panda12 13.05.05, 14:39 chcę nauczuć moją córkę, ale jest leworęczna, czy ktoś ma doświadczenia????????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoha1 Re: leworęczni 13.05.05, 14:50 Nie uczyłam nikogo robić na drutach, ale mam syna leworecznego i jesli czegoś go uczę pokazuję jak to robić a on automatycznie przetwarza to sobie na lewą rękę. Mam też tą książkę www.allegro.pl/show_item.php?item=51320655 i tam jest nauka robienia na drutach dla leworęcznych.Bardzo wyrazne rysunki, mogę z czystym sumieniem polecić.Na allegro często mozna ją spotkać w tej cenie i taniej też.Życzę cierpliwości małgorzata Odpowiedz Link
mewus Re: leworęczni 13.05.05, 15:18 Mam leworęczną córkę, więc też musiałam się zmierzyć z tym problemem. Jak siądziecie naprzeciwko siebie do nauki dziergania, to będzie dużo łatwiej. Pomaga też lustro Ewa Odpowiedz Link
justyna.ada Re: leworęczni 13.05.05, 15:28 A ja będąc mańkutem, uczyłam się chyba od mamy czy babci, nie pamiętam, ale praworęcznej, i jakoś nauczyłam się robić tak samo, czyli po praworęcznemu Samo wyszło. Więc może się okazać, że i tu nie będzie problemu... Zależy jak silna u dziecka lateralizacja. Życzę sukcesów Odpowiedz Link
mysza36 Re: leworęczni 13.05.05, 22:02 Ja też jestem leworęczna i druty w ogóle nie sprawiają mi trudności.Nabieram oczka lewą ręką a dalej samo idzie.Nie ma problemu.. Troszkę gorzej jest z szydełkiem bo wzory muszę robić odwrotnie. Pozdrawiam wszystkich leworęcznych i nie tylko Grazyna Odpowiedz Link
s1korupka Re: leworęczni 14.05.05, 00:01 Ja też jestem leworęczna. Na drutach robię "po praworęcznemu", na szydełku wygodniej mi było "po lewemu", ale niewygodni mi się robiło ze schematów, więc przestawiłąm się na prawą rękę. To chyba tylko kwestia wprawy. Odpowiedz Link