kfcja 03.05.10, 19:00 Witam, mam prośbę do użytkowniczek tych drutów jak je trzeba przykręcić tym malutkim drucikiem? Może mi któraś z Was wytłumaczyć to "łopatologicznie". Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elaelisheva Re: Druty Knit Pro 03.05.10, 19:17 Łopatologicznie: skręcasz żyłkę z drutem. W metalowym zakończeniu żyłki jest malutka dziurka - wtykasz w nią ten malutki "kluczyk" na wylot, tzn. tak, żeby drugi koniec "kluczyka" wyszedł Ci po drugiej stronie metalowej końcówki żyłki i dokręcasz drut do żyłki (czy też odwrotnie...). Ten "kluczyk" służy tylko do dokręcenia żyłki do drutu i warto go używać, wtedy nie ma przykrych niespodzianek w stylu - rozkręciły się druty i oczka spadły... Powodzenia! Odpowiedz Link
kfcja Re: Druty Knit Pro 03.05.10, 19:31 Dziękuję, zrobiłam zobaczymy czy dobrze, tym bardziej że od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką tych drutów (w końcu). Pozdrawiam Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Druty Knit Pro 03.05.10, 20:00 Na pewno dobrze... No i warto jeszcze w trakcie roboty od czasu do czasu sprawdzać, czy gwint "trzyma". Jeśli się odkręcają, to nie od razu, trochę to trwa i zdążysz dokręcić zanim oczka polecą. Odpowiedz Link
artesanka Re: Druty Knit Pro 04.05.10, 12:30 Jesli używasz cienkich drutów to zawsze przytrzymuj przy dokręcaniu za metalową końcówkę, a nie za drewniany drut. Ja nie byłam dostatecznie uważna i złamałam jeden drut przy odkręcaniu. Ale zaraz dokupiłam taki sam bo druty są rewelacyjne. Odpowiedz Link