 'aniołowie są wśród nas' a skowronka, wyglądało na popularny przegląd wiedzy angelologicznej w ujęciu jak najbardziej chrześcijańskim Odpowiedz Link Zgłoś
irre Re: Coś o aniołach 28.09.03, 15:55 "Tam, gdzie spadają anioły" Terakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
fioletka Re: Coś o aniołach 28.09.03, 20:37 popieram Terakowską "Tam, gdzie spadają anioły" albo "poczwarkę" (Też Terakowskiej) może nie o Aniołach, ale równie piękna (jeżeli nie pięniejsza) opowieść o tolerancji i miłości do dziecka z zespołem downa. Fioletka Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: Coś o aniołach 28.09.03, 21:23 Parę lat temu kupiłam coś w sam raz dla Ciebie. "Anioły" Wiersze polskich poetów. Pięknie ilustrowane wiersze o aniołach m.in. Leśmiana, Pawlikowskiej- Jasnorzewskiej, Tuwima, Baczyńskiego, Twardowskiego, Różewicza i Szymborskiej. Wydane przez Wydawnictwo Podsedlik-Raniowski z Poznania. Może jeszcze gdzieś dostaniesz. Tel do tego wydawnictwa w Poznaniu 8679546. Mają też podobno stronę www.priska.com.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Coś o aniołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 01:44 na pastwe aniolow-carolla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Coś o aniołach IP: 80.51.242.* 29.09.03, 09:10 tytuł książki to "Wizyty Aniołów" - dla wierzących i nie tylko. Świetna książka o aniołach, które odwiedzają autorkę - A. Wrzos. Do nabycia w Klubie Dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś