Gość: ktosia IP: 62.233.195.* 10.10.03, 17:52 Które ksiązki Kinga szczególnie polecacie i co sadzicie o "Desperacji"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_69 Re: KING 10.10.03, 22:04 Czesć! Przyznam się szczerze,że "Desperacji" nie czytałam.Natomiast przeczytałam wiele innych tego autora i musze przyznać,ze bardzo go lubię. Jego trillery trzymają w napięciu,zakończenia są zaskakujące,często trudne do przewidzenia.Pisze ładnie,fajnie wiąże wątki.Ogólnie jestem pełna uznania dla tego "Pana".I wydaje mi się,zę pomimo bogatej ilości pozycji na swoim koncie udaje mu się uniknąc zaszufladkowania. Polecam "Worek kości";"Miasteczko Salem";"Cujo" i inne które są równie dobre. Rozczarowałam się tylko w przypadku "Bezsenności" która raczej została napisana bardziej na ilosć niż na jakośc.Ale cóż... Miłego czytania:) M. Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: KING 14.10.03, 22:10 Kinga najbardziej lubię Misery i Zieloną Milę. Dobre są też zbiory opowiadań Szkieletowa Załoga, Nocna Zmiana a zwłaszcza Wszystko Jest Względne. Desperacja ani Regulatorzy raczej mi się nie podobali. Jeśli ktoś lubi krwawe jatki to już lepsze jest To albo Sklepik z Marzeniami. No i dla wielbicieli wamiprów obowiązkowo Miasteczko Salem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windu Re: KING IP: *.icpnet.pl 14.10.03, 23:09 Polecam "Cmętarz zwieżąt" i "Miasteczko Salem",wg mnie dwie najlepsze ksiazki Kinga.Mozesz przeczytac jeszcze "Worek kosci". Natomiast "Desperacja" i "Regulatorzy" sa raczej kiepskimi ksiazkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yaga77 Re: KING 14.10.03, 23:51 Mnie najbardziej podobaly sie nastepujace: Misery Cujo Dolores Claiborne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: KING IP: 62.233.195.* 15.10.03, 18:19 Dzięki za ciekawe odpowiedzi. Teraz bedę wiedziała co czytać, bo przyznam sie ,że "Desperacja" to pierwsza i jedyna pozycja tego autora po którą siegnęłam. Słyszałam, niezbyt przychylne opinie na temat tej ksiazki dlatego chciałam wiedzieć co sądzą inni, gdyż mimo wszystko ta lektura mnie wciągnęła. W związku z tym cieszę się, że czeka mnie sporo emocji z Kingiem skoro są o wiele lepsze jego dzieła. Już nie moge doczekac się kiedy je przeczytam. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: KING IP: 5.5D* / *.vc.shawcable.net 16.10.03, 06:48 Desperacja jest to troche nietypowa ksiazka dla tego autora i przygnebiajaca. Rozwaza w niej dobro i zlo. czytalam ja dosyc dawno ale pamietam ze zrobila na mnie wrazenie bardziej filozoficznej niz zwyklego dreszczowca. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
bialorusin Re: KING 16.10.03, 22:02 Nie wiem czego szukasz w ksiazkach Kinga, o ile szukasz. Ale jezeli jakiegos dreszczyku emocji to polecam 'Oskarzeni nie przyznaja sie do winy' Malcuzynskiego. Tak, nie pomylilem sie. Wiecej emocji znajdziesz wlasnie tam. Ja Kinga przeczytalem tylko 'Lsnienie'. Mnie to nie bierze. Ladnie napisane, czyta sie milo, ale... No wlasnie to ale, czyli cos takiego, ze nie mozna w ogole zlapac kontaktu z tym swiatem Kinga. Tzn. ja nie moge. Jest ladnie, sympatycznie, momentami nawet zabawnie, ale NUDNO. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windu Re: KING IP: *.icpnet.pl 17.10.03, 00:00 Ja Kinga przeczytalem tylko 'Lsnienie'. Mnie to nie bierze. Ladnie napisane, cz > yta sie milo, ale... No wlasnie to ale, czyli cos takiego, ze nie mozna w ogole > zlapac kontaktu z tym swiatem Kinga. Tzn. ja nie moge. Jest ladnie, sympatyczn > ie, momentami nawet zabawnie, ale NUDNO. ;) Bo akurat wybrales nienajlepsza ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: KING 16.10.03, 09:59 Mnie sie bardzo podbało opiwiadanie Kinga drukowane sto lat temu w Fantastyce pt. Ballada o celnym strzale. Kto pamięta? pozdr agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: KING IP: 81.210.22.* 16.10.03, 12:39 Witam, Pamiętam doskonale to opowiadanie - rzeczywiście znakomite. Zresztą polecam Króla Stefana w krótkiej formie - takei zbiory, jak "Czwarta po północy", "Wszystko jest względne", "Marzenia i koszmary" czy "Nocna zmiana" zawierają wiele perełek. Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: KING 16.10.03, 13:53 z książek kinga tylko "wielki marsz" i "poradnik rzemieślnika" czyli jak pisać reszta jest straszna king stosuje rzecz której nie lubię cała historia zmieściała by sie na 50 stronach a on robi z tego 500 450 stron to wypełniacz a juz 100 stronicowy start do historii to zupełna porażka ten pan nie robi na mnie wrażenia tak jak mi sie to na początku wydawało Odpowiedz Link Zgłoś