rentor 21.06.10, 21:27 Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak zrobić to cudo , bo z opisu nic nie rozumiem knitty.com/ISSUEss10/PATTsummit.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rentor Re: Summit 21.06.10, 21:39 knitty.com/ISSUEss10/PATTsummit.php teraz link powinien działać Odpowiedz Link
jolkaje Re: Summit 21.06.10, 21:52 Też bym chciała jakiś opisik po polsku. Któraś z dziewczyn robiła ten szal i pięknie wyszedł (widziałam na blogu), ale nie miałam śmiałości prosić o tłumaczenie. Odpowiedz Link
ren_e Re: Summit 22.06.10, 18:32 Hej! Nie bądź taka nieśmiała!!! To ja robiłam ten szal. Odezwij się na priva Odpowiedz Link
wisnia1111 Re: Summit 22.06.10, 19:48 Ja też mogę prosić opis po polsku wysyłam wiadomość na priv Odpowiedz Link
storczyk70 Re: Summit 23.06.10, 09:59 Ja też bardzo proszę o przepis. Napisałam na priv. Jest piękny. Odpowiedz Link
joanna-olga Re: Summit 29.06.10, 20:14 Z zasad forum robótkowego: JAK PROSIĆ O PRZESŁANIE WZORU? Prośby kierujcie na maile osób proponujących udostępnienie wzorów. Nie wpisujcie prośby o przesłanie jako odpowiedzi na forum! Podziękowania - również przesyłajcie nadawcy na priva Wpisy niezgodne z zasadami forum będą usuwane. Odpowiedz Link
ania9965 Re: Summit 31.08.10, 17:36 Mam pytanie odnośnie Summita. Kiedy odwracamy robótkę i jest napisane przerobić kilka czy kilkanaście oczek na prawo czy lewo to pierwsze z tych oczek przekładamy bez przerobienia=oczko brzegowe czy przerabiamy tak jak pozostałe? Odpowiedz Link
jolkaje Re: Summit 31.08.10, 21:08 Też obecnie (3 podejście) robię summita. Ja przerabiam wszystkie oczka, nie robię brzegowych bo wtedy jest duża pętelka, a jak się wgapiałam w zrobione szale to jest ścisło. To co robię wcale mi się nie podoba, dalekie jest od szala rene, od której mam opis. Ale postanowiłam skończyć zablokować i dopiero wtedy oceniać. teraz wszystko się zwija i wygląda nędznie. jestem w połowie szala, zużyłam 10 dag wełenki alpaka. Odpowiedz Link
antoska54 Re: Summit 01.09.10, 04:49 jeszcze raz, bo za szybko poprzednie wyslalam Nie nalezy zle myslec o summit w czasie dziergania, po blokowaniu nabiera uroku. antosia Odpowiedz Link
antoska54 Re: Summit 01.09.10, 04:42 ania9965 napisała: > Mam pytanie odnośnie Summita. Kiedy odwracamy robótkę i jest napisane przerobić > kilka czy kilkanaście oczek na prawo czy lewo to pierwsze z tych oczek przekła > damy bez przerobienia=oczko brzegowe czy przerabiamy tak jak pozostałe? nie robimy oczek brzegowych - robimy z prawej strony prawe oczka z lewej lewe. antosia Odpowiedz Link