Dodaj do ulubionych

Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:43
I chociaż sama śmieje się w głos , z tych , którzy lubią ją okreslać mianem
skandalistka - prowokuje z cała pewnością. Zabawnie i błyskotliwie.
Uwielbiam jej książki a "Polka" to mistrzostwo świata , nie sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kubu Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 16:49
      nie no
      skandalistka?
      mnie nie skandalizuje
      jesli wyraza siebie poprzez podwojne lechtaczki Beppy, to jej sprawa
      czytalem jej ksiazki (bez silikonu i namietnika)
      podobaly mi sie, ale chyba do nich nie wroce

polka
      rzeczywiscie niezla
      zupelnie inna
      podobala mi sie

ale mistrzostwo????
      nie przesadzajmy :-)))

pozdrawiam
      • Gość: Anka Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 00:24
        Dla mnie jednak mistrzostwo. Trafia idealnie w mój gust!
        • Gość: kas Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 09:31
          książki Gretkowskiej są świetne????? dajcie spokój nic w nich odkrywczego,
          a "Polka", (którą zresztą kupiłam, bo niby taka ciekawa i w ogóle) to
          najnudniejsza na świecie książka i najgorzej od dłuższego czasu wydane pieniądze
          • kasiulek Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne 19.01.02, 18:15
            A ja juz raz tutaj napisalam o Gretkowskiej, ze jej tworczosc jest po prostu
            nudna i kiepska literacko. Jakos sie taka czuje zazenowana za autorke, kiedy
            czytam jej dziela... Aczkolwiek 'Polki' nie przeczytalam po wczesniejszych
            rewelacjach. I nie zamierzam.

Pozdrawiam:-)
            • Gość: Słońce Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 22:02
              Chęć zaistnienia za wszelką cenę nie zawsze (i przeważnie) daje złe rezultaty.
              Gretkowska udziwnia fabułę na siłę, po to, by o jej książakach się rozmawiało.
              Mam wrażenie, że za wszelką cenę chce wynaturzyć dane zjawisko, bo boi się
              posądzenia o normalnośc i mieszczaństwo. Tak naprawdę boi się być sobą. jej
              książki nie mają żadnej głębi.
              Byłaby dobrym antropologiem kultury(jest nim z wykształcenia) ale pisarką jest
              słabiuchną.
    • Gość: petr Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.znp.edu.pl 21.01.02, 09:14
      Babka epatuje niesmacznymi opisami, nie ma nic ciekawego do powiedzenia ,
      afiszuje się z ciążą w tv. A jej najwybitniejsze dzieło to scenariusz do
      serialu miasteczko w tvn, świadczy to o tym , że owa artystka dla kapuchy zrobi
      wszystko, tak trzymać
      • Gość: Anka Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 00:43
        Przesadzacie. To , że jej opisy kogoś rażą nie znaczy od razu , że jest kiepska.
        Nie popadajmy w skrajności. Rynek zalany jest taką tandetą , że nie sposób
        opędzić się od jakichś naciąganych pisarzy , literatów itd. Pisarstwo niejakiej
        Domagalik czy Fielding nie należy do lotnych czy w ogóle jakichkolwiek a
        znalazło się tyle milionów , które czytają takie padło. Pilch nie pokazał nic a
        jego nagroda to naciągana brednia. Wolę Gretkowską z jej opisami mokrej waginy.
      • Gość: ryżymałp Re: Gretkowska i jej ksiażki skandaliczne IP: 195.116.167.* 22.01.02, 18:33
        Kapucha piękna rzecz... Jak mawiał Choromański ( to taki pisarz) ' gotiu dobra
        rzecz ale fiuć!.... A wracając do tematu....Ktoś , kto twierdzi , że Gretkowska
        nie jest żadna pisarką cos chyba przeoczył; jej ksiązki ktos czyta i ktos
        kupuje i podobaja sie one rzeszy ludzi , bynajmniej nie gospodyniom domowym.
        Pamietam jak kilka lat temu Gretkowska uznana była przez krytyke za
        objawienie . Wtedy zgodny tłum powtarzał ; " tak, ona jest świetna". Teraz jest
        to samo tylko odwrotnie. " prawdziwemu intelektualiście " nie wypada lubic
        Gretkowskiej.
        Osobiście nie uważam jej za skandalistkę . Skandalista był markiz de Sade np.
        Gretkowska pisze sobie książki, ma jakąś określoną ich wizję , na pewno jest
        charakterystyczna- zależy co sie komu podoba- może robic wrażenie ( mam
        wrazenie, że tylko wrażenie - na wytworzenie fascynacji jest za słaba).
        Hmm...czytałam kilkia jej wczesniejszych dzieł, poznałam atmosfere nno i teraz
        stwierdzam , że się powtarza nieco.Tak samo jak Pilch , Chwin i inni pisarze
        polscy . Taka tendencja. A dwie łechtaczki ? To za mało na skandal. Ale może
        jestem zblazowana.....
        • Gość: Słońce Re: Do Ryżymałpa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 23:32
          To, że jej książki ktoś kupuje jest wynikiem nakręcania koniunktury przez
          kobiece pisma - że niby taka świetna ta nowa Gretkowska, że przełamujaca
          następne tabu itp. Że była uznawana za objawienie? To dlatego, że w Polce nikt
          jeszcze nie pisał takiej literatury. To kobiecy odpowiednik Millera. I tyle.
          Nie dopatrywałabym się żadnej metafizycznej głębi w jej prozie...
          • Gość: Anka Re: Gretkowska.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 00:04
            Nakręcanie jest częścią naszego żywota. Millera też nam nakręcili a idioci temu
            uwierzyli , wybierajac SLD. Że niby ma być lepiej...
            To samo z książkami. Przecież można całe życie siedzieć w Bułhakowie i nie
            wyżymać się na " ... instrukcję obsługi najprostszego narzędzia męskiego ".
            To , że dzięki niej coś drgnęło we współczesnej prozie to fakt.
            Niezaprzeczalny. Jednego skręca , drugiego rajcuje. Kropka. Funkcja została
            spełniona. Spirala się kręci a naiwni szukają klucza.Jak u Lincha. Tylko po co?
            Mnie zaskakuje trafność jej skojarzeń. I celność puent. Ot , cała Gretkowska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka