clementine_kruczynski 27.10.09, 19:42 Czy znacie tę włóczkę: zamotane.pl/index.php?cat_id=247&page= Zastanawiam się czy będzie odpowiednia na czapki i szaliki. Do tej pory bardzo lubiłam do tych zastosowań Merino Inter-Foxu. pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusitania2 Re: First class rozetti 27.10.09, 19:55 mam właśnie na drutach ciemnoczerwoną. Bardzo przyjemna w dotyku, mięciutka, merino ma silniejszy skręt, jest sztywniejsze od first class. Na czapki i szaliki jak najbardziej odpowiednia (byle tylko w noszeniu też się tak dobrze sprawowała). Odpowiedz Link
vampiro_knit Re: First class rozetti 28.10.09, 07:13 Mogę śmiało polecić na czapkę. Robiłam z niej ostatnio tę czapę linki sprawuje się świetnie - jest ciepła, miękka i nie widzę żadnych choćby początków mechacenia. No i jest bardzo wydajna Odpowiedz Link
cyferki Re: First class rozetti 28.10.09, 11:44 Kupiłam First class w sklepie stacjonarnym, zdecydowałam się na nią, bo była najmilsza i najmiększa ze wszystkich merino. Pani bardzo ją zachwalała, myślę, że będzie super i w noszeniu i w dzierganiu Odpowiedz Link
talka_aklat Re: First class rozetti 16.12.09, 15:53 a czy ktoś robił z tej włóczki sweter? przymierzam się do blithe albo do rosamunds cardi i nie wiem czy ta włóczka się nada? Odpowiedz Link
autumna Re: First class rozetti 17.12.09, 13:29 Ja robię sweter dla mamy. Jestem przy drugim rękawie, jak skończę, postaram się wrzucić zdjęcie do galerii i napisać, jak się nosi. W robocie bardzo miła. Odpowiedz Link
talka_aklat Re: First class rozetti 18.12.09, 13:23 to bede wypatrywac bardzo jestem ciekawa tej włóczki Odpowiedz Link
autumna Re: First class rozetti 10.02.10, 14:41 W końcu zrobiłam fotkę: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2154803,2,2,a-swistak-siedzi.html Odpowiedz Link
anty-malgo Re: First class rozetti 05.04.10, 14:30 Ja też polecam First Class... Mam juz pierwszy sweterek z niego, pierwszy ale na pewno nie ostatni!!! też na raverly :spring leaves serdecznie pozdrawiam Gosia Ps. schemat na cardigan tutaj Odpowiedz Link
artesanka Re: First class rozetti 17.12.09, 11:52 Gorąco polecam tę włoczkę. Zrobiłam z niej dwa komplety: czapka i szalik. Świetnie się robi i jest dość wydajna, a przy tym bardzo miła w dotyku. Zestaw w Unikalnych właśnie z tej włóczki. Zużyłam 15 dkg (3 motki) Dziergać każdy może Odpowiedz Link