Gość: mazmo IP: *.chello.pl 24.08.09, 17:36 Witajcie, rzecz jak w temacie, czy ktos moze polecic mi jakies fajne tytuly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imilla Re: dobra literatura komediowa 24.08.09, 21:29 "Lesio" i "Lądowanie w Garwolinie" Chmielewskiej, szczególnie ta pierwsza, czytałam kilka razy, a są momenty, że płaczę ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz_angua Re: dobra literatura komediowa 24.08.09, 22:42 forum.gazeta.pl/forum/w,151,173465,173465,Najsmieszniejsze_ktore_polecam_.html forum.gazeta.pl/forum/w,151,95509681,96151824,Re_znacie_jakas_dobra_komedie_do_pocztania_.html Wyszukiwarka nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazmo Re: dobra literatura komediowa IP: *.chello.pl 25.08.09, 07:28 no wlasnie przez wyszukiwarke trafilem na to forum:) dzieki za linki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: dobra literatura komediowa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.08.09, 23:21 Ja polecam dwie książki Joanny Pawluśkiewicz: "Pani na domkach" i "Telenowela" obie naprawdę zabawne - pierwsza opisuje perypetie bohaterki w USA, pamiętam że na forach emigracyjnych wrzało po premierze, rodacy-emigranci z trudem znosili satyrę pod swoim adresem. A Telenowela to absurdy planów seriali polskich. Generalnie warto, ostatnio widziałam obie na allegro za kilka zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dobra literatura komediowa IP: 193.59.173.* 28.08.09, 11:48 Spróbuj Toma Sharpa "Wilt". Kilka lat temu zaśmiewałam się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: dobra literatura komediowa IP: *.xdsl.centertel.pl 03.10.09, 23:36 ja polecam Notatki przyszłej matki Risy Green.. Rewelacja! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Re: dobra literatura komediowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 14:44 Jeśli lubisz wojskowe historie, to polecam Misjonarzy z Dywanowa. Polski Szwejk w Iraku. Ja ubawiłem się po pachy... Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: dobra literatura komediowa 06.10.09, 16:27 "Forres Gump", prześmieszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
only.cerber Re: dobra literatura komediowa 08.07.10, 23:40 Myślę, że jak ktoś lubi dobry, sarkastyczny humor, ironię, to powinien sięgnąć po książkę "Amazonia w weekend" Jacka Jareckiego. Wydaje mi sie, że książka napisana jest z polotem, ciekawie się ją czyta i naprawdę może poprawić humor. Z tego co wiem, to na goneta.net można ją dostać w wersji ebook. Warto przeczytać, bo ciekawa i śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Zoszczenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 22:13 Skoro mowa o Zoszczenko... Czy pomoże mi ktoś w interpretacji jednej z historii? Mam na myśli konkretnie historię "Marność nad marnościami" w utworze "Bądź człowiekiem, towarzyszu!". Chodzi o podrzucone zwłoki? Dlaczego one się tam znalazły? Czy tylko zostały porzucone z braku pieniędzy na pochówek? Jest w tym coś ukryte? Odpowiedz Link Zgłoś