Dodaj do ulubionych

ksiazki Magdaleny Samozwaniec

IP: *.powersurfr.com 26.01.02, 23:57
poszukuje, czy ktos moze mi poradzic gdzie je mozna nabyc; wydaje mi sie ze nie
sa juz wydawne.

ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Mania Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec IP: 130.226.249.* 29.01.02, 17:58
      najlepiej w antykwariacie. ale nie wiem, czy polecam, w gruncie rzeczy.
      pozdro
      M
      • staua Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec 29.01.02, 18:12
        Pamietalam "Zalotnice niebieska" z czasow podstawowki, ale komus pozyczylam ja
        wtedy i znikla... Pare miesiecy temu kupilam ja na aukcji internetowej i
        przezylam rozczarowanie, to juz nie to...
        A Samozwaniec interesuje mnie generalnie ze wzgledu na jej pobyt w Rumunii, nie
        wiem, czy napisala o tym cos wiecej niz w "Marii i Magdalenie"...moze ktos
        wie???
        • Gość: pan laga Re: ksiazki Magdaleny Samozwaniec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 01:35
          staua napisał(a):

> Pamietalam "Zalotnice niebieska" z czasow podstawowki, ale komus pozyczylam ja
          > wtedy i znikla... Pare miesiecy temu kupilam ja na aukcji internetowej i
          > przezylam rozczarowanie, to juz nie to...
          > A Samozwaniec interesuje mnie generalnie ze wzgledu na jej pobyt w Rumunii, nie
          >
          > wiem, czy napisala o tym cos wiecej niz w "Marii i Magdalenie"...moze ktos
          > wie???

Napisała.
          M.in. o bibce "sardynkowej".
          Ciekawe.
          Myslę, że jej "Czy pani mieszka sama" - powojenne jest najlepsze z tego, co
          napisala. Fajny obraz powojennej Warszawy. Choć takze "Maria i Magdalena",
          "Zalotnica Niebieska", " Błękitna krew" - też pozwalają przypatrzeć się
          niegdysiejszym obyczajom. Cała reszta jej dziełek, to troche silenie sie na
          dowcip pisany, choc nie wątpię, ze w zyciu dowcip błyskotliwy posiadała - patrz
          chocby na "30 lat życia z Madzią" napisane przez Jej drugiego męza Z.
          Niewidowskiego.
          amen
          pan laga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka