Dodaj do ulubionych

Próbka obliczeniowa

20.03.05, 09:56
Mam takie pytania:

1. Gdy robicie próbkę, to czy nakładacie oczka tak długo, aż Wasza próbka będzie miała w końcu 10 cm szerokości?

2. Jeśli robię swetr, którego znaczna część to podwójny ściągacz, a reszta to prawe gładkie, to czy powinnam robić dwie próbki? Po jednej dla każdego wzoru?

3. Jeżeli okaże się, że sweterek na pewnej wysokości, czyli od dołu będzie trochę ciasny, a im wyżej, tym będzie lepiej, to czy mogę zrobić coś w rodzaju wstawki? Wydziergać dwa trójkąty o odpowiednim kształcie i wszyć w boki. Swetr będzie biały i tak nawet sobie wymyśliłam, że wstawka będzie delikatna różowa. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: Próbka obliczeniowa 20.03.05, 12:58
      ad.1 nie. Nabieram 10-15 oczek robię próbkę i z proporcji obliczam ile powinnam
      nabrać na całą bluzeczkę
      ad.2 tak. Zrób dwie próbki obliczeniowe , robię to zawsze za jednym razem czyli
      najpierw ściągacz, potem gładkie prawe.
      ad.3 Jezeli na dole masz ściądacz to zrób troszkę więcej oczek a po przejściu
      we wzór gładki zmniejsz ilość oczek o te parę sztuk, żeby bluzeczka była dobra.
      Wydaje mi się że kliny przy ściągaczu nie bedą dobrze wyglądać, gdyby wzór był
      gładki a kliny np. ażurowe to tak. Nie wiem czy najszczęśliwsze byłoby
      połączenie białego z różem .Wolę mocniejsze kontrasty szczególnie przy
      bieli.Ale to tylko moje zdanie a Ty sugeruj się swoim gustem.
      Odebrałaś powtórną przesyłkę?
      Pozdrawiam małgorzata
      • douchee Re: Próbka obliczeniowa 20.03.05, 15:03
        Dostałam w sumie 3 maile w tym jeden pusty. Dzięki jeszcze raz smile
    • malgoha1 Re: Próbka obliczeniowa 20.03.05, 16:47
      Dosłałam jeszcze raz .Sprawdż skrzynkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka