02.11.12, 12:34
znalazlam na osince i mnie zachwycilo, czy ktos ma moze opis tego motywu?
https://s019.radikal.ru/i631/1211/5a/87bac232bf22.jpg
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: wzor sowy 02.11.12, 15:06
      Wzór jest płatny. Dostępny na Ravelry, nazywa się Chouette.
      • ella152 Re: wzor sowy 06.11.12, 20:18
        jak myślicie czy dałoby się zrobić taką sowę dużą na cały przód swetra dorosłej osoby - trochę obawiam się czy nie straci kształtu ?
        • jolanta_52 Re: wzor sowy 07.11.12, 13:59
          Może dwie.
          A ja wpadłam prawie na taki sam pomysł. Zrobię sukienkę dla 3-latki ze wzorem sowy na przodzie karczku.
    • szymbea Re: wzor sowy 02.11.12, 16:11
      a może taki wzorek Cię poratuje www.knitculture.com/our-blog/wise-old-owl-hats/
      trzeba by troszkę zmienić, i miałabyś wzór za darmo smile
    • vichta Re: wzor sowy 02.11.12, 17:42
      chomikuj.pl/vichta/wrzutki+na+zyczenie/06d2b607c882,2076474488.jpg
      Moze sie przyda smile
      • moofka Re: wzor sowy 02.11.12, 17:56
        suuper
        prawie to samo, tylko brzuch ryżowy, dobrze mysle?
        bardzo Wam dziekuje dziewczyny
        chcialam ten motyw wykorzystac na etui na czytnik ebookow wink
        pokaze jak sie uda
        • vichta Re: wzor sowy 02.11.12, 18:25
          Niezupelnie to samo. Na brzuchu Twojej sowy jest 12 oczek ryzowych plus po 2 prawe z kazdej strony, czyli razem 16, a na glowie masz warkocz 3x3. W mojej sowie brzuch i glowa sa takiej samej szerokosci, a warkoczyki sa 2x2.
    • jolanta_52 Re: wzor sowy 24.11.12, 14:25
      to moja czapeczka
      http://i46.tinypic.com/33vkowh.jpg
    • haftowniczek Re: wzor sowy 20.12.12, 13:47
      cudowne,sama bym dziecku takie dała ;p
    • vichta Re: wzor sowy 21.02.13, 22:04
      Jeszcze jedna sowa do kolekcji:
      www.liveinternet.ru/users/bischon/post138650009/
    • esterkae Re: wzor sowy 21.02.13, 22:25
      Kiedyś już
      to podawałam ale jak trzeba zrobię to jeszcze raz,
      Proszę bardzo nabrałam 76 oczek , (robiłam na okrągło na drutach z żyłką więc
      rozmieszczenie wzoru sowy można wykonać w dowolnym miejscu) przerobiłam 6 rzędów
      oczka prawe potem następująco 2 prawe 4 oczka ryż 2 prawe , następnym rzędzie
      przekładamy oczko 2 oczka zdjąć 1 oczko z lewej strony druta przełożyć pod spodem do
      środka wzoru wykonać ryż czyli nad oczkami poprzedniego rzędu przerabiać lewe nad
      prawymi prawe nad lewymi z prawej 2 prawe zdjąć oczko następne przełożyć pod
      spodem do środka sowy, w kolejnych rzędach dodawać w ten sam sposób do momentu
      aż w środku będzie 14 oczek ryżu przerobić 2 razy bez dodawania oczek ryżowych
      następnie rozpocząć
      zmniejszanie oczka ze środka sowy ryżowe przekładać na drut za dwoma oczkami
      prawymi i przerabiać je jako lewe jak na drucie zostanie 8 oczek przerobić wszystkie 8
      prawymi w następnym rzędzie 8 oczek wykonać tak jak robi się warkocz 8 oczek
      dzielimy na pół i robimy 2 warkoczyki z 4 oczek jeden obok drugiego 2/2 przerabiamy
      2 okrążenia i znów robimy tak jak warkoczyk tylko oczka z zewnątrz przekładamy
      na wierzch warkocza następnie zostawiamy 4 prawe oczka w następnym rzędzie
      oczko lewe przekładamy na drut pomiedzy te 4 oczka z jednej i drugiej strony
      identycznie i tak przerobić przekładają oczka do środka 3 lub 4 razy natępnie robimy
      same oczka lewe do wymaganej długości i zakańczamy oczka no i zszywamy czapkę . To
      by było na tyle j
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka