sloneczko9999 28.12.05, 16:39 Czy może znacie miejsca dla ludzi chorych na CHAD? Gdzie byłoby miło, możnaby dostać wsparcie i jeszcze coś zrobić? Takie mało szpitalne, by było mało terapii albo wogóle? Czy coś takiego istnieje?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: miejsce dla ludzi 04.01.06, 09:13 Ja byłam w klinice AM w Lublinie, leczę się od tamtej pory u opiekującego się moją salą dr Gustawa Kozaka - może nie jest to mało szpitalne miejsce, ale nie czułam się traktowana jak wariat przez personel (a tego się bałam najbardziej), poza tym bywa tam sporo fajnych ludzi (nie jak typowi pacjenci takich miejsc), psychoterapii jest mało, a raczej na ogół wcale nie ma bo psychologów mają do bani akurat (głównie przejętych swoją karierą naukową więc tłumaczyłam tony ich prac naukowych na ang . Moja psychoterpia (na zyczenie zresztą i w miarę potrzeb) ograniczała się do rozmów z lekarzem (częstych i długich), które dały mi więcej niż niejden psycholog szczerze powiedziawszy... Przy zmianie faz do 5 na dobę, za kazdym razem w 'przejściówce' mogłam do niego pobiec i... otrzymać wykład z analizy transakcyjnej (co mnie zresztą wciagnęło i pomaga do tej pory obiektywniej patrzeć na swoje problemy). Jeśli lekarz prowadzacy uzna cię za osobę podleczoną, czy odpowiedzialną bądź jakkolwiek to zwał, można wychodzić samodzielnie na spacery a przy dobrych układach również na miasto na jakiś czas w ciągu dnia, przepustki niemal rutynowo w weekendy. Ja jestem zadowolona i dlatego też polecam. Kontakt do lekarza puszczę na zyczenie na priva. Odpowiedz Link