o-solitude 18.01.08, 01:10 był tu jeden wątek, wyleciał. a nie łamał w żaden sposób regulaminu. był zwykłą dyskusją o tym, że niektórzy ludzie mogą mieć słabość do (hipo)manii. tak restrykcyjnej cenzurze mówię NIE. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_am_the_army Re: ?!? 18.01.08, 01:36 hmmmmm, wprawdzie nie przeczytałam tego wątku dokładnie, a tylko zerknęłam, ale - niech mnie piorun strzeli jak się mylę, hehe - też nie uważam, żeby był on jakiś straszny........ Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: ?!? 18.01.08, 06:40 odpowie ta administracja, która się akurat obudziła i popiera decyzję o usunięciu (to nie ja wycięłam, ale popieram): ten wątek był szkodliwy. Celowe wywoływanie manii? To może jeszcze popiszemy sobie jak celowo wywołać depresję? I potem, jak celowo wszyscy hurtem mają skończyć z życiem, czy to w manii, czy w depresji? IMHO taki wątek nie służył pomocy, dlatego któraś z moderatorek go ciachnęła i słusznie. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo I dodatkowe wyjaśnienie 18.01.08, 06:43 jeszcze chciałam dodać, że generalnie wyjaśnień dlaczego jakiś post/wątek wyleciał udziela się, zgodnie z regulaminem, wyłącznie na priv i wyłącznie autorowi wyciętego postu/wątku. Zrobiłam wyjątek, na przyszłość proszę pytać mnie lub moderatorki na maila. Odpowiedz Link
fraglin1 Re: ?!? 18.01.08, 08:48 A właśnie że służył pomocy, bo oczekiwałem pomocy w konkretnej sprawie - czyli jak sobie zrobic dobrze i nikomu nie zaszkodzić ... Jak jest rzeczowa dyskusja to najlepiej wyciąć bo tu pełno małych dzieci i krzywda im się stanie - a ciekawa jaka? I nie szukaj dziury w całym, nie pytałem jak sobie zrobić źle, czyli wywołać depresję. Zamiast ciekawych wątków można poczytać pełno nikomu niepotrzebnych wynaturzeń o życiu np. Poetkim i jej męża itp. Bez sensu. Odpowiedz Link
czareg Puknij się w głowę 18.01.08, 10:31 Albo głupi jesteś albo naćpany. Uszkadzanie mózgu w jakikolwiek sposób jest złem, a podejmowanie działań, nad którymi nie ma się kontroli ani możliwości oceny kiedy się skończą, jest skrajną nieodpowiedzialnością. Nim zadasz następne pytanie jak wywołać hipomanię/manię napisz, jak wyjść z hipomanii/manii w określonym czasie i bez lądowania w depresji. Odpowiedz Link
aniol.co.rozki.ma Re: ?!? 18.01.08, 11:11 Powstrzymałam się wczoraj, powstrzymywałam się dzisiaj..ale co tam, napiszę. Uważam, że ktoś kto na własne życzenie chcę zachorować na manie/hipomanie.. po mojemu tak naprawdę nie ma pojęcia co to jest mania/hipomania.. Zadawanie pytań typu: jak wywołać ten stan- drażni mnie Gdybyś naprawdę chorował/a na chad to byś nie pytał Mówisz, że to nieszkodliwe? Takiej bzdury dawno nie słyszałam!? Nie wiesz, że po ostrej manii, przychodzi czas ostrej depresji? Mówisz, że chciałeś pomocy,jak sobie zrobić dobrze, a nie źle.. Kur.. włosy mi się jeżą.. A wiesz, że w manii możesz dostać takiej szajby, że dajmy na to wyjdziesz oknem przekonany o tym, że umiesz latać! 'Zamiast ciekawych wątków można poczytać pełno nikomu niepotrzebnych wynaturzeń o życiu np. Poetkim i jej męża itp. ' Dla mnie to już na chamstwo zakrawa.. Nudzi Cię to,to nie czytaj!! Nam to pomaga, bo do jasnej cholery, po to jest to forum!!!!.. Dzielimy się doswiadczeniami, bo w przeciwieństwie do niektórych nie uciekamy przed rzeczywistoiścią w chorobę I ja pierdziele..aż mi się nie chcę pisać..bo zezłościło mnie Twoje 'dojrzałe 'podejście do tematu..i obrażanie innych 'Niepotrzebne wynurzenia o życiu'....WRRRRR!!! Jedyne co Cię usprawiedliwia , to fakt, że pewno masz hipomanię i brak świadomości tego co wygadujesz. Wrrr! Odpowiedz Link
fraglin1 Re: ?!? 18.01.08, 15:39 > Nie wiesz, że po ostrej manii, przychodzi czas ostrej depresji? Nie zawsze. Mój ostatni atak hipo został wywołany przez połączenie citalopramu i tianeptyny, i trwał dokładnie tak długo jak brałem leki, bez żadnych skutków ubocznych po dostawieniu w postaci depresji. A ile ja pozytywnych rzeczy zrobiłem: m.in. rozpocząłem nowy fakultet, który już ukończyłem (więc nieprawda jest że rozpoczyna się coś, nad czym się nie ma kontroli i nie kończy), zaliczyłem fajne randki, podjąłem ciekawą pracę. Po odstawieniu było normalnie - czyli znowu biedny szaraczek. Teraz po końskich dawkach fluo jest nieźle, ale to jeszcze nie to ;] > Kur.. włosy mi się jeżą Charakterystyczne dla CHADowców jest - jak widzę po odpowiedziach - niepanownie nad emocjami. Trochę dystansu i świat będzie piękniejszy. > w manii możesz dostać takiej szajby, że dajmy na to wyjdziesz > oknem przekonany o tym, że umiesz latać! Zależy mi na podwyższonym nastroju, pewności siebie, i totalnym olewanctwie, czyli uproszczeniu sobie życia, a nie na szajbie :] Poza tym jeszcze nie zwariowałem do tego stopnia żeby latać. > R!!! Jedyne co Cię usprawiedliwia , to fakt, że pewno masz > hipomanię i brak świadomości tego co wygadujesz. Wrrr! Może i małą tyci tyci mam ale wreszcie czuję że żyję. Poza tym że słabo śpię, ale dołoże chlorprothixen i po sprawie. Odpowiedz Link
aniol.co.rozki.ma Re: ?!? 18.01.08, 11:35 Heh.. ale mnie się krew zburzyła nie po przeczytaniu wątku , który został usunięty, a po ostatniej wypowiedzi fraglina1: A właśnie że służył pomocy, bo oczekiwałem pomocy w konkretnej sprawie - czyli jak sobie zrobic dobrze i nikomu nie zaszkodzić ... Jak jest rzeczowa dyskusja to najlepiej wyciąć bo tu pełno małych dzieci i krzywda im się stanie - a ciekawa jaka? I nie szukaj dziury w całym, nie pytałem jak sobie zrobić źle, czyli wywołać depresję. Zamiast ciekawych wątków można poczytać pełno nikomu niepotrzebnych wynaturzeń o życiu np. Poetkim i jej męża itp. " Bo jakoś mnie to ruszyło.. I mam prawo do tego, żeby mnie coś ruszało.. I fakt, każdy ma prawo wyboru, i każdy też pewnie przeżywa inaczej.. Jednak ja moje manie do tej pory z lękiem wspominam..i cieszę się , że jestem mimo wszystko wśród żywych.. I jak słyszę, pomóżcie, mam ochotę na manię-to mam wrażenie, że ten ktos traktuję to jak zajebistą przygodę.. / i szczerzę jakaś cząstka mnie martwi się o takiego ktosia./Druga sprawa.. dotknęło mnie to, że ktoś mówi o tym,co inni piszą jak o niepotrzebnych wynurzeniach życiowych.. bo to jakoś tak nie na miejscu mi się wydaję. Moim zdaniem po to jest to forum, żeby pisać takie właśnie wynurzenia życiowe Może jestem w błędzie ale ilekroć ja produkuję swwoje wynurzenia..liczę , że ktoś mnie zrozumie, bo czuje podobnie..gdyby było inaczej pisałabym na jakimkolwiek innym forum typu: przyjaciele rybek akwariowych. I to mnie wkurzyło, nie fakt usunięcia To, że ktoś coś usunął..to inna sprawa Odpowiedz Link
poetkam fraglin1 18.01.08, 12:37 Zamiast ciekawych wątków można poczytać pełno > nikomu niepotrzebnych wynaturzeń o życiu np. Poetkim i jej męża itp. > Bez sensu. Jestem w pracy i dostałam smsa, że coś się dzieje na forum, jakieś cięcia, etc.... KREW mnie zalała.... Szczęka opadła.... Jesteśmy chorzy przecież jak jeden mąż..Czasem mamy chorych w rodzinie... Powiedz, do cholery gdzie ja, albo ktoś inny ma wykrzyczeć swoje cholerne emocje związane z ChAD-em????? Mam się powiesić, czy jak, bo jednemu żółwiowi (sorry, ale skojarzenie- głupiutki żółwik Franklin, nota bene bajka dla dzieci) nie paszą moje posty? Wejdź sobie, żółwiku na ustawienie forumowe po zalogowaniu i jest tam taka funkcja: nie pokazuj wybranych nicków. Ustaw sobie głupią poetkam jako wroga i sprawa załatwiona. A co do tego, czy to ja, czy nie ja usunęłam Twojego posta to już słodka tajemnica moja, Beatrix-kiddo i Lolinki. Tobie nic do tego. Załóż sobie prywatne forum: jak wywołać manię w CHAD. Tam pisz do woli o swoich pomysłach. Pozdrowienia, ale niezbyt serdeczne. Odpowiedz Link
fraglin1 Re: fraglin1 18.01.08, 15:50 Zupełnie niepotrzebnie tak się bulwersujesz, spokój w życiu to podstawa... Nie jesteś moim wrogiem bo czasem sobie dla rozrywki Cię czytam jak nie mam co robić i nie komentuję bo mnie twoje sprawy prywatne nie obchodzą, a jedynie chodziło mi o zwrócenie uwagi, że pełno tu moim zdaniem mało wnoszących do tematu wątków produkowanych przez rózne śmieszne stworzonka, więc w czym mój wątek miałby być gorszy? Odpowiedz Link
poetkam Re: fraglin1 18.01.08, 16:21 bo czasem sobie dla rozrywki Cię > czytam jak nie mam co robić Miło mi więc bardzo, drogi Trollu z tego powodu. Świadczy to tylko o tym, że ewnentualna literatura, którą zamierzam kiedyś tworzyć masowo, będzie miała swoich odbiorców w różnych kręgach. Odpowiedz Link
fraglin1 Re: fraglin1 18.01.08, 16:49 > Miło mi więc bardzo, drogi Trollu z tego powodu A buziaka za to dostane :] ? Odpowiedz Link
o-solitude Re: ?!? 18.01.08, 11:17 nie wprowadzaj forumowiczów w błąd. wątek NIE BYł wątkiem instruktażowym. fakt, jego tytuł brzmiał "jak wywołać manię? " ale dyskusja dotyczyła tego, że stany maniakalne chodzą sobie własnymi ścieżkami i czasami można się nie wiem jak wysilać, a i tak mania nie przyjdzie. a innym razem wystarczy jedna zarwana noc. nie sądzę, żeby w takich spostrzeżeniach było cokolwiek szkodliwego. przecież nikt nie napisał słów w stylu "jak chcesz mieć manię to bierz substancję xxx albo xxy". w takim przypadku wycięcie byłoby zrozumiałe. mam jednak wrażenie, że adminka, która to wycięła, nie przeczytała ze zrozumieniem, a kierowała się własnym, histerycznym "widzimisię". i nie. to nie jest forum publiczne. to jest forum prywatne, które tym różni się od forum publicznego, ze posty i wątki są usuwane WEDŁUG UZNANIA adminek. i uważam, że w przypadkach kontrowersyjnych należy wyjaśniać powody decyzji o cięciu. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: ?!? 18.01.08, 12:47 Regulamin forum GW, tak samo jak netykieta, obowiązuje również na forach prywatnych. Forum prywatne tym się różni od publicznego, że można sobie coś do regulaminu "Gazetowego" dodać, a nie tym, że on tutaj nie obowiązuje. Tyle w kwestiach regulaminowych. Odpowiedz Link
o-solitude Różnice między f. publicznym a f. prywatnym 18.01.08, 14:35 1. na forach publicznych przy każdym poście jest coś takiego jak czerwony koszyk. 2. użytkownicy klikają w ten koszyk, jeśli chcą, aby dany post został usunięty. 3. post/wątek zostaje usunięty wtedy i tylko wtedy, jeśli odpowiednia ilość użytkowników kliknie w czerwony kosz (nie wiem dokładnie jaka to jest ilość). ergo 4. forumowicze mają wpływ na to, co zostaje usunięte a co nie, a decyzje o usunięciu NIE SĄ arbitralnymi decyzjami administracji. poza tym: użytkownicy WIEDZĄ, co zostało usunięte. na forum prywatnym natomiast wszystko zależy od administratora. nie ma jasnych zasad, można sobie usuwać co się chce. ale forumowicze powinni mieć prawo wiedzieć, dlaczego nie mogą przeczytać danego wątku. tak samo ja miałam prawo zapytać, dlaczego został usunięty wątek, w którym dość mocno się produkowałam i NIE napisałam NIC niezgodnego z netykietą czy regulaminem forum. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Różnice między f. publicznym a f. prywatnym 18.01.08, 15:01 Powtarzam: wyjaśnień dlaczego coś zostało usunięte udziela się na priv. Czyli: to nie jest brak odmowy wyjaśnień, tylko odmowa wyjaśnień publicznych. Poza tym przypuszczam, że osobie usuwającej - chodziło o usunięcie pierwszego postu, a forum jest tak skonstruowane, że w przypadku wycięcia postu inicjującego wątek, wylatuje automatycznie reszta wątku również, nawet jeśli jest niewinna. Dalszą dyskusję, jeśli jej koniecznie chcesz, naprawdę proponuję przenieść na pocztę ponieważ nie wnosi dokładnie nic do tematyki chad. Odpowiedz Link
o-solitude Re: Różnice między f. publicznym a f. prywatnym 18.01.08, 15:19 > Dalszą dyskusję, jeśli jej koniecznie chcesz, naprawdę proponuję przenieść na > pocztę ponieważ nie wnosi dokładnie nic do tematyki chad. ...podobnie jak wiele innych dyskusji prowadzonych na tym forum. forum jest dla ludzi, na forum są ludzie, a nie tylko i wyłącznie ich chad. ale ok. kończę dyskusję, bo zauważyłam, że nam się zapętliła. Ty mówisz swoje, ja mówię swoje. róznimy się w interpretacji regulaminu forum. ale to Ty masz nożyce. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Różnice między f. publicznym a f. prywatnym 18.01.08, 15:32 o-solitude napisała: ale to Ty masz no > życe. > Gwoli ścisłości: nie tylko ja. To tak dla jasności. Odpowiedz Link
czareg ale to Ty masz nożyce 18.01.08, 16:10 I Bogu za to dzięki. PS. Uważam, że najwyższa pora zbanować fraglin1. Moim zdaniem forum nie jest miejscem dla narkomanów promujących odurzanie się farmaceutykami. Odpowiedz Link
fraglin1 Re: ale to Ty masz nożyce 18.01.08, 16:30 Ble ble ble... wolność Tomku w swoim domku. Będę sobie jadł co mi się podoba. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: ale to Ty masz nożyce 18.01.08, 18:15 czareg napisał: > I Bogu za to dzięki. > PS. Uważam, że najwyższa pora zbanować fraglin1. Moim zdaniem forum nie jest > miejscem dla narkomanów promujących odurzanie się farmaceutykami. Odpowiem, ponieważ jestem jedyną z moderatorek mającą uprawnienia do banowania. Otóż moim zdaniem ban jest "karą" najgrubszego kalibru, na którą naprawdę trzeba sobie zasłużyć. Staram się tego nie nadużywać. Jestem tu adminką od prawie roku i w tym czasie zabanowałam 4 osoby. W tej chwili decyzji o banie nie podejmę, ponieważ po pierwsze, cała dyskusja mocno mnie zdenerwowała, zatem byłaby to decyzja podjęta w emocjach, a takie nie są dobre. Po drugie, Fraglin jest tu na razie zbyt krótko. Natomiast oczywiście będę pamiętać, że taka prośba była. Ze swojej strony mam prośbę do Fraglina, aby pamiętał, że jest to forum otwarte więc warto zastanowić się, czy jednak niektórymi wpisami komuś nie zrobi się kuku. Chwilowo proszę o zwolnienie mnie z uczestnictwa w tej dyskusji, bo za dużo nerwów mnie to dzisiaj kosztowało, a i w najlepszej formie nie jestem. Muszę nabrać dystansu, przepraszam. Odpowiedz Link
o-solitude Re: ale to Ty masz nożyce 18.01.08, 23:21 czareg napisał: > I Bogu za to dzięki. czaregu śliczny, ja również przez ładnych parę miesięcy tu adminowałam (zrezygnowałam z własnej chęci) i zawsze cięłam to co trzeba, jak również zawsze popierałam i wciąż popieram wycinanie postów niezgodnych z regulaminem i netykietą. Twoja uwaga personalna jest IMHO lekko chamska. a wątku wyciętego najwyraźniej nie czytałeś. tam nikt nie promował "odurzania się farmaceutykami", a fraglin nie wypisywał tych wszystkich rzeczy które teraz tu pisze. Odpowiedz Link
czareg Re: ale to Ty masz nożyce 19.01.08, 07:53 Ktos się na mnie poznał Dzięki, dzięki, dzięki! Odpowiedz Link
poetkam Re: ale to Ty masz nożyce 19.01.08, 15:46 >ja również przez ładnych parę miesięcy tu adminowałam To Ty, A_E? Stęskniłam się za Tobą... Jeśli nie Ty, to przepraszam... Pozdrowienia Odpowiedz Link
o-solitude Re: ale to Ty masz nożyce 19.01.08, 16:22 > To Ty, A_E? yy nie do końca, bo A_A - więc nie wiem czy to ja czy nie ja też pozdrawiam Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: ale to Ty masz nożyce 19.01.08, 17:06 Ooo, a ja nie wpadłam na to, że "a_a" to "o-samotność" witam Odpowiedz Link
poetkam a_a 19.01.08, 19:36 > yy nie do końca, bo A_A - więc nie wiem czy to ja czy nie ja Sorki, wybacz! Jak magisterka? Odłogiem stoi? Czy naprzód idzie? Odpowiedz Link
o-solitude Re: a_a 19.01.08, 20:14 napisana i oddana (i tylko nie jestem pewna, czy mam absolutorium, ehh... trochę absurdalna sytuacja, ale będę wydzwaniać na wydział od poniedziałku. jeśli wszystko będzie ok. - to bronię się pod koniec stycznia) Odpowiedz Link
poetkam Re: a_a 20.01.08, 02:04 - to bronię się pod koniec stycznia Teraz to tylko formalność, zobaczysz, czysta przyjemność. Błagam, tylko się niepotrzebnie nie stresuj, mnie przez stres łydki trzy dni po obronie bolały. (magnez)Jedz czekoladę- przed; w trakcie obrony lepiej nie; po obronie. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
35.a Re: ?!? 18.01.08, 11:41 Wątku nie czytałam, ale bezstronnie zapytam: czy wątki typu "odstawiłam stabilizator, należy mi się mania albo chociaż hipo-" są szkodliwe czy nie? Zdaje się, że też napisałam kiedyś coś podobnie "mądrego"... P.S. Beatrix, spóźnione, ale ciepłe życzenia urodzinowe. Żyj długo Odpowiedz Link
aniol.co.rozki.ma Re: ?!? 18.01.08, 12:04 JA CHYBA NIE POWINNAM SIĘ WIĘCEJ NA TEN TEMAT WYPOWIADAĆ, BO MOŻE ZBYT EMOCJONALNIE PODCHODZĘ DO TEMATU... Złe, nie złe.. skoro ktoś tak myśli..lub odstawia leki..? Myślę, jednak że rolą forumowiczów-tych zdrowsiejszych- jest raczej przekonywanie do leczenie , a nie ułatwianie i przekazywanie sposobow na wywolywanie manii.. Takie moje skromne zdanie.. A gdybym ja bedac w glebokiej depresji, szukala sposobow na szybką i bezbolesną śmiwrć.. twierdzac ze chce swojego dobra...? Moze prezesadzilam z porownaniem , jednak po mojemu mania.. ostra mania..to takie male samobojstwo.. Bo tego jaka bedzie mania, jak sie skonczy, co czlowiek bedzie wyprawial , gdy bedzie na fali-nie mozna przewidziec. Amen. Odpowiedz Link
35.a Re: ?!? 18.01.08, 12:07 Masz rację, Aniołku. Miło Cię poza tym tu widzieć. A ja tak sobie gdybałam tylko. Jak się czujesz, tak w ogóle? Odpowiedz Link
aniol.co.rozki.ma Re: ?!? 18.01.08, 14:02 Ogólnie lepiej niż przed wczoraj, i ogólnie to całkiem niezle Spadek nastroju połaczyłam z brakiem słonca i jakoś mi z tym lepiej)) Niepotrzebnie tylko poszłam do fryzjera..bo ehhh... Szkoda gadać A swoją drogą.. przepraszam...że tak się wychylę..ale ja tego nicku z nikim skojarzyć nie potrafię...? Ehh.. albo skleroza.. albo zmieniłaś coś pod moją nieobecność Odpowiedz Link
35.a Re: ?!? 18.01.08, 14:09 (zmieniłam. jestem kimś, kto Cię tu na początku powitał, ale pst nie pisz głośno to dobrze, że lepiej, a włoski odrosną Odpowiedz Link
lolinka2 Ja cięłam 18.01.08, 15:36 ... Podanie o wyjaśnienie w 3 egzemplarzach proszę składać na lolinka2@gazeta.pl Zdrówka wszystkim, lolinka Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: ?!? 18.01.08, 17:14 Przeczytałam sobie tę dyskusję i tak mi jakoś... wątpliwie. Gdybym nie miała doła jak stąd do Japonii, pewnie bym w ogóle nic nie powiedziała. Jako że doła mam i nie umiem się zająć czymś bardziej produktywnym, powiem. 1) Nie zauważyłam, że wątek wyleciał. 2) Pytanie o granice wolności w państwie jest śliskie. 3) Zanim nie trafiłam na forum w ogóle np. nie wpadłam na to, że można samemu zmieniać sobie dawki leków, coś odstawiać, coś dobierać, itp itd. Rozumując analogicznie należałoby skasować całe forum, tak? I zamienić je w jedno wielkie ogłoszenie: "skontaktuj się ze swoim lekarzem lub farmaceutą". 4) Co więc pewnie widać, nie jestem zwolennikiem radykalnych cięć, choć oczywiście brak śmieci powoduje, że forum przyjemniej się czyta. Myślę, że post z wątpliwymi pomysłami, pod którym parę innych osób się krytycznie wypowie, jest tak samo wartościowy jak post o treści "już nie mogę" parę innych o treści "jednak wytrzymaj". Różni ludzie szukają tu różnych rzeczy, jedni głównie wsparcia, inni więcej informacji, jeszcze inni dystansu... forum jest prywatne, ale otwarte, nie zamknięte. 5) Mam kłopot ze zrozumieniem dlaczego dyskusja nad granicami forumowej cenzury musi się przeradzać w personalny ping-pong. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Do fraglin 18.01.08, 19:26 Anioly mi sie rodza!!!!!!!Chcesz fraglin manii to bierz mojaChce sie wreszcie dobrze wyspac i stracic te "cudowne"wizje,te tecze,barwy i obrazy,bo zaczynaja mnie osaczac.Czekam kiedy Bog przemowi do mnie,lub diabel.Ja chce sie uwolnic od manii,chce sie wyspac i normalnie isc ulica i widziec to co trzeba.To co zwykle widze.Oddaje Ci moj stan euforii wielkiej za troszke depresjii.Bierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link