Dodaj do ulubionych

Miłość bez seksu?

29.01.14, 20:41
Że seks bez miłości jest możliwy - to wiadomo.
A czy miłość bez seksu także ma rację bytu? Precyzując - mam na myśli związek z osobą, którą (we własnej opinii) się kocha, ale pożądania do tej osoby brak.
Większość moich znajomych na takie pytanie odpowiadała, że nie jest to możliwe, że jak jest miłość, to jest i pożądanie, a jeśli go nie ma, to i o miłości mowy być nie może.

Jakie jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • zawle Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:44
      Nie otaczaj się tak nieżyczliwymi ludżmi . Ja kocham swojego psa i kota, ale mnie nie pociągają.
      • bgz0702 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:47
        zawle napisała:

> Nie otaczaj się tak nieżyczliwymi ludżmi . Ja kocham swojego psa i kota, ale mn
        > ie nie pociągają.

Boze......;))) zawle przypomnę ci ze masz kiepski humor po wyjściu do fryzjera
      • manic_depression Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:50
        No widzisz, a ja kocham mojego ptaszka, ale mnie nie pociąga.
        • bgz0702 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:51
          manic_depression napisał(a):

> No widzisz, a ja kocham mojego ptaszka, ale mnie nie pociąga.

no nie mogę;))) co za dzień
        • zawle Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:54

> No widzisz, a ja kocham mojego ptaszka, ale mnie nie pociąga.

Ufff...dobrze że to nie chomik....znam paskudny kawał o seksie z chomikiem.
    • loppe Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 20:52
      Kiedyś widziałem taki włoski film, ktoś zna tytuł?, w którym chyba Mastroiani (oglądałem go jako przedszkolak) tak bardzo kochał młoda żonę, że aż nic... Białe małżeństwo. Ale to się rozpadło...

Ja zauważyłem po ok. 14 dniach zaczynam tracić przychylność dla Osoby, to jest takie nieintencjonalne z mojej strony i nie takie łatwe do zaobserwowania, ale ewidentnie zachodzi ten proces... Pamiętam, że już jako licealista albo student nie potrafiłem tak jak Ty...
      • manic_depression Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:13
        Nie wiem, loppe, może jest po prostu głupia, ale ni chu nie rozumiem II części Twojego postu.
        • loppe Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:20
          Chodzi o to po ilu dniach BSwZ pojawia się wiesz negatywne momentum odśrodkowe
          • loppe Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:21
            siła odśrodkowa, o!
    • sabat.77 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:32
      Milosc platoniczna. Oczywiscie jest mozliwy taki uklad. Natomiast zeby byl sprawny i emocjonalnie wzajemny, trzeba trafic na kogos kto podobnie jak ty nie odczuwa pociagu seksualnego w zwiazku. Uwazam, ze to mozliwe.
      Praktyczny przyklad - malzenstwa starcow.
      • manic_depression Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:42
        A jeżeli odczuwa się pożądanie, ale nie w kierunku partnera/partnerki? Czy w takim przypadku można mówić o miłości?
        • sabat.77 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 21:49
          Jasne, to moze byc rodzaj milosci. Ale podstawa do zwiazku marna :)
      • loppe Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 22:15
        sabat.77 napisał:

> Milosc platoniczna. Oczywiscie jest mozliwy taki uklad. Natomiast zeby byl spra
        > wny i emocjonalnie wzajemny, trzeba trafic na kogos kto podobnie jak ty nie odc
        > zuwa pociagu seksualnego w zwiazku.

Podkreślmy jeszcze raz, że mowa właśnie o związku tj. sytuacji gdy dwoje i ma się ksobie, i czas razem spędza. Bo jakieś tam wzdychania do siebie, czyli zakochanie nie miłość, no zakochanie bez seksu jest jak najbardziej możliwe i praktykowane!:)
        • sabat.77 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 22:28
          Mi sie wydaje, ze to dzielenie wlosa na czworo. Przeciez nie wazne jak to sie nazywa, skoro dwojgu z tym dobrze ? Jest tyle teorii milosci, zalezy jak na rzecz spojrzec.
        • marek.zak1 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 22:49
          Podam wszystkim przyklad Sowy. Wszyscy ją kochaja, a z seksem to niekoniecznie.

zakbajka.blog.onet.pl/2014/01/29/poprawnosc-polityczna/
          • loppe Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 22:52
            Sowa rules:) To suka!
          • orzech69 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 23:18
            marek.zak1 napisał:

> Podam wszystkim przyklad Sowy. Wszyscy ją kochaja, a z seksem to niekoniecznie.
            >
            > zakbajka.blog.onet.pl/2014/01/29/poprawnosc-polityczna/
            ja sowy nie kocham. trudno kochac cos co mozna zjesci
            • zawle Re: Miłość bez seksu? 30.01.14, 04:30
              orzech69 napisał: > ja sowy nie kocham. trudno kochac cos co mozna zjesci

Ja też jej nie kocham, a do ust bym nie wzięła. Przez marka to będzie jedyny pies którego nie lubię. Ale jak można lubić coś co Ci wpychają ciągle na siłę?
              • marek.zak1 Re: Miłość bez seksu? 30.01.14, 09:06
                Na siłę to by było, gdyby sie strona sama otwierała. Możesz ją zwyczajnie zignorować. A może nie możesz, bo kusi Cię, żeby zobaczyć magiczną Sowę?
    • orzech69 Re: Miłość bez seksu? 29.01.14, 23:20

> Że seks bez miłości jest możliwy - to wiadomo.
      > A czy miłość bez seksu także ma rację bytu? Precyzując - mam na myśli związek z
      > osobą, którą (we własnej opinii) się kocha, ale pożądania do tej osoby brak.
      > Większość moich znajomych na takie pytanie odpowiadała, że nie jest to możliwe,
      > że jak jest miłość, to jest i pożądanie, a jeśli go nie ma, to i o miłości mow
      > y być nie może.
      >
      > Jakie jest Wasze zdanie?
      miłości to jedno pożądanie to coś innego. najlepiej gdy wystepuja razem ale moga wystepowac niezaleznie
      • marek.zak1 Re: Miłość bez seksu? 30.01.14, 09:08
        Orzech69 napisał:

,,miłośc to jedno pożądanie to coś innego. najlepiej gdy wystepuja razem ale mog wystepowac niezaleznie

Tak to widzi chyba kazdy facet.
        • orzech69 Re: Miłość bez seksu? 30.01.14, 09:28
          marek.zak1 napisał:

> Orzech69 napisał:
          >
          > ,,miłośc to jedno pożądanie to coś innego. najlepiej gdy wystepuja razem ale mo
          > g wystepowac niezaleznie
          >
          > Tak to widzi chyba kazdy facet.
          pare kobitek tez by się znalazło co tak myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka