Dodaj do ulubionych

BRAK ORGAZMU

17.01.06, 13:42
na brak seksu nie narzekam , ale za to na brak orgazmu.To nie znaczy ,że nie
umiem go przeżywać.Sama potrafię się do niego doprowadzić, a już z partnerem
niekonicznie, choc czasem jest już bardzo blisko.Na początku bagatelizowałam
problem, ale czuję że to jest jakieś zaburzenie.Czy to się leczy;-)?
Obserwuj wątek
    • nadya2 Re: BRAK ORGAZMU 17.01.06, 19:29
      mam podobny problem,mnie sie wydaje ze jest to wina masturbacji,po prostu inaczej nie potrafie,podczas pieszczot z facetem tez moge ale podczas sexu juz nie!juz sie przyzwyczailam do tego ale moj facet troche sie na to zaczyna wkurzac,mysle jednak ze gdyby nasz stosunek trwal troche dluzej to moze bym dostawala
      • ankamk78 Re: BRAK ORGAZMU 17.01.06, 21:49
        Moze poprostu zbyt mocno koncetrujecie sie na fakcie przezycia orgazmu, a
        mniejsza uwage poswiecacie rozkoszowaniu sie samym seksem.
        Zbytnia koncentracja na spełnieniu moze skutecznie utrudniac jego przezycie -
        juz kiedys był watek opisujacy ten problem.

Poddajcie sie fali uniesienia,ciescie sie tym co w danej chwili czujecie,a
        cudowny finisz powinien sie z czasem pojawic.

Zycze powodzenia,bo warto byc wytrwałym:)

Pozdr
        • milosz_furman Re: BRAK ORGAZMU 17.01.06, 23:58
          Proponuję skupić się na radości z bliskości, możliwości dotyku i okazania sobie
          miłości fizycznie.Orgazm to nie wynik finansowy w firmie ani cel sam w sobie.
          Czasem przychodzi a czasem nie, jakie to ma znaczenie jeśli ważniejsze jest
          poczucie bliskości i możliwość dawania samego siebie? W czasach kiedy
          każda "przyjemność" jest pożądana i spłycana udało Nam się obronić swoją
          intymność.Czego życzę wszystkim zebranym.

Pozdrowienia
          • shilla01 Re: BRAK ORGAZMU 18.01.06, 00:21
            może ktoś ma statystyki jak często kobiety mają orgazm podczas stosunku ,
            poczywiście bez "wspomagania " ?? Bo z tego co wiem takich kobiet jest naprawde
            niewiele. Czyli jedynym wyjsciem jest znaleźć wyjscie. :)) Oczywiście nie ze
            zwiazku tylko trzeba znaleźć inny sposób na spełnienie i nie mam na mysli
            masturbacji. Sposobów jest wiele , uwierzcie . Ale nie prośćie o rady, czy
            wskazówki. Ja w waszych łóżkach nie bywam :)
    • gosiasos2 Re: BRAK ORGAZMU 18.01.06, 11:15
      U mnie raz orgazm jest a raz nie. Ale zdarza sie tylko w niektórych pozycjach.
      Zreszta jak nie mam orgazmu to tez nie czuję ze było źle. Ja lubie sex sam w
      sobie, wiec nawet bez tego cudownego finiszu jest zajefajny.
      Ale zaznaczam że pierwszy orgazm podczas stosunku przezyłam dopiero po 4 latach
      współzycia. Trzeba chyba na niego zaprcować po długich ćwiczeniach. A więc
      miłych ćwiczeń:)
    • ewolwenta Re: BRAK ORGAZMU 18.01.06, 11:50
      A może, pomoże :)
      zmiana pozycji i prędkości? Wybierzcie taką pozycję i takie tempo, które
      możliwie „odtwarza” odczucia podczas masturbacji. Np. pozycja na jeźdźca ale
      facet prawie siedzi (np na kanapie) a kobieta wykonuje ruchy nieco w przód i w
      tył, dokładnie tak szybko jak podczas samopobudzania.
      Jeżeli fantazjujecie przy masturbacji to nie bójcie się robić tego także w
      czasie stosunku.
      A przede wszystkim bez presji. Orgazm to nie sprawność harcerska, którą każdy
      skaut MUSI mieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka