Dodaj do ulubionych

Chwyt szydełkowy

09.04.05, 19:52
Dziewczyny, jak się robi taki "chwyt": na schemacie wygląda tak, jak dwa miecze wbite w ziemię i skrzyżowane. Domyślam się, że chodzi o jakiś słupek skrzyżowany, ale jak to się robi w praktyce?
Obserwuj wątek
    • douchee Re: Chwyt szydełkowy 09.04.05, 19:59
      Gwoli ścisłości, chodzi mi dokładnie o to:

www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=74272&PhotoID=673202
    • malgoha1 Re: Chwyt szydełkowy 09.04.05, 20:05
      Po prawej stronie u góry
      www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=49222&PhotoID=425578małgorzata
      • douchee Re: Chwyt szydełkowy 09.04.05, 20:18
        Ok. Czyli tam jest podwójny słupek, a dla mojego wzoru potrzebny jest pojedynczy, tak? I przy krzyżowaniu ma jakieś znaczenie ile oczek się cofam? No i wystarczy wbić w szydełko w rząd pod spodem, nie muszę przechodzić przez gotowy slupek?
        • malgoha1 Re: Chwyt szydełkowy 09.04.05, 20:41
          W Twoim przypadku robisz pojedynczy słupek, cofasz się tylko o jedno oczko
          (masz to na swoim schemacie), musisz zaczepić szydełkiem za nitkę przy
          krzyżowaniu za pierwszy słupek smile
          • douchee Re: Chwyt szydełkowy 09.04.05, 20:51
            Dzięki Malgoha. Wzory na drutach czytam raczej bez problemów, ale kompletnie nie znam się na schematach szydełkowych i jak widzę coś takiego, to w ogóle nie wiem co jest grane... Gdy skończę biały sweterek na drutach, to chciałabym zrobić sobie rozpinany na szydełku, ale właśnie z powyższego wzoru. Mam nadzieje, że się uda smile
            • malgoha1 Re: Chwyt szydełkowy 10.04.05, 00:36
              Powodzenia, nie taki diabeł straszny jak go malują smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka