moofka 02.11.12, 12:34 znalazlam na osince i mnie zachwycilo, czy ktos ma moze opis tego motywu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: wzor sowy 02.11.12, 15:06 Wzór jest płatny. Dostępny na Ravelry, nazywa się Chouette. Odpowiedz Link
ella152 Re: wzor sowy 06.11.12, 20:18 jak myślicie czy dałoby się zrobić taką sowę dużą na cały przód swetra dorosłej osoby - trochę obawiam się czy nie straci kształtu ? Odpowiedz Link
jolanta_52 Re: wzor sowy 07.11.12, 13:59 Może dwie. A ja wpadłam prawie na taki sam pomysł. Zrobię sukienkę dla 3-latki ze wzorem sowy na przodzie karczku. Odpowiedz Link
szymbea Re: wzor sowy 02.11.12, 16:11 a może taki wzorek Cię poratuje www.knitculture.com/our-blog/wise-old-owl-hats/ trzeba by troszkę zmienić, i miałabyś wzór za darmo Odpowiedz Link
vichta Re: wzor sowy 02.11.12, 17:42 chomikuj.pl/vichta/wrzutki+na+zyczenie/06d2b607c882,2076474488.jpg Moze sie przyda Odpowiedz Link
moofka Re: wzor sowy 02.11.12, 17:56 suuper prawie to samo, tylko brzuch ryżowy, dobrze mysle? bardzo Wam dziekuje dziewczyny chcialam ten motyw wykorzystac na etui na czytnik ebookow pokaze jak sie uda Odpowiedz Link
vichta Re: wzor sowy 02.11.12, 18:25 Niezupelnie to samo. Na brzuchu Twojej sowy jest 12 oczek ryzowych plus po 2 prawe z kazdej strony, czyli razem 16, a na glowie masz warkocz 3x3. W mojej sowie brzuch i glowa sa takiej samej szerokosci, a warkoczyki sa 2x2. Odpowiedz Link
vichta Re: wzor sowy 21.02.13, 22:04 Jeszcze jedna sowa do kolekcji: www.liveinternet.ru/users/bischon/post138650009/ Odpowiedz Link
esterkae Re: wzor sowy 21.02.13, 22:25 Kiedyś już to podawałam ale jak trzeba zrobię to jeszcze raz, Proszę bardzo nabrałam 76 oczek , (robiłam na okrągło na drutach z żyłką więc rozmieszczenie wzoru sowy można wykonać w dowolnym miejscu) przerobiłam 6 rzędów oczka prawe potem następująco 2 prawe 4 oczka ryż 2 prawe , następnym rzędzie przekładamy oczko 2 oczka zdjąć 1 oczko z lewej strony druta przełożyć pod spodem do środka wzoru wykonać ryż czyli nad oczkami poprzedniego rzędu przerabiać lewe nad prawymi prawe nad lewymi z prawej 2 prawe zdjąć oczko następne przełożyć pod spodem do środka sowy, w kolejnych rzędach dodawać w ten sam sposób do momentu aż w środku będzie 14 oczek ryżu przerobić 2 razy bez dodawania oczek ryżowych następnie rozpocząć zmniejszanie oczka ze środka sowy ryżowe przekładać na drut za dwoma oczkami prawymi i przerabiać je jako lewe jak na drucie zostanie 8 oczek przerobić wszystkie 8 prawymi w następnym rzędzie 8 oczek wykonać tak jak robi się warkocz 8 oczek dzielimy na pół i robimy 2 warkoczyki z 4 oczek jeden obok drugiego 2/2 przerabiamy 2 okrążenia i znów robimy tak jak warkoczyk tylko oczka z zewnątrz przekładamy na wierzch warkocza następnie zostawiamy 4 prawe oczka w następnym rzędzie oczko lewe przekładamy na drut pomiedzy te 4 oczka z jednej i drugiej strony identycznie i tak przerobić przekładają oczka do środka 3 lub 4 razy natępnie robimy same oczka lewe do wymaganej długości i zakańczamy oczka no i zszywamy czapkę . To by było na tyle j Odpowiedz Link