Gość: olga IP: *.powersurfr.com 26.01.02, 23:57 poszukuje, czy ktos moze mi poradzic gdzie je mozna nabyc; wydaje mi sie ze nie sa juz wydawne. ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mania Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec IP: 130.226.249.* 29.01.02, 17:58 najlepiej w antykwariacie. ale nie wiem, czy polecam, w gruncie rzeczy. pozdro M Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec 29.01.02, 18:12 Pamietalam "Zalotnice niebieska" z czasow podstawowki, ale komus pozyczylam ja wtedy i znikla... Pare miesiecy temu kupilam ja na aukcji internetowej i przezylam rozczarowanie, to juz nie to... A Samozwaniec interesuje mnie generalnie ze wzgledu na jej pobyt w Rumunii, nie wiem, czy napisala o tym cos wiecej niz w "Marii i Magdalenie"...moze ktos wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan laga Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 01:35 staua napisał(a): > Pamietalam "Zalotnice niebieska" z czasow podstawowki, ale komus pozyczylam ja > wtedy i znikla... Pare miesiecy temu kupilam ja na aukcji internetowej i > przezylam rozczarowanie, to juz nie to... > A Samozwaniec interesuje mnie generalnie ze wzgledu na jej pobyt w Rumunii, nie > > wiem, czy napisala o tym cos wiecej niz w "Marii i Magdalenie"...moze ktos > wie??? Napisała. M.in. o bibce "sardynkowej". Ciekawe. Myslę, że jej "Czy pani mieszka sama" - powojenne jest najlepsze z tego, co napisala. Fajny obraz powojennej Warszawy. Choć takze "Maria i Magdalena", "Zalotnica Niebieska", " Błękitna krew" - też pozwalają przypatrzeć się niegdysiejszym obyczajom. Cała reszta jej dziełek, to troche silenie sie na dowcip pisany, choc nie wątpię, ze w zyciu dowcip błyskotliwy posiadała - patrz chocby na "30 lat życia z Madzią" napisane przez Jej drugiego męza Z. Niewidowskiego. amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś