michma 28.09.03, 23:17 mam ochotę na naprawdę dobrą książkę o miłości...ale żadnych harleqinów i Daniel Steel...jak macie jakieś propozycje to dajcie znać...:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: dobry romans? 28.09.03, 23:46 ann byatt, opętanie john fowles, mag nawet po kilka wątków o uczuciach krzyżujących sie we wszystkie strony, choć romanse sensu stricto to to nie som Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-w-bieli Re: dobry romans? 29.09.03, 11:11 Kamienne Tablice- Wojciecha Zukrowskiego. Naprawde dobry romans. Odpowiedz Link Zgłoś
agridulce Re: dobry romans? 29.09.03, 13:33 To coś więcej niż romanse, dobre książki z wyrazistymi wątkami miłosnymi: "Sedno sprawy" Graham Green "Miłość w czasach zarazy" Marquez "Córka fortuny" Isabel Allende "Apokryf Agłai" Jerzy Sosnowski "Madame" Antoni Libera Odpowiedz Link Zgłoś
michma Re: dobry romans? 29.09.03, 14:25 Miłość w czasach zarazy czytałam :) Madame też - wyborowa :))) Włąśnie a jak Sosnowski? To jeden z moich ulubionych radiowych dziennikarzy ale jeszcze nic jego nei czytałam...A o Allende słyszałam - może wkrótce dostanę to w swoje ręce ;)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: dobry romans? 01.10.03, 08:35 To ja dodaję do tej listy "Milczące między nami" Józefa Hena. Pamiętam, jak czytałam to po raz pierwszy, nic przedtem o tym utworze nie wiedząc. I czytałam z dreszczem na grzbiecie! Bo pomijając walory literacko- poznawcze książki-ona akurat o mnie była! Tak, kiedyś byłam dla kogoś Luteńką. Baaardzo podobnie to wyglądało... Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: dobry romans? 01.10.03, 12:49 Może coś Irvinga, który świetnie wplata w swoje powieści wątki miłosne i erotyczne np.: Jednoroczna Wdowa, Hotel New Hampshire. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_bie_ta Re: dobry romans? 01.10.03, 12:55 Może trochę klasyki? - "Duma i Uprzedzenie" Jane Austen - "kochanica Francuza" John Fowles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: dobry romans? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 13:53 F.S. Fitzgerald, praktycznie wszystko Kazan Allende - "Z milosci i z cienia" Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: dobry romans? 01.10.03, 15:15 może lepiej odstawić książki i rozejrzeć się uważniej dookoła siebie? takich jak pancho są tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś