Dodaj do ulubionych

Wichrowe wzgórza

29.01.02, 14:46
To najlepsza rzecz, jaką przeczytałem. A dalej byłoby tak: 2. Kochanica
Francuza (Fowles), 3. Miłość doczesna (Gerhardie), 4. Pestka (Kowalska), 5.
Bractwo (Grisham)
Obserwuj wątek
    • jamelia Re: Wichrowe wzgórza 22.03.02, 15:27
      I pomylsleć, że wszystko wymysliła sama, niedoswiadczona, opierając się na dziecinnych grach wyobraźni.
      Poleciałam wysoko z tą książką, powyrywałam korzenie, a potem sciągali mnie liną i przykuli do ziemi. :-)
      Polecam biografię rodzeństwa Bronte "Na plebanii w Hawort" Anny Przedpełskiej Trzeciakowskiej.

jamelia
      • alennka Re: Wichrowe wzgórza 22.03.02, 18:42
        U mnie też Wichrowe Wzgórza są wysoko w rankingu. Czytałam kilka razy, z tego
        rozpędu obejrzałam dwie ekranizacje - pierwsza b. stara, reżysera nie pamiętam,
        bo gdeby nie tytuł to nie poznałabym. I ostatnia - Kosminskiego - z Julette
        Binoche i Ralphem Finnesem - wierna jak mało która adaptacja. Bardzo mi sie
        podobała, wiernie oddawała nastrój książki.
        • Gość: mysia200 Re: Wichrowe wzgórza IP: 217.153.19.* 04.05.02, 17:37
          na studiach mailam na lit angielskiej jako lekture obowiazkowa.jako ze nie
          cierpie romansow buntowalam sie(np.niejakiej Asten przeczytalam jedna ksiazke i
          w zyciu nie przeczytam innej)ale pani od literarury mnie przekonala i jest to
          super!!! rewelka!
          • caroline_p Re: Wichrowe wzgórza 04.05.02, 18:47
            A "Jane Eyre" lubicie? Ja bardzo! Czytałam pierwszy raz jeszcze w podstawówce i
            zawsze się wzruszałam do łez, jak Jane musiała opuścić Thornfield po kryjomu w
            nocy. Czytałam to chyba ze sto razy ;))
            • Gość: Ginny Re: Wichrowe wzgórza IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 06.05.02, 19:30
              Chyba wolę Jane Eyre niż Wichrowe wzgórza. Ale- niestety,,bliższa mi jest
              poetyka Jane Austin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka