anemon3 09.07.08, 23:09 Drogie mamy doradźcie proszę jaką kaszkę i w jakiej ilości mogłabym dodawać Hani do mleczka,żeby ją troszkę podtuczyć.Teraz Hania wypija 90ml Nutramigenu co 2,5h.Z góry dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam Was sedecznie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angel818 Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 07:55 Witaj. A ile Hania ma miesiecy?Bo jezeli skonczyla 4 mce,to moznaby jej bylo do mleczka dosypywac kleiku ryzowego bobovita na przyklad.A w ilosci takiej,zeby dalo sie wypic przez odpowiedniego smoka do papek. Ale zapytaj pediatry,upewnij sie.W wieku 4 mcy mojej Ani do mleka dosypywalam rowniez zamiast kleiku ryzowego kaszke ryzowa jablkowa bobovita.Bo z bananowa trzeba uwazac.To w koncu alergen. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 08:22 jeżeli dobrze pamiętam to Hania ma około 7 miesięcy. Mogłabyś jej już wprowadzać kleiki i kaszki, ale najpierw skonsultuj to z pediatrą. W naszym przypadku sprawdziły się kaszki ryżowe nestle.pozdrawiam Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 08:36 Jak ma normalne kupki, albo tendencję do rozwolnień, to najpierw kleik ryżowy, potem kaszkę ryżową firmy dowolnej (chociaż nestle jest częściowo hydrolizowana enzymatycznie, więc chyba najłatwiejsza do strawienia. Jak miewa zaparcia albo kolki, to Nestle bifidus ryżowo-kukurydzianą. Ale najpierw niech jej pediatra wyrazi zgodę. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 08:38 Acha, ilość taka, żeby było rzadkie, ale nie za bardzo, żeby nie leciało za bardzo ze smoczka wyciętego w Y (w takim normalnym się dziurka przytka). Taką zupę-krem musisz zrobić. Ilość nasypanej kaszki zależy od tego, jaką kaszkę wybierzesz. Tej nestle bifidus schodzi np. więcej, niż zwykłej nestle ryżowej. Odpowiedz Link
mariagajor Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 10:44 witaj ja dodawałam na początku na poczatku Nutriton,gdyż podobno najmniej uczula,potem jak Filip skończył pół roku korygowane przeszłam pomału na kleik ryżowy bobovita i tak do tej pory młody pije mleko z kleikiem,gdyz kaszkami pluł,ale jeśli malutka pije nutramigen tzn,że jest alergikiem,więc musisz uważać na jej reakcje pozdrawiam Odpowiedz Link
blaszka0662 Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 13:46 Ja ze względu na to, że Karolek słabo zawsze przybierał na wadze, to od 4-5 miesiąca dodawałam kleik ryżowy do mojego mleka. Od 6 miesiąca wprowadziłam Sinlac na wodzie, a od jakiś 4 miesięcy na kolację daję mu Sinlak na mleku modyfikowanym (rada mamuś z tego forum). Wydaje mi się, że dzięki temu i babcinemu tuczeniu nabrał troszkę ciałka Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link
lili2006 blaszko 10.07.08, 13:52 obejrzałam sobie Twojego Kubusia i jest booooski! (i wcale żadna chudzina raczej kawał przystojniaczka)) Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: blaszko 10.07.08, 16:02 Ooo... To ja se też obejrzałam, i chyba go nie pokażę Małgosi, bo niechybnie porzuciłaby dla jego pięknych oczek swoich dwóch narzeczonych , Igorka i Filipka Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: blaszko 10.07.08, 16:31 i ja też zerknęłam- słodki facet. Zakochałam się). Muszę pokazać zdjęcia Mysi Odpowiedz Link
blaszka0662 Re: blaszko 12.07.08, 10:51 Obiecuję, że będę dobrą teściową Pozdrowienia dla ślicznej Misi od Karolka Ps. Oczy to ma chyba po mamusi Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: blaszko 12.07.08, 23:04 Misia się zakochała w Karolku Ale... Dobra teściowa to martwa teściowa, a ja Ci tak dobrze życzę... Odpowiedz Link
anemon3 Re: Kaszka do mleczka! 10.07.08, 18:14 Drogie mamy !Dziękuję za wszystkie porady, myślę,że wspólnie z naszą panią doktor wybierzemy coś dla naszej Haneczki.Pozdrawiam Ps. Ja też oglądałam zdjęcia Kubusia-sama słodycz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link