seseczka 28.09.09, 12:48 z Waszych prywtanych obserwacji czy palenie ma wpływ na potencję? czy działa tak samo na kobiety jak i na mężczyzn? może jest to problem z którego nie zdajemy sobie sprawy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocnykowboj Re: Palenie a popęd 28.09.09, 14:53 ja nie palę,więc może powiem co powiedział mi kiedyś mój dobry znajomy.Otóż stwierdził,że jego potencjał seksualny wzrósł o 30%(!) odkąd przestał palić.To chyba o czymś świdczy:mniej palenia to więcej bzykania,szczególnie w wieku średnim. Odpowiedz Link
twojabogini Re: Palenie a popęd 28.09.09, 15:00 seseczka napisała: > z Waszych prywtanych obserwacji czy palenie ma wpływ na potencję? > czy działa tak samo na kobiety jak i na mężczyzn? może jest to > problem z którego nie zdajemy sobie sprawy? Ma wpływ. Zarówno na mężczyzn jak i na kobiety. Już samo obniżenie kondycji fizycznej i stałe niedotlenienie. Osłabienie zmysłu smaku i zapachu sprawia, ze ogólnie mniej zmysłowo odbieramy rzeczywistość. Może terapie powinno zaczynać się od rzucania palenia jako czynnika eliminującego jedną z wielu potencjalnych przyczyn zaburzeń? Odpowiedz Link
anula36 Re: Palenie a popęd 28.09.09, 16:21 oj ma zwlaszcza dla faceta, wiec jesli inne argumenty na rzucenie palenia nie dzialaja moze wizja impotencji zadziala;) Odpowiedz Link
jakniejatokto Re: Palenie a popęd 28.09.09, 18:42 Jestem kobietą. Palę. Kiedyś próbowałam rzucić. Jak rzucałam to seksu było mniej, bo chodziłam wkur... cały czas, i chłop mi schodził z drogi :) A ja też nie miałam jakiejś specjalnej ochoty, żeby się bzykać. Odpowiedz Link
anula36 Re: Palenie a popęd 28.09.09, 18:49 w przypadku facetow poza popedem jest jeszcze kwestia mozliwosci. Odpowiedz Link
atopos Re: Palenie a popęd 28.09.09, 19:28 Nie wiem jak to jest z paleniem tytoniu ale ostatnio gazeta donosiła że naukowcy dowiedli iż palenie marihuany sprowadza na mężczyzn impotencję wręcz, więc może lepiej... nie palić niczego? Odpowiedz Link
gomory Re: Palenie a popęd 28.09.09, 20:03 Kiedys palilem papierosy i seks jakos tak czesciej mi sie przytrafial ;). Odpowiedz Link
woda.na.mlyn Re: Palenie a popęd 29.09.09, 13:45 Poza tym co już napisano, nikotyna zwęża naczynia, może więc przyczyniać się do problemów z erekcją. Odpowiedz Link
woda.na.mlyn Re: Palenie a popęd 29.09.09, 15:33 Podobnie, zwężone naczynia to mniejsze ukrwienie w obrębie miednicy (potencjalnie oczywiście) Odpowiedz Link
bi_chetny Re: Palenie a popęd 30.09.09, 12:04 na mnie działa kobieta paląca papierosa ;] Odpowiedz Link
woda.na.mlyn Re: Palenie a popęd 30.09.09, 16:28 > na mnie działa kobieta paląca papierosa ;] a może cygarko ? ;-) Odpowiedz Link
nocnykowboj Re: Palenie a popęd 30.09.09, 18:11 jedno jest pewne,to nie pomaga w seksie Odpowiedz Link
miroszef Re: Palenie a popęd 30.09.09, 18:41 paliłem przez 8 lat i nie odczuwałem nigdy zmniejszonego popędu. Wydaje mi się, że to może to być analogiczne do zagrożenia rakiem - przez pierwsze 10, 20, 30 lat nic, a później katastrofa. Tak czy inaczej lepiej nie palić niż palić ps.: nie palę od 2 tygodni Odpowiedz Link
chlopaczekpiesek Re: Palenie a popęd 07.10.09, 11:14 Palenie jak i inne uzywki mają ogromny wpływ na potencję i mogę powiedzieć więcej - predzęj czy później każdy palacz odwiedzi seksuologa z prośbą o recepte na maxigrę. Chcecie być długo sprawni, nie palcie tego badziewia. Odpowiedz Link
efi-efi Re: Palenie a popęd 07.10.09, 15:35 atopos napisaŁ: >>Nie wiem jak to jest z paleniem tytoniu ale ostatnio gazeta donosiła że naukowcy dowiedli iż palenie marihuany sprowadza na mężczyzn impotencję wręcz, więc może lepiej... nie palić niczego? << - a ja czytałam undergroundowe opracowania medyczne na temat marihuany i przynosi same korzyści. Najlepszy środek przy leczeniu depresji, migren, środek przeciwbólowy i odprężający. Nie mówimy oczywiście o jaraniu od świtu po zmierzch. Takich badań się nie publikuję bo istnieje coś takiego jak potężne lobby farmaceutyczne. Odpowiedz Link
zakletawmarmur Re: Palenie a popęd 07.10.09, 15:45 Znajoma w swojej pracy mgr pisała o związkach zawartych w marihuanie, które działają przeciwrakowo:-) Odpowiedz Link
referee Re: Palenie a popęd 15.10.09, 22:30 A czy nie pomysleliscie,ze jak sie pali,to partnerce chce sie za przeproszeniem wymiotowac.Smrod fajek jest okropny.Nie pale juz kupe lat.Nikotyna zle dziala na potencje i tez zle na ciaze. Piszac krotko-jak ktos chce bzykac dlugo to niestety papierosy sa zakazane Odpowiedz Link