urquhart
25.10.14, 09:21
Ponieważ widzę wraca wciąż piosenka Zamachowskiego "Kobiety jak te kwiaty", warto przyjrzeć się dlaczego jest w niej taki przekonywujący. Myślę że to ciekawy case-study.
"Ten wspaniały skomplikowany facet był od wielu lat nieszczęśliwy. Kiedy z naszych rozmów powoli wyłonił się obraz mężczyzny, który od lat funkcjonował w swoim związku właściwie jako niepotrzebny mebel, przesuwany z kąta w kąt, coś we mnie pękło. Nie z litości, ale z czułości, tkliwości wobec geniusza. Pomyślałam sobie, że jeśli tylko jest to możliwe, oddam Zbyszkowi radość życia, którą miał, kiedy poznaliśmy się przed 30 laty, i której nie miał, kiedy spotkaliśmy się trzy lata temu. (Teraz) Jest mężczyzną. Przestał chodzić zakurzony, szary, przedwcześnie myślący o emeryturze. To jest największy komplement, jaki mogłam usłyszeć. Mam poczucie - choć zdaję sobie sprawę, że to nie jest wyłącznie moja zasługa - że w życiu Zbyszka pojawiła się nadzieja, że on jeszcze coś może osiągnąć - chwali się nowa żona aktor. (...)
Paradoksalnie w podjęciu decyzji pomogła nam żona Zbyszka, gdy powiedziała mu: "Rozwodzę się z tobą, wyprowadź się". Nigdy tego dnia nie zapomnę, czekałam na Zbyszka w kawiarni Kafka przy ulicy Oboźnej. Przyszedł i powiedział: "Żona się ze mną rozwodzi". To był dziwny moment, ale jednak sporo w nas wyzwolił. Nie sądzę, żebym w innej sytuacji zdecydowała się na rozwód."
rozrywka.dziennik.pl/plotki/artykuly/458299,monika-richardson-atakuje-aleksandre-juste-byla-zone-zbigniewa-zamachowskiego.html
Poprzednia żona jak to zwykle pytana o przyczynny niepowodzenia w związku zasłania się "zarobieniem" w dzieci.
"Niestety nie wydaje mi się możliwe połączenie intensywnej pracy zawodowej z tworzeniem rodziny. Nie zabiegałam o karierę, bo miałam partnera, który już pracował bardzo dużo. Chcieliśmy mieć też dom i ja wybrałam dzieci. Lubię być z nimi, a one ze mną - zdradza aktorka w rozmowie z magazynem "Pani"."
www.plotek.pl/plotek/56,78649,12740492,Troche_jednak_zdradzila,,4.html
Nowa żona chwali sie częstym i udanym seskem z Zamachowskim
www.plotek.pl/plotek/1,78649,11603443,Richardson_o_seksie_z_Zamachowskim__Robilam_to_przedwczoraj.html
A na salonach huczy o homoseksualnych skłonnościach starej żony i o tym że to Zamachowski był zakochany w niej a ona zawsze zimną i nie okazywała mu czułości czy bliskości, on zarabiał kasę a ona miała swój świat (komentarze) :)
film.onet.pl/aleksandra-justa-byla-zona-zamachowskiego-wraca-na-salony/pkhre
Tymczasem role się odmieniły i zadłużony alimentami Zamachowski jest na garnuszku nowej żony.
www.fakt.pl/zbigniew-zamachowski-na-garnuszku-moniki-richardson,artykuly,424172,1.html
No i niektórzy złośliwi że są najbardziej nierozłączną parą ale Zamachowski zaczyna czuć się osaczony wręcz miłością nowej żony.
www.pudelek.tv/video/Nierozlaczni-Zamachowscy-pozuja-do-zdjec-6907/
No cóż Zamachowski to typowy wrażliwy, miękki ,kobiecy mężczyzna, a artysta, wiec ciągną go męskie kobiety , ale jakże one potrafią być rożne na tym przykładzie :)