01.02.11, 00:40
Czytam watki na forum o depakine dochodzę do wniosku ,ze :
Wszyscy łysieją ?
Wszyscy tyja?
Podpowiedzcie czy prócz depakine jest jakiś stabilizator co na sen działa (prócz neuroleptyków).
Jestem nieco zdeterminowana co wybrać 3-4 godz snu czy tę depakine żeby podobnym być do normalnych śpiochów.
Obserwuj wątek
    • elfica83 Re: depakine 01.02.11, 01:01
      Ja po depakinie czułam się fatalnie. Tak jak piszesz- zaczęły mi wypadać włosy i tyłam. Po lamotryginie jest lepij, aczkolwiek przed snem muszę dodatkowo brać setkę (100) ketrelu.
      Po ketrelu - trudno wstać. Wiele osób tu o tym pisze. Potwierdzam.
      • tlenoterapia Re: depakine 01.02.11, 01:21
        lamo aktywizuje ...
        ketrel już nie działa...

potrzebny inny usypiacz od zaraz .
        może ktoś nowości jakieś łyka ?
        • lolinka2 Re: depakine 01.02.11, 07:52
          nikt ci nie doradzi - na każdego dany lek działa inaczej
          ja mam teraz picimini dawkę karbamazepiny i śpię jak trup całą noc a chętnie i dłużej, tyle że ja śpię po wszystkim z wyjątkiem litu, depakiny i antydepów niektórych smile
    • elfica83 Re: depakine 01.02.11, 01:46
      Moja pani doktor przepisuje mi również Diphergan. Przestał niestety działać, ale przez dwa miesiące było ok.
    • kara.mija Re: depakine 01.02.11, 08:13
      Nie łysiałam - biorę ponad rok tzn. trochę może ostatnio więcej włosów tracę ale wydaje mi się że to raczej od farby u taniego fryzjera. Dodatkowo chyba co rok mam takie okresy kiedy więcej włosów mi wypada - własnie na przełomie zima/wiosna. Utyłam ale żarłam a teraz ciężko zrzucić mimo diety tzn. można ale wolno. Natomiast przy umiarkowanej diecie już nie tyję. Śpię dobrze raczej - nawet za dobrze bo często w ciągu dnia o różnych porach padam i chętnie przytnę ze 2 godz. Dawkę mam małą 900 na dobę. A i chyba dopiero teraz odkąd odstawiłam welefaxu zaczynam odczuwać, że to jednak samo też działa bo czuję się bardziej stabilna ostatnio.
    • quaxo Re: depakine 01.02.11, 16:49
      Ja mam na sen Mirzaten 30 mg - to jest antydepresant, ale nasennie działa dawka 7,5 lub 15 mg. Imovane albo inny nasenny można brać krótkoterminowo - jest na receptę. Na wyrównanie cyklu snu dobry jest Circadin - na receptę.
      Po Depakine nie miałem żadnych efektów ubocznych, natomiast teraz tyję - daję sobie głowę uciąć, że po Ketrelu.
      • tlenoterapia Re: depakine 01.02.11, 23:29
        Żaden antydepresant mnie nie usypia sad Ciradin=melatonina tez nie pomagala sad

A po ketrelu to masz racje nagle tycie ruszyło .Odchudzanie było nieprzyjemne ale kilka zmian w diecie i można kościami brzęczeć tak jak jest w modzie smile
        • czubata Re: depakine 01.02.11, 23:49
          Brałam zbyt krótko by wyłysieć i przytyć,aczkolwiek apetyt był wzmożony,jednak ściągała mnie mocno w dół,zbyt mocno.Nie działała też jako usypiacz,żaden stabilizator na dłuższą metę nie działał nasennie dla mnie.Kwetapina od niedawna mnie ratuje pod tym kątem.Żaden antydepresant jaki brałam a brałam w sumie tylko dwa,nie działał nasennie,raczej pobudzająco,i likwidował apetyt całkowicie.Każdy faktycznie ma inaczej.
          • eydur8791 Re: depakine 02.02.11, 22:01
            Moje doświadczenia z depakine są jak najgorsze brałem ją jakieś 2 tygodnie i zaliczyłem wtedy potężnego doła. Przy tegretolu włączyła mi się agresja przy lamotryginie spadły mi białe krwinki i dostałem wysypki teraz od 2 lat jestem na kwetiapinie i jest w miarę ok. Na sen kwetiapina działa dobrze na początku działała nawet za dobrze ale później w miarę dłuższego łykania już tak mocno nie wali w czaszkęsmile
            • czubata Re: depakine 02.02.11, 22:03
              No zauważyłam że już tak bardzo się nie przewracamtongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka