Dodaj do ulubionych

druty akrylowe

22.09.10, 07:54
Jakie macie doświadczenia? Jak się na nich robi? Np. w porównaniu do metalowych. Zastanawiam się nad takim zestawem
www.biferno.pl/index.php?products=product&prod_id=328
Tyle, że nigdy na akrylowych nie robiłam. Wspomóżcie opinią.
Obserwuj wątek
    • krymistado Re: druty akrylowe 22.09.10, 09:33
      Wlasnie nabylam niedawno druty akrylowe w tym samym sklepie -tylko mniejszy zestaw -mam skale porownawcza ,bo mam addiki i knit no i teraz akrylowe dokrecane-jestem ze wszystkich b.zadowolona,mysle ,ze to kwestia upodoban.Maetalowe addiki sa mniej ostre niz knitt/ale czasami wlasnie sa takie potrzebne/ no i calkowicie mnie rozbroily akrylowe dokrecane,b.wygodne -fajna zabawa nie musisz przekladac robotki tylko wymieniasz-bede sukcesywnie dokupowala inne rozmiary.
      • malgunia Re: druty akrylowe 22.09.10, 19:32
        Mam KnitPro metalowe i akrylowe. Wole...akrylowesmile
        Nie kłują w palce, są niesamowicie lekkie i nie hałasują.
        • kasiaba1 Re: druty akrylowe 22.09.10, 19:45
          A mogę zapytać czy przerabiałyście na akrylach mohery? Jak z poślizgiem włóczki? Pytam bo kiedyś zabrałam się do moherku bambusowymi i włóczka mi się do drutów formalnie przylepiła, każde oczko musiałam mozolnie przesuwać, no nie dało się. Dlatego na te akrylowe cuda patrzę podejrzliwie.

• elaelisheva Re: druty akrylowe 22.09.10, 20:08
            Moheru nie przerabiałam, ale Malabrigo Lace Merino. Uciekalo mi z metalowych, wzięłam drewniane - masakra! Każde oczko osobno przebijałam! Zmieniłam na akrylowe - i bingo! Nie łapałam uciekających oczek i nie przebijałam się mozolnie przez robótkę.
            Dla mnie akrylowe są super! Polecam!
          • malgunia Re: druty akrylowe 22.09.10, 20:52
            Akrylowe do cienizn mohairowych są idealne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka