Dodaj do ulubionych

Chustka - prośba o pomoc!

11.08.11, 13:44
Drogie dziewczyny. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Marzy mi się chusta, taka własnoręcznie wydziergana, na drutach. Oczywiście znam podstawy, próbowałam nawet zrobić taką zwykłą ze środkiem i dodawaniem oczek po bokach. Ale już "wgrać" jakiś ażur - masakra po prostu. Wszystko się chrzani i zwyczajnie nie wychodzi, nie mam nerwów na to... Samodzielnie też próbuje rozwikłać wzory z raverly czy dropsa. Niestety... zawsze gdzieś utknę.
Czy ta chustka wydaje się Wam mocno skomplikowana?
zlopyhtelkinblog.blogspot.com/2010/01/frozen-leaves-shawl.html?
Gdyby ktoś przetłumaczył mi skróty i powiedział, jak ją wykonać - ponieważ "wzór" jest jest dziwnie rozpisany.. z tego co widzę, rozpoczyna się jednym z boków, tym środkowym... tylko dlaczego jest taki nieregularny, i co oznacza tak rozpiska po lewej stronie?
Będę Wam bardzo wdzięcznasmile

Pozdrawiam, Lusija
Obserwuj wątek
    • mareju Re: Chustka - prośba o pomoc! 11.08.11, 14:49
      Napisz do mnie na priv mam mnostwo wzorów prostych i bardziej bogatych
      • takakobietka79 Re: Chustka - prośba o pomoc! 11.08.11, 15:28
        Mareju bardzo, bardzo chętnie !! jaki jest Twój adres mailowy..? ... chyna z końcówką gazeta.pl? Bo tu nigdzie znaleźć nie mogę... będę ogromnie wdzięczna, podaję mój adres lueva@wp.pl
      • takakobietka79 Re: Chustka - prośba o pomoc! 13.10.11, 10:13
        Witaj Mareju - kiedyś pisałaś na gazeta.pl że masz wzory na chusty. Niestety nie znalazłam Twojego adresu e-mail, a wciąż nie ustaję w poszukiwaniach. Czy mogę ponowić swoja prośbę do Ciebie i kilka rad i wzorów na chusty? Będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie!
    • mim_maior Re: Chustka - prośba o pomoc! 11.08.11, 21:34
      Ja ostatnio robiłam tę chustę, wkrótce będzie na blogu (czekam na światło, żeby zrobić fotki) i wtedy dołączę trochę wyjaśnień do schematu, który jest według mnie niepełny. Tzn. miejsca do uzupełnienia są oczywiste dla osoby, która już parę chust w życiu zrobiła (szczególnie tego rodzaju - zaczynanych od środka najdłuższego boku), ale dla początkującej dziewiarki-koronczarki mogą być prawdziwą zagadką. Sama prułam kilka razy, zanim doszłam, jak być powinno. A parę chust już w życiu zrobiłam smile
      Poza tym wzór jest prosty, robi się szybko a efekt nie rozczarowuje. Polecam smile
      • takakobietka79 Re: Chustka - prośba o pomoc! 13.10.11, 10:17
        Witaj, napisałam do Ciebie prośbę na Twoim blogu o wzór i tłumaczenie schematu do takiej chustki. Będę bardzo zobowiązanasmile

Lusija
        • mim_maior Re: Chustka - prośba o pomoc! 13.10.11, 16:55
          Właśnie przeczytałam i teraz mobilizuję się, żeby sporządzić jakiś przystępny instruktaż smile
    • krystyna_54 Re: Chustka - prośba o pomoc! 15.10.11, 19:43
      Jak robic chusty na drutach mozna dwiedzec sie u mranciaków forum.maranciaki.pl/index.php
      po zalogowanu w zakladce druty -on- line jest wszystko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka